Мнения на Birdie...

• 264 632
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 125
Бърди здравей,
искам да купя на детето пентаксим  , какво е твоето мнение точно за тази ваксина?
има ли реакции след поставянето и като температура например?

# 1 126
Бърди здравей,
искам да купя на детето пентаксим  , какво е твоето мнение точно за тази ваксина?
има ли реакции след поставянето и като температура например?

Може да я ползвате.
Рядко дава температура и местни локални реакции.

# 1 127
  • Montana
Здравеите, Birdie.

Моето бебче е на 7 месеца.Тежи 8.200 , 70 см.  Наддава добре.
В момента се храним така:
5.00 - кърма
9.30 - кърма
12.30 - зеленчуково пюре (180гр) + кърма
16.00 - плодово пюре (150гр)
18.00 - оризова каша (80-100мл) + кърма
22.00 - кърма

Моля дайте ми съвет:
                           1. кога да го захранвам с месо и жълтък
                           2. да сменя ли оризовата  с др. вид каша (може ли всеки ден оризова каша)
                           3. да давам ли бисквити и с кое ядене (безглутенови)
                           4. супа и сухар в супата от кой месец
                           5. суров пасиран банан може ли да давам
                           6. да спра ли кърменето на обяд и от кога да го кърмя само сутрин и вечер
                           7. с какво да разнообразя храненето
Привет,
Благодаря Ви за добрите думи...

9.5-10 кг би трябвало да тежи дете на около 12 месеца, родено с тегло 3кг-3.500гр. Simple Smile.
освен това на 7 месеца 3 външни хранения са множко-2 е по-добре-основно в 12-13-14 и плод в 17-18.
Това показва че в 12.30 може да оставите само пюрето, храненията в 16 и 18 да ги обедините в хранене около 17 часа (може и с кърмене след това), и последно да кърмите към 21.30-22.

1->>първо месо преди жълтък-а, след като сте въвели няколко вида зеленчук. В съображение за зеленчук-тиквички, картоф, морков, спанак, карфиол, брюкселско зеле, артишок, червено цвекло (сварено пасирано). Не знам какво друго може да намерите... След това аз предпочитам бяло пилешко като първо месо. Около 2 седмици след въвеждане и удтвърждаване на месото-може да въведете жълтък-твърдо сварен-> 1/4, след два дена 1/4, след 3 1/2, след още 3 1/2 и след това цял (тази схема има разни варианти, в зависимост от предпочитанията на детето).
2->Оризовата каша може да обогатите с плод (щом слеете двете следобедни хранения) и да редувате плодовете, или да давате 2-3 пъти седмично от всички каши на прах, които са за над 6 м деца. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА С АМ, ИЛИ БЕЗ!
3->Може-с плодовете, кашата в 16-17-18. Сладко при сладко...
4->Супа и сега можете да давате, но със пектъра храни, които сте въвели. Сухар след 11-12 месец.
5->Да, с другите плодове, но го въвеждате по правилата на всяка нова храна.
6->За кърменето-кърмете във всички други хранения, без обедното. За 16-17-18 спокойно можете да кърмите 2-3 пъти седмично, вместо другото. Или да давате по-малко количество твърда храна в този час и да кърмите после.
7->В кое хранене? Пишете какво намирате на пазара като плод и зеленчук...

Благодаря за бързия отговор.
До сега не съм давала пресни зелечунчуци, само пюрета на hipp /морков, картоф, тиквички, тиква и комбинирани зеленчуци с карфиол и грах/. , плодови също на hipp /ябълка, круша, банан, кайсия, праскова, асорти с ананас, сливи, шипка с ориз .
С удоволствие бих му приготвяла аз пюрета , но на нашия пазар зеленчуците в момента се отглеждат в оранжерии и ме е страх, че имат мн нитрати. В големите супермаркети се продават замразени зеленчуци, но и от тях ме е страх да давам. Според вас по-добре ли е да му давам зеленчуци от пазара, сварени и пасирани от мен , отколкото готови пюрета?

# 1 128
 smile3525 baloni
благодаря

# 1 129
Бърди, случайно ли пропусна мойто въпросче от предишвата страница Sad

# 1 130
Здравейте, дъщеря ми която е на една година от няколко дена по време на хранене започва да повръща.  Още преди да се е нахранила просто отваря уста и повръща всичко което е изяла до момента на фонтан.  В понеделник заведох батко и на лекар и му откриха гнойна ангина, в следствие на което прегледаха и нея и лекарката каза че гърлото и е много червено.  Изписаха и   Суметролим-по 7,5мл  на 12 часа.  Освен това има диагноза алергичен ринит за което пи Ериус 20 дена-преди два дена го спряхме.   Според вас на какво се дължи това повръщане, възможно ли е да е от някое лекарство?  За цял ден тя поне два пъти повръща храната-остават и към 50гр.  да    си доизяде порцията.  Храната е разнообразна от частна кухна, пасирана като пюре.  Предварително ви благодаря!             

# 1 131
здрассти Бърди, може ли да попитам - дъщеря ми (2г.10 м.) онзи ден цял ден се оплакваше че и е запушен носа, а нямаше никакви секрети - през нощта лека температура 37.4 и много тежко дишане. Аз много се изплаших и на сутринта я заведох при белодробен специалист, защото Джи Пи -то не отговаряше , а тя декември изкара пневмония. Диагноза - остър ларингит - лекарства - капки ксилометазолин (което много ме притеснява) сироп ериус, и ефизол за смучене - вечерта вдигна 38.7 (което за нея не е висока Т), дадох и тиленол и от тогава няма Т. но кашля, диша тежко и имам чувството че много я дере гърлото. По принцип достатъчно ли е това лечение, минава ли без АБ, какво друго трябва да се дава като лекарства? Знам че инхалациите облекчават, но нещо друго да правя ли?
Само проследявате... Щом е спаднала температурата защо за АБ да мислим?
Повече на вирусен ларингит/фарингит е картина...

# 1 132
@desinik

Каквото е възможно да намерите с добро качество...

# 1 133
Здравейте, дъщеря ми която е на една година от няколко дена по време на хранене започва да повръща.  Още преди да се е нахранила просто отваря уста и повръща всичко което е изяла до момента на фонтан.  В понеделник заведох батко и на лекар и му откриха гнойна ангина, в следствие на което прегледаха и нея и лекарката каза че гърлото и е много червено.  Изписаха и   Суметролим-по 7,5мл  на 12 часа.  Освен това има диагноза алергичен ринит за което пи Ериус 20 дена-преди два дена го спряхме.   Според вас на какво се дължи това повръщане, възможно ли е да е от някое лекарство?  За цял ден тя поне два пъти повръща храната-остават и към 50гр.  да    си доизяде порцията.  Храната е разнообразна от частна кухна, пасирана като пюре.  Предварително ви благодаря!             
Може да се дължат оплакванията на фарингит, но може да е и вирусен гастрентерит в началото. Само в развитие ще стане ясно...
Не е редно да даваме Аериус 20 дена... Sad

# 1 134
Здравейте Доктор Бирди,

След проба манту преди година,се наложи реимунизация за БЦЖ
Преди месец ,тоест 11 месеца по късно,мястото лко се удебели,имаше малко гной,който с реванолови компреси мина,но леко за4ервено и удебеление остана.Понеделник сме на преглед на специалист
Искам и вашето мнение  bouquet

# 1 135
Привет,

Нормално.
Моля, не позволявайте още ваксинации с БЦЖ по какъвто и да е бил "повод".
Една доза е достатъчна...

# 1 136
Бърди,
има ли алтернатива на epi-pen в БГ?
Племенникът ми е полу4ил анафилаксия(още умуват от какво е-антибитик или ибупрофен). Confused
Не е проблем да му изпратя лекарството от тук,но това отнема време................страх  ме е да не стане някоя беля, докато открият алергена....... Cry

# 1 137
Привет,

Нормално.
Моля, не позволявайте още ваксинации с БЦЖ по какъвто и да е бил "повод".
Една доза е достатъчна...
Благодаря  bouquet

# 1 138
Birdie, много благодаря за съвета. Вчера бебето бе много по-спокойно. Заместих едно хранене изцяло с АМ, а друго бе с добавка - Еспумизан дадох веднъж - сутринта. Днес ще пробвам без капките и продължавам така с храненето.

Видях спора, възникнал след моя въпрос. Мисля, че темата е на Birdie, въпросът ми е към Birdie и не е добре да се включват други мнения - в случая нападки за съветите му за хранене на моето бебе. Съветът му е много компетентен - ако се изчете всичко, се вижда логиката.
А аз в кърмаческия съм намерила много полезна информация и кърмя благодарения на нея. Там също задавам въпроси.

И Birdie, не приличаш на общия случай бг. педиатри.
Ще следя темата.

# 1 139
Бърди,
има ли алтернатива на epi-pen в БГ?
Племенникът ми е полу4ил анафилаксия(още умуват от какво е-антибитик или ибупрофен). Confused
Не е проблем да му изпратя лекарството от тук,но това отнема време................страх  ме е да не стане някоя беля, докато открият алергена....... Cry
Привет на twins_mama,  Hug

Не знам наистина... Thinking
Тук има...
Изпрати им... това е рядко нещо-тук от година и половина започнаха внос.

Общи условия

Активация на акаунт