Мнения на Birdie...

• 261 272
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 990
Благодаря за бързата реакция.
Да, във всички часове за кърмене е така, някои дни се случва по 1 път на ден да не плаче. Мляко имам, защото някой често суче само от едната гърда и от плач и раздразнение изобщо не успявам да й предложа другата. Някой път не доизсуква и първата. Иначе кърмата ми не е много обилна според мен, но мисля, е й е достатъчна.
Храни се на 3-4 часа по 6 пъти на денонощие. Няма съвсем твърд режим на хранене. Храни се в ок. 3-4 часа през нощта.
В изследването нямаше антибиограма. Как мога да разбера на кои антимикотични средства е чувствителна? Наадявах се да ми кажете лекарства от вашия опит.
Аз съм А1+, бащата е 0+
Тегло: родена 3200кг
Тук Ентерола много го хвалят, вие защо мислите, че няма да имаме полза? /не се заяждам, просто съм любопитна!/
Много благодаря за отзивчивостта ви!
Да добавя, че не съм захранвала още с нищо. Вода също не пие много - максимум 200мл в денонощието. Според вас колко често трябва да й предлагам вода и колко трябва да изпива?
тегло при изписване 2960
1/2м - 3640
1м 20 дни - 4350
2м 4460
2 1/2м - 4950
3 1/2м - 5470
4м - 5880
Иначе расте на сантиметри, сега е 63, роди се 49, обиколката на главичката е в норма, весела е, спи добре през нощта, през деня също спи, понякога и по 4 часа наведнъж следобед.

# 991
Простете, още въпроси:
*повръща ли след хранене?
*цвят на изпражненията?
*лесно ли захваща гърдата, или имате проблем с плоски зърна или рагади?

Ентерол е препарат съдържащ Saccharomyces boulardii. Вид гъба.
Има различни позитивни данни за употребата на този препарат, но общото мнение е че диариите при деца в повечето случаи са самоограничаващи се състояния, преминаващи или с рехидратация (когато е необходима) или с консервативни мерки. Никой не знае страничните ефекти от приложението на подобен вид гъба, и каква е връзката например с толкова широко разпространената в Бг Кандида глабрата и други видове Кандида... Тук Кандида глабрата е извънредна рядкост в амбулаторната практика...

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 11:29 от Birdie

# 992
Не повръща.
Изпражненията са почти винаги зеленикави. Понякога попиват изцяло в памперса, т.е. не може да се изстърже никакъв материал от него. Понякога са с цвят на обикновена горчица - охра или нещо подобно. Във всеки случай, акушерката, която ми помага в отглеждането на бебето не ги намира за нормални - казва, че са редки и зелени.
Няма никакъв проблем със захващането за гърдата.
Благодаря за информацията за Ентерола. Тук в България всички лекари много го хвалят, но и на мен ми се струва логично, че щом лекуваме гъба, не бива да вкарваме в организма подобни.

# 993
  • София
Не повръща.
Изпражненията са почти винаги зеленикави. Понякога попиват изцяло в памперса, т.е. не може да се изстърже никакъв материал от него. Понякога са с цвят на обикновена горчица - охра или нещо подобно. Във всеки случай, акушерката, която ми помага в отглеждането на бебето не ги намира за нормални - казва, че са редки и зелени.
Няма никакъв проблем със захващането за гърдата.
Благодаря за информацията за Ентерола. Тук в България всички лекари много го хвалят, но и на мен ми се струва логично, че щом лекуваме гъба, не бива да вкарваме в организма подобни.
Ако позволите да споделя - дъщеря ми беше с някакъв вид Кандида, не помня точно, и я лекувахме само нистатин, но само след направена антибиограма. Може при вас да не е избрано подходящото лекарство. Чудя се ентерола за какво са ви го дали. Изпражненията й бяха каквито ги описваш. И още нещо се сетих - кърмата тогава не ми течеше на силна струя и тя се ядосваше и правеше като твоето бебе. Дано се оправи бебка.

# 994
"Вода също не пие много - максимум 200мл в денонощието."
->Това е огромно количество за 4 месечно дете. По принцип до 6 месеца и до захранването, не даваме вода (с малки изключения).

Моите предложения са:
*да спрете изцяло водата-детето може да не е гладно и затова да отказва гърдата. Освен вода е нужно да спрем и всичко друго освен кърма (сокчета,чай и т.н.). Не захранваме преди 5.5-6 месец!
*тъй като понякога симптомите, които описвате могат да се дължат на езофагит от гастро-езофагеален рефлукс, да поставяте детето в столче за кола след хранене за 1-2 часа.
*оставяйте детето и 4.5 часа ако издържа в някои хранения.
*нужна е внимателна преценка за достатъчността на кърмата, особено в следобедните часове.

По средата на лечението за Кандида, вземете посявки за да се убедите че лечението работи.

# 995
  • В ЛЮтеницата
Здравейте, Birdie

Лора е с температура около 38 ,2 вече втори ден. Гърдите и са чисти, носа тече обилно, а гърлото "трудно да се нарече червено".
Днес и направиха ПКК - от пръстче  Sad  и почти всичко е в нрма с изключение на :
MCHC 343 g/L
WBC 12.2 G/L
CYE 32 mm

Предписаха й Клацид, но ми се струва, че е силен АБ (аз пих такъв с пневмония).

Ще бъда благодарна да чуя и твоето мнение?

# 996
благодаря за отговора. Не давам никакви сокчета и чайове, а 200мл пие мн рядко, по-често пие по 50-70м и то вечер след баня. Оставям я дори и по6 часа да не яде /обикн. нощем/, но я храня всеки път, когато даде сигнал, че е гладна.
След като не повръща, защо мислите, че може да е рефлукс. Можете ли да ми кажете какъв преглед трябва да се направи, за да се установи дали има рефлукс, за да го изискам от педиатъра ни?
А според вас има ли обяснение за този плач и пищене при всяко хранене? Може ли да се дължи на гъбичката? Ако я боли корем при всяко хранене с какво се лекува това?
Какви изследвания или прегледи са необходими.
Извинявайте, ако ставам досадна вече, но наистина съм притеснена, че детето не се храни и се опасявам да не е сериозно болно, а аз да пропускам нещо.
Благодаря още веднъж!

# 997
  • Варна
Бърди, благодаря ви за отговорите. Давах му Деавит по препоръка на лекаря, който каза, че има такива признаци. Личната лекарка на сина ми го прегледа (тя е и педиатър) и каза, че няма рахит. Но и да е имало нещо не мисля, че ще си признае, защото тя трябваше да е тази, която да забележи евентуалните признаци. Естествено се паникьосах, поразрових се из нета и открих някои признаци на ранен рахит, които забелязах и при сина ми. А именно:
-често се поти
-разширен в долната част гръден кош (лекарят каза, че може да се е получило от пристягане с памперси)
-вдлъбнатина отпред на гръдния кош (впоследствие разгледах снимки, на които Влади е на седем дена и там също я имаше тази вдлъбнатина, но просто не съм и обърнала такова внимание)
-долната челюст сякаш е доста по-малка от горната. Когато си затвори устата горната устничка почти изцяло покрива долната. Това доста ме притеснява, дали някога ще се оправи?
-отзад на главичката, където е върхът има по-светло петно, стои като плешивинка. Със сигурност не е от спане, защото главата се опира във възглавницата по-надолу.
-има бучки по главата. За този признак не съм много сигурна, защото той така се роди. Тези бучки просто си останаха. Иначе фонтанелата уж навреме била затворена, но вече не ми се вярва и това.
-когато го обличам се случва понякога да дръпна я ръчичка, я краченце. Според мен съвсем леко, но той се разплаква, сякаш го боли. Това ме наведе на мисълта, че може би го болят костите.
-има голям корем. Не мога да разбера какво значи "жабешки" и дали и нашият е такъв. Факт е, че корем има. Преди го отдавах на похапването, но сега вече не знам.
-все още не говори
-главата му е доста голяма
Естествено това може и да не са признаци на прекаран или започващ рахит, но все пак толкова неща накуп... Накараха ме да се позамисля. Затова реших да направим и изследванията. Не знам, ако все пак е прекарал рахит има ли нещо, което да направим ние? Какви последици ще има за в бъдеще за детето?

# 998
Здравейте, Birdie

Лора е с температура около 38 ,2 вече втори ден. Гърдите и са чисти, носа тече обилно, а гърлото "трудно да се нарече червено".
Днес и направиха ПКК - от пръстче  Sad  и почти всичко е в нрма с изключение на :
MCHC 343 g/L
WBC 12.2 G/L
CYE 32 mm

Предписаха й Клацид, но ми се струва, че е силен АБ (аз пих такъв с пневмония).

Ще бъда благодарна да чуя и твоето мнение?
Прегледаха ли ушичките?

# 999
@Саня
Детето е на 2г и 1м.?
Ходи добре, прави крачки назад?
Седи стабилно?

# 1 000
  • Варна
Да, на 2г. и 1м. е, ходи добре, прави крачки назад (толкова често, че не знам кога ще се пребие), седи стабилно....успокой ме, моля те  Grinning

# 1 001
  • В ЛЮтеницата
Прегледаха ли ушичките?
Да, с уред с лампичка - ОК са. Но хремата е от миналия понеделник...

# 1 002
благодаря за отговора. Не давам никакви сокчета и чайове, а 200мл пие мн рядко, по-често пие по 50-70м и то вечер след баня. Оставям я дори и по6 часа да не яде /обикн. нощем/, но я храня всеки път, когато даде сигнал, че е гладна.
След като не повръща, защо мислите, че може да е рефлукс. Можете ли да ми кажете какъв преглед трябва да се направи, за да се установи дали има рефлукс, за да го изискам от педиатъра ни?
А според вас има ли обяснение за този плач и пищене при всяко хранене? Може ли да се дължи на гъбичката? Ако я боли корем при всяко хранене с какво се лекува това?
Какви изследвания или прегледи са необходими.
Извинявайте, ако ставам досадна вече, но наистина съм притеснена, че детето не се храни и се опасявам да не е сериозно болно, а аз да пропускам нещо.
Благодаря още веднъж!
Просто я поставяйте седяща след хранене в столче за кола (не знам как се наричат на Бг... Simple Smile )
Не са нужни специалисти и изследвания на този етап...нужно е да я поставяте седяща след хранене за известно време.
Плача при поглъщане на първи порции храна обикновено се дължи на езофагит, но ако я слагате седяща след хранене за около седмица нещата ще утихнат.
Нужно е особено внимание за оценка достатъчността на кърмата-може когато я поставяте на гърдата да няма мляко, детето се отдръпва, после Вие го принуждавате и то отново се кърми, но бързо изсуква всичко останало и после пие въздух от празна  гърда. Затова също е добре да предлагате втората гърда в рамките на едно хранене (тоест да завършвате храненето с втората гърда). Ако въпреки това детето не наддава добре на тегло би било добре да се обмисли друга тактика с добавки...

Едва ли гъбичката има нещо общо с това състояние-много деца се държат по абсолютно същия начин без да имат гъбичка в посявки от изпражнения.

Жълтеницата вероятно е била тип "от майчина кърма" (тъй като детето е наддавало добре и нямате резус несъвместимост).
Два (понякога един) ден пълно спиране на кърменето и проблема се решава. Не се дава вече фенобарбитал за неонатална жълтеница. Оценка на детска жълтеница без изследвания са първобитни подходи (за което Вие естествено вина нямате!).

# 1 003
Прегледаха ли ушичките?
Да, с уред с лампичка - ОК са. Но хремата е от миналия понеделник...
СУЕ от пръстче е много недостоверно.

Хм... трудно ми е да кажа за нуждата от Антибиотик-аз обаче бих избрал със сигурност Амоксил (Амоксицилин) за тази възраст.

# 1 004
Да, на 2г. и 1м. е, ходи добре, прави крачки назад (толкова често, че не знам кога ще се пребие), седи стабилно....успокой ме, моля те  Grinning
Няма нужда от успокоение-детенцето по описание изглежда съобразно възрастта.
И изследванията добри са...
Защо толкова притеснения?

Общи условия

Активация на акаунт