Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 490
  • 935
  •   1
Отговори
# 855
Има ли някой, който е ползвал някоя от следните марки, за да се насоча поне към най-качествената от трите:
1. Kinderkraft - от него съм си харесала два модела и хем много ми харесват, хем още много им се чудя. Едната количка е Kinderkraft B-Tour, а другата е Kinderkraft Veo
2. Chicco и по-специално Chicco urban
3. Be cool, които са под шапката на Jane
Конкретният модел е  Be cool Slide flex

# 856
Има ли някой, който е ползвал някоя от следните марки, за да се насоча поне към най-качествената от трите:
1. Kinderkraft - от него съм си харесала два модела и хем много ми харесват, хем още много им се чудя. Едната количка е Kinderkraft B-Tour, а другата е Kinderkraft Veo

И аз много съм харесала Kinderkraft. И аз следя.

# 857
Be cool наистина са под шапката на Jane, испанска млада фирма, от млади хора за младите хора. Някои много си обичат Jane, аз съм гледала такива колички в магазин и не ми харесаха. Kinderkraft  са полски имитации, не те съветвам да купуваш полска количка, независимо от модела. Остава Chicco (италианска), но защо точно urban ти харесва. Chicco е фирма с традиции, хубави са им нещата, аз съм имала друг модел. Според мен лежаща количка не трябва дори при зимно бебе, толкова е малко бебчето, че се завива в специални кожухчета, че дори обикновено одеало, няма да измръзне. Столче за кола- не по критерия да става на шасито. а да е безопасно.

Chicco urban:- малко е широчка, и 51 см стигат за бебе. Май този модел се продаваше с докупуване на някакви части, които не влизат в комплекта, май сенник беше, не помня. Това е стар модел, сегашните на Chicco са от много леки материали. Теглото отива към 13 кг, тежко си е, търси 8 кг.

размери в разгънато положение: 95–106 × 99 × 63 cm (в. x.д. x ш.)
сгъната: 72 x 27 x 63 cm (в. x.д. x ш.)
сгъната седяща количка: 86,5 x 35 x 63 cm (в. x.д. x ш.))
конструкция: 7,6 kg
кош/седалка: 4,8kg
лежащия кош: 64 x 87 x 43,5 cm (в. x.д. x ш.))

# 858
За киндеркрафт - силно съветвам, ако ви е възможно да видите поне един, който и да е модел на живо.
Не живеем в БГ и тук доста търсих докато намеря магазин, в който да има модел на живо.
Аз бях влюбена в един техен модел, споделяла съм и тук, когато отидохме в магазина и побутахме количката се  отказахме.  В конкретният модел, който имаше изложен в магазина , това което ни направи най-негативно впечатление беше качеството на материите и изключително трудното закопчване и откопчаване на заключващия механизъм на предните колелета.
Но като плюс ще кажа, че видях тази марка докато бях бременна и пътувахме из Европа, представете си стандартен туристически град и Централна/ западна европа -> баири и павета , явно е удобна, защото видях доста семейства с такава ... или просто е евтина в Германия... не знам.

# 859
Аз съм с Киндеркрафт Праим 3 в 1.
Доволна съм на съотношението цена - качество.
Не е кой знае какво ,но съм доволна.

# 860
  • София

И аз много съм харесала Kinderkraft. И аз следя.

Аз имам Киндеркрафт Неа инфо тук:
Аз идвам с ъпдейт за да предпазя евентуално някой от моята грешка.
Както съм казвала не един път имам количка, Kinderkraft Nea Nature Vibes, доскоро беше количката ми мечта, но гумите отпред се разхлопаха (след 3м активно ползване), копчето за дигане на дръжката блокира често и е трудно да се смени позицията и шасито почна да играе...в гаранция е и съм писала рекламация, но засега нищо. Бях лудо влюбена в нея, но сега е най-голямото ми разочарование. Да знам, че е полска и сама съм си виновна, но...каквото-такоз. Да бях си взела Балиос като всички други или дори Bugaboo. Пиша не за да плюя марката, а за да съм в помощ на бъдещи мами, които може също да се прихласнат по изгодните оферти и сладкия дизайн, защото аз като търсех мнения нямаше никакви. Детето е на 5м количката е ползвана активно 3-3.5 месеца и то ползвам и кола т.е. не се тръшка в градски транспорт и на дълги разстояния и се качва до нас с асансьор не по стълби. Не препоръчвам!

Ъпдейт(месец по-късно): Смениха ми шасито на количката и нови предни гуми. Сега е малко по-тежко (хм) но много стабилно, ще дам ъпдейт по-нататък като е разтракам, засега ще забавя купуването на нова количка .

# 861
Здравейте, издирвам да купя количка Joovy Caboose sit and stand double stroller. За съжаление в български сайтове не се намира, а от чуждестранните излиза доста солено. Помагайте, моля 😊😇

# 862
Здравейте! Обявявам количката на сина ми за продажба. Ползвана е миналата зима за точно 5-6 дни за пътуване до чужбина. Продавам детска количка до GB Pockit + ALL CITY в черен цвят до 22кг. Много е практична и я дават точно за лесно пренасяне по стълби, защото е лека и бързо се сгъва и буквално можеш да я събереш в една торба. Закупена е от Германия. Цена 300 лева.
При интерес ще направя снимки и на живо. Само лично предаване за гр. София или около София, тъй като не ми се занимава с доставки, а и за вас е по-добре да си я видите на живо.

# 863
Здравейте!
Към горния списък добавям и Cybex EOS 2 в 1
Тази:

"Cybex EOS 5-in-1 Travel System Stroller + Aton G Infant Ca … 24&pr_seq=uniform
1. У всички тези модели ми допада това, че са с трансформиращ се кош. Нямам място за обемистите кошове за новородено.
2. Харесва ми, че са с реверсивни седалки, които имат няколко позиции на гръбчето и на поставките за крачетата. ( Последното се оказа рядка екстра сред трансформиращите се кошове.) 🥴😊😁
Благодаря на всички, които дават съвет да се внимава с полските "ментета" на Kinderkraft.
Имам въпрос на кои от горните колички могат да се свалят текстилните части за пране?
До колко са здрави и стабилни?

# 864
Cybex EOS 2 в 1 e по-добре от тези 4 модела, които си писала. Като качество на количката (конструкция, плат) и като фирма.

# 865
Наскоро ми попадна един пост в групата на Сайбекс във ФБ на дама продаваща точно този модел с трансформиращ кош. Гласеше нещо от сорта, че е незаменима и страхотна, а ползвана 2 месеца. Ако детето е толкова малко, няма как да кара с лятна количка, наведе ме на мисълта, че не е доволна и търси др модел. Масово коментарите бяха,  че нещо недоизкусурено има в този модел. Също така лятната седалка не се сгъва с шасито.

# 866
За какво ви е този модел, кошът се ползва има няма 3 -6 месеца_  А спокойно може да се отгледа новородено бебе в седящата количка, в легнало положение само. Дори и да е зимно бебе - има си специални неща за да му е топло, А бебето като поотрасне след 6 м за какво ти е този кош, представи си голямо дете 1-2г в кош да го возиш_ И тежко става, не погледнах колко тежи такъв род количка. Ако е над 12 кг не купувай.

Скрит текст:

Да, това, че търсиш количка с 2 посоки на движение, е супер, това е полезно нещо.

# 867
Наскоро ми попадна един пост в групата на Сайбекс във ФБ на дама продаваща точно този модел с трансформиращ кош. Гласеше нещо от сорта, че е незаменима и страхотна, а ползвана 2 месеца. Ако детето е толкова малко, няма как да кара с лятна количка, наведе ме на мисълта, че не е доволна и търси др модел. Масово коментарите бяха,  че нещо недоизкусурено има в този модел. Също така лятната седалка не се сгъва с шасито.
    Този модел няма лятна седалка. Кошът се трансформира в такава. Да не става дума за Cybex Balios lux или някоя друга на Cybex???
    Може ли линк към тази група. Аз не я намерих.

# 868
    Не, става въпрос точно за тази, която е с трансформиращ се кош - първите 6м и след това все с един и същ, а не два отделни.
    Прикачам видео от ютуб как се сгъва количката. Трябва всеки път да махате коша от шасито ,за да приберете количката. По този начин заема много повече място (едно за шаси и още едно за коша). Това с обикновена количка ще ви се налага само първите 6м, после ще сгъвате лятната седалка заедно с шасито и ще ви заема много по-малко място в колата.

https://youtube.com/shorts/zhLOkUeP83A?si=7vYEkfqeLZ0Q_S-B

Групата е Cybex колички, столчета, аксесоари

# 869
    Гледах клипа, да, направо много място заема с този кош...
    Евентуално, има и хора, които не слагат количката в колата ежедневно...

Общи условия

Активация на акаунт