Мнения на Birdie...

• 261 512
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 840
  • София
На,малката сме правили Акт Хиб,беше преди годинката,ако не се лъжа три пъти се правеше преди годинката,нали?Това означава ли,че тя е предпазена от тази бактерия.Защото истината е,че дори и да има сополи,при малката нещата бързо отшумяват,а каката все ги влачи от месеци насам.

# 841
  • В ЛЮтеницата
Здравей, докторе!

Искам тук отново да ти кажа моето "благодаря" за вниманието ти (неспонсорирано и рекламирано!!) и помощта (реална и работеща) за дъщеря ми Лора! Ставаше дума за лактозна непоносимост изразена предимно в много и болезнени стомашни газове. Оттогава (30.12.06) тя е на Ал-110 и се чувства страхотно. След дни ще стане на 8 месеца и ми се иска, ама много ми се иска, тази диагноза да я отхвърлиме вече, но не зная как да пробвам захранване с лактоза и кога и как да чакам резултат. В момента яде на обяд зеленчуци и месо (пилешко, пуешко и заешко), а следобяд безмлечна оризова каша + АМ + плод. В 6, 10 и 21 часа е на АМ.
От вчера е сополива (за първи път) и снощи вдигна температура 38.2. Преди два дни й изби горно зъбче и не ми се вярва да е реакция от него - при това толкова закъсняла. Сутринта нямаше температура, но е все още сополива. Днес следобяд сме на доктор да й чуе гърдичките и да види как е гърлото. В нослето пръскам Низита и го чистя с помпичка, а съм взела и Olynt 0.05 за по-добър нощен сън - ако се наложи...
Надявам се всичко да е наред и като се оправи напълно да се опитам да включа лактоза в менюто!
Благодаря предварително!

# 842
На,малката сме правили Акт Хиб,беше преди годинката,ако не се лъжа три пъти се правеше преди годинката,нали?Това означава ли,че тя е предпазена от тази бактерия.Защото истината е,че дори и да има сополи,при малката нещата бързо отшумяват,а каката все ги влачи от месеци насам.
Да, но има четвърта доза след годинката (12-15 месеца), която не правят в Бг поради "липса на нужда". По само усмотрение...
Така че е добре да направите една назална посявка, да погледнем на коя възраст е слагана първата доза Акт-Хиб и ако схемата е от 4 дози (което зависи от това, на коя възраст сте направили 1-та доза) и детето е под 5 годинки да му направите тази липсваща реваксинационна доза.

# 843
Здравей, докторе!

Искам тук отново да ти кажа моето "благодаря" за вниманието ти (неспонсорирано и рекламирано!!) и помощта (реална и работеща) за дъщеря ми Лора! Ставаше дума за лактозна непоносимост изразена предимно в много и болезнени стомашни газове. Оттогава (30.12.06) тя е на Ал-110 и се чувства страхотно. След дни ще стане на 8 месеца и ми се иска, ама много ми се иска, тази диагноза да я отхвърлиме вече, но не зная как да пробвам захранване с лактоза и кога и как да чакам резултат. В момента яде на обяд зеленчуци и месо (пилешко, пуешко и заешко), а следобяд безмлечна оризова каша + АМ + плод. В 6, 10 и 21 часа е на АМ.
От вчера е сополива (за първи път) и снощи вдигна температура 38.2. Преди два дни й изби горно зъбче и не ми се вярва да е реакция от него - при това толкова закъсняла. Сутринта нямаше температура, но е все още сополива. Днес следобяд сме на доктор да й чуе гърдичките и да види как е гърлото. В нослето пръскам Низита и го чистя с помпичка, а съм взела и Olynt 0.05 за по-добър нощен сън - ако се наложи...
Надявам се всичко да е наред и като се оправи напълно да се опитам да включа лактоза в менюто!
Благодаря предварително!

Благодаря за добрите думи!
Вие вече сте и дали лактоза Simple Smile така че...всичко е наред.
Тъй като сте въвели вече храни, които така или иначе съдържат лактоза (дори и следи), аз бих Ви препоръчал да поставим ябълка в часовете 16-17-18 като настъргана, пасирана с оризово брашно (или без, както се харесва). Ако детето я понася без проблем (не знам какъв плод давате...) можете да започнете смяна на Ал110 с нормално АМ. За около седмица, ако детето го понася, ще е възможно да стане. Мисля няма да имаме проблем Simple Smile.

# 844
  • В ЛЮтеницата
Ябълката е ежедневна храна Simple Smile - по ваш съвет. А и баба ми казваше " Ябълка за всеки ден - чичо доктор е сразен!"  Laughing
Давам круша, праскова, банан (ама той я запича ужасно) и слива (заради банана).
Мисля скоро да дам киви и кайсия.
Благодаря за бързия отговор!

# 845
Здравей,Birdie,
Ето го и моя проблем,ще съм ти много благодарна да чуя и твоето мнение  bouquet
Синът ми е на 9 месеца.Има силна кашлица,която продължава вече 3-та седмица.Кашлицата е мокра,но той не умее да отхрачва и започва да се дави.Няма никакви други признаци на някакво обичайно заболяване-няма температура,няма хрема.Храни се нормално,има апетит,жизнен е.Ето и какво пие в момента-Мукоплант,Вентолин,Фенистил и Суметролим,който спряхме вчера.От тогава,т.е от 2 дни е на инжекции АБ-Methylprednisolon,както и Азатрил.
Направихме и изследвания.Ето ги резултатите:
СУЕ-14
Левкоцити-12.67
Лимфоцити-61.4%
Моноцити-3.3%
Гранулоцити-35.3%
Лимфоцити-7.78бр
Моноцити-0.42бр
Гранулоцити-4.47бр
Еритроцити-5.28бр
Хемоглобин-120
Хематокрит-38.57
Тромбоцити-277
Благодаря предварително!

# 846
Ябълката е ежедневна храна Simple Smile - по ваш съвет. А и баба ми казваше " Ябълка за всеки ден - чичо доктор е сразен!"  Laughing
Давам круша, праскова, банан (ама той я запича ужасно) и слива (заради банана).
Мисля скоро да дам киви и кайсия.
Благодаря за бързия отговор!

Да, така е за банана... понякога Simple Smile
Можете да започнете смяна на Ал110 с добро АМ-Хумана или НАН. Милупа имат тежка миризма и не знам дали ще се хареса...

# 847
Здравей,Birdie,
Ето го и моя проблем,ще съм ти много благодарна да чуя и твоето мнение  bouquet
Синът ми е на 9 месеца.Има силна кашлица,която продължава вече 3-та седмица.Кашлицата е мокра,но той не умее да отхрачва и започва да се дави.Няма никакви други признаци на някакво обичайно заболяване-няма температура,няма хрема.Храни се нормално,има апетит,жизнен е.Ето и какво пие в момента-Мукоплант,Вентолин,Фенистил и Суметролим,който спряхме вчера.От тогава,т.е от 2 дни е на инжекции АБ-Methylprednisolon,както и Азатрил.
Привет,

Кортизонови препарати, инжекционно? Без рентгенография на Бял дроб? Ами ако е инфекция??
Суметролим и Азатрил едва ли ще дадат ефект-Суметролим няма ефект, Азитромицин изобщо не е добър избор за деца на тази възраст. Аугментин или цефалоспорин са най-добрия вариант.
Както виждате от изследванията няма убедителни данни за инфекция, но тя НЕ е изключена все пак...
Аз бих дал следното мнение:

*бих направил рентгенова снимка на бял дроб-3 седмици е много...
*бих дал АЦЦ кидс
*след два дена ако няма забележим ефект бих обмислил  АБ, но от групата, за която писах.
*бих обмислил като алтернатива на АБ, и в зависимост от това какво се чува, инхалации с шпрей Фликсотайд. Това с презумпция че се касае за остатъчна кашлица след вирусен бронхит.

Имайки пред вид не добрия избор на двата АБ обаче всичко зависи от преслушването и прегледа.

# 848
  • София
Бърди, може ли един въпрос, който мисля ,че засяга доста мами? Hug
По колко горе долу часа трябва да спи едно бебе на 8м в диапазон 24ч?

# 849
Здравейте,преди два дни бях Ви питала за "Птичи гърди" те явно са си наследствени.
Днес направихме кръвни изследвания и излязоха следните показатели
AST-47U/l
ALT-29
GGT-19
ALKP-1116
CK-354
PHOS-1.97MMOL

NA-136MMOI/L
K-5.0MMOI/L

CALC-2,27

Педиатърката се съмнява за 2 степен на рахит ,но бебчо е на 5 месеца и казва ,че било рано за 2 степен.Другото и основание е че туберите по квадратни и леко изпъкнали.
Утре ще изследваме киселинноста на урината.
Много ви моля ,да кажете вашето мнение за резултатите ,как се лекува 2 степен на рахит и какви са последствията!!!!!
ALKP е в какви единици? UI/l ли?

Да .

Днес изследвахме урината PH e 5   всичко друго е наред.Открили са следи от захар в урината/това какво означава?/.Педиатърка каза ортопеда да си кажел мнението за изследванията ,а той каза ,че не е от неговата компетенция Close
Възможно ли е ALKP-1116 да инцидентно на това ниво и всъщност да ни няма нищо .Посъветваха ни следващата консултация да е с ендокринолог.Какви външни белези да търся за рахита?
За гърдите не са птичи ,а обущарски и за сега нищо не правим ,а по нататък спорт .
Много объркано стана.
Предварително ви благодаря за търпението.

# 850
Бърди, може ли един въпрос, който мисля ,че засяга доста мами? Hug
По колко горе долу часа трябва да спи едно бебе на 8м в диапазон 24ч?
От 22-23-00 до 6-7-8-9
След сутрешното мляко-може и час.
В диапазона 15-16 до 17-18.
Но е индивидуално. Няма "стандарт".
'Важно е детето да е в добро настроение, без болестни прояви и в добър тонус.

# 851
@илияна сърталанска

Независимо че нормалните стойности на уринно pH са в диапазона 4.8-7.7, под 6 имат pH сравнително много малък брой деца.
Средно преобладаващия брой деца имат pH на урина около 6.
Би трябвало да изследвате още:

*осмолалитет на урина
*глюкоза-количествено и качествено в урина+кетони
*кръвна глюкоза на гладно.

Алкалната фозфатаза е завишена значително.
Може да я повторите, но ако има съмнения, рентгенография на китка би Ви помогнала значително в уточняването.

"За гърдите не са птичи ,а обущарски и за сега нищо не правим ,а по нататък спорт ."
-> Simple Smile предположих... птичите са доста рядко явление...

# 852
  • Пловдив
Бебка ще стане на 6м след месец. На изключително кърмене е. Прочетох доста за захранването но не ми става ясно със зеленчуково пюре ли да започна или с оризова каша. Ако може изкажете мнението си с какво да захраня и защо в негова полза наклоняват везните.Предварително благодаря!

# 853
Погледнете тук, моля, за да не дублирам, защото е дълъг текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=160982.660
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=160982.700

Аз започвам както съм написал там... с плодове.
Смятам че е по-лесно така за детето и за родителя.

# 854
И аз имам въпрос към Birdie

На сина ми (3г.) се появиха сухи участъци по крачетата, нещо като лишейчета. След консултация диагнозата беше много суха кожа, АД беше отхвърлен.
Предмисаха ни А-Дерма и кожата мигновено се оправи.
Въпросът ми е има ли някакъв курс на лечение, през което време трябва да го мажа с А-Дерма, или непрекъснато т.е. цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт