С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 495
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Непрекъснатото натякване "защо сега ви е тази сватба", на мен ми говори за друго, не за скъперничество. Особено щом няма да плаща нищо. Просто не иска сватбата и това е, винаги е най-простото обяснение. Не харесва снахата и за това не иска тази сватба да се състои. Често свекървите приемат синовете са за вид собственост и покрай сватба се чувстват, все едно някой ги ограбва или краде безценното. И да, много по-ревниви са към синовете си, особено тесногръди, ограничени жени, отколкото към дъщерите си. Аз и това елементарно делене не приемам, нищо, че за тях пола си е пол и си имало особености за родителите. Не са състоятелни тези аргументи, "ами нали ми е син" изобщо не е аргумент

# 601
Елена, не ти ли минава през ума, че част от тези "темерути" се е предала или ще се предаде и на децата ти?

# 602
  • София
Елена, не ти ли минава през ума, че част от тези "темерути" се е предала или ще се предаде и на децата ти?
Ама той се възмущавал.... Което изобщо не означава, че след 10 години гените няма да се проявят. А и нали знаете, че добрите мъже баба им ги е гледала Simple Smile

# 603
По-старите поколения може би по исторически и други причини  смятат , че синовете винаги ще имат избор и могат да се оженяткогато решат. Докато женските майки къде подсъзнателно, къде съвсем съзнателно, се страхуват от липсата на кандидати за дъщерите си.
Майка ми така говореше за брат ми, точно обратното на вижданията й за мен. Но съдбата си прави шеги...

Абсолютно.
Това е наследство от патриархалния модел, семейството на жената се радва, че се е похарчила и няма да остане стара мома, а това на мъжа счита, че го  е излъгала, момчето, можеше да намери и по добра , рано му е.

Отразено е във вицовете и все още в практиката на много семейства. За сина няма достойна, за дъщерята  - дано да я вземе.

# 604
  • при късмета
Темерутството няма нищо общо с гените. Това е тип темперамент и е ментално обосновано, без да е отклонение или норма и не е заболяване, не се предава заради физическа обусловеност

# 605
Така ще да е, мда.....
Само цветът на очите се предава от гените 😀

# 606
Не е проблемът в сватбата. Е, те такива не искат синовете им да се женят или да живеят с жена. Ако имаше как да се появят внуци, без друга жена щеше да им е идеално. И да си живеят те със синчето.
Имаше един трилър мисля, че беше с Гуинет Полтроу където свекърва й я отвлича, за да не може никой да застане между нея и сина й.
За филма, вероятно става дума за Hush / Кръвна линия 1998, от едно време го харесвам. Емблематичен на тема вманиачена по сина си свекърва манипулаторка, дето отстранява всичко по пътя си. Май имаше някакво психично отклонение де, иначе някои елементи са много съвместими с темата. Препоръчвам го:).

По казуса, може да не е лично. Може свекървата да не може да приеме, че която и да е жена ще "отнеме" сина й, и затова да кривее и злобее срещу сватбата. Даже може да е по-конкретно срещу брака не толкова купона, ако семейството е по-заможно  и т.н... Догадки са ама и такива случаи има, предпочитат младите да не се женят, че ако се разделят после сметките трудни... Интереси.

# 607
То големи обяснения с народопсихологията и психопрофили за едно "честито" и "много се радвам за вас", пък ако ще и най-лицемерното да е. Ужас. Жената просто не харесва снаха си.

# 608
Ако двамата отдавна живеят заедно, за какво недаване или "отнемане" на сина може да става дума!
Според мен на жената наистина ѝ се свидят парите. Нищо, че не са нейни, а на "децата". А те не са и съвсем на децата, щом родителите на момичето дават половината. Дано поне сумата не е осигурена с кредит!
Но при положение, че решението за сватба е вече взето, добре е да си замълчи.
Иначе и на мен ми се виждат залудо хвърлени пари, но щом им е мерак на младите...

# 609
По-старите поколения може би по исторически и други причини  смятат , че синовете винаги ще имат избор и могат да се оженяткогато решат. Докато женските майки къде подсъзнателно, къде съвсем съзнателно, се страхуват от липсата на кандидати за дъщерите си.
Майка ми така говореше за брат ми, точно обратното на вижданията й за мен. Но съдбата си прави шеги...

Абсолютно.
Това е наследство от патриархалния модел, семейството на жената се радва, че се е похарчила и няма да остане стара мома, а това на мъжа счита, че го  е излъгала, момчето, можеше да намери и по добра , рано му е.

Отразено е във вицовете и все още в практиката на много семейства. За сина няма достойна, за дъщерята  - дано да я вземе.

Напълно житейски такова отношение е съвсем нормално и логично.
Ако можеше мъжете да забременяват и раждат, а след развод децата да са главно тяхна грижа и отговорност, докато жените им си момуват срещу някаква мижава издръжка, тогава и свекървите щяха да плачат от щастие и да целуват проектоснахите, както и да им угаждат по всевъзможни начини, само и само да ги задържат.

# 610
А минава ли ви през ума, че това нещо първо не се предава, не психично заболяване, и второ темата не беше децата ми, аз друго споделих. За пореден път човек като сподели тук нещо, се стига до съвсем съвсем други теми, които автора на мнението не е поставил като проблем.
Ех, едно време какви форуми имаше... 😉

# 611
Елена, късмет ви пожелавам съвсем искрено. Като гледам сте бая серт. Крушата ябълки не ражда все пак.... и с хората е така.

# 612
Примирете се,че прекрасните ви мъже,все пак имат семейство и гените се предават.
Аз съм живия пример.По характер приличам изцяло на необичаната свекарва/моя любима баба/.Това през годините е било повад за конфликти с майка ми.

# 613
  • София
Даваш пример как не приличаш на родителите си, а на баба си.

# 614
Не ночно на баба си, а на необичаната свекърва.

Общи условия

Активация на акаунт