Мнения на Birdie...

• 261 276
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 785
Благодаря за бързия отговор, ще огранича менюто на малкия и се надявам нещата да се успокоят

# 1 786
Спазвайте умерена и балансирана схема на захранване.
Няма за къде да бързаме-както виждате проблеми само се създават...
Въвеждайте храните бавно и една след друга-не всичко заедно...

# 1 787
Писах и на ЛС, но и тук да попитам. На какво може да се дължи много висок хемоглобин при 6 годишно дете - 168. И стойности на MCH и MCV под нормата. За първото - 27,7, а за второто - 81. Предварително благодаря!

# 1 788
Писах и на ЛС, но и тук да попитам. На какво може да се дължи много висок хемоглобин при 6 годишно дете - 168. И стойности на MCH и MCV под нормата. За първото - 27,7, а за второто - 81. Предварително благодаря!
Вероятно на кръв "от пръстчето".

# 1 789
  • Русе
Здравейте, Birdie. Toва са изследванията на 6-месечната ми дъщеря.
WBC (левкоцити) 7.41x10^9/L
LY% (лимфоцоти - %) 69.3%
MO% (моноцити - %) 10.1%
GR% (гранулоцити - %) 20.7%
LY# (лимфоцити - бр.) 5.13x10^9/L
MO# (моноцити - бр.) 0.75x10^9/L
GR# (гранулоцити - бр.) 1.53x10^9/L
RBC (еритроцити - бр.) 4.44x10^12/L
Hgb (хемоглобин) 113g/L
Hct (хематокрит)34.32mL/L
MCV (ср. обем на еритроцита) 77fL
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 25.4pg
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 329g/ L
RDW (девиация на ерит. р-ие) 14.2%
Plt (тромбоцити) 446x10^9/L
MPV (ср обем на тромбоцита) 7.9fL
Pct (тр обем/ общ обем) 0.35%
PDW (ширина на тр р-ие) 37.7

Урина - седимент Са оксалати
Урина - белтък отрицателен
Урина - билирубин отрицателен
Урина – уробилиноген- в норма

Според джи пи-то всичко е наред, само да и давам повечко вода. Но... тя отказва. Изключително кърмено бебе е. Няма заместено хранене. Качва по около 500-600гр/мес за последните два месеца. Захранена е на 5,5 м. В седмицата преди да и направя изследвания изкара лека хрема, която лекувахме с капки Мукосептонекс и  сироп  с парацетамол за температурата. Притеснява ме,че същите Ca-оксалати бяха открити и в моята урина, когато бях в 9-месец (не съм имала проблеми през бременността, но тогава си го обясних, че пия витамини Центрум ). Тревожа се, че и пъпката от бцж-ваксината продължава да гнои и изпуска жълт секрет всяка вечер, когато я къпя, което "също било нормално" според джи пи-то. (с размер на монета от 20ст е)  Стана доста объркано.. Моля за Вашето мнение, трябва ли да изискам да и се направят допълнителни изследвания

# 1 790
  • у дома
Здравейте,
от 4 дена на крачето на детето има нещо като малък цирей, който не спира да гнои. Не съм я водила на изследвания, нито на лекар. Слагам компреси с риванол, не пипам, не я къпя...Правлно ли е? 

# 1 791
Здравейте Birdie, пак искам да Ви питам за съвет, пак имаме проблем Sad

Когато на 6 месеца ни откриха E.coli, лекарят каза, че има външно възпаление, и не можем да вярваме на резултатите, докато не се изчисти, а за целта трябва да се извърши забелване. Аз по принцип бях против тази процедура и сама не съм се опитвала да забеля насила, само съвсем лекичко отварях във банята, страхувах се да приложа даже лек натиск. Но при тези обстоятелства се съгласих на забелване Sad защото бях паникьосана заради резултатите на урината.

Откакто e направено забелване всеки ден в банята отварям му пишленцето докрай и измивам там, както ми каза лекарят. Мислех, че щом сме се хванали на хорото, вече трябва да го играем... И вчера вечерта видях, че кожичката отвътре е доста зачервена, а като я разгледах по-отблизо - има няколко малки пукнатинки по целия периметър. Отвънка нищо не се вижда, проблем е на ниво тази кожичка, която преди беше залепена по главичката.  Cry Явно стана от това, че сега го отварям напълно...

Какво да правя сега? Някакъв мехлем да мажа? А след това да продължавам ли да отварям напълно? Ако просто спра да го правя, може ли?
Четох за патологична фимоза вследствие на аблация в толкова ранна възраст... Но при нас вече е факт. Какво трябва да правя, за да се опитаме да избегнем проблеми по нататък?

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 12:42 от My_Moonka

# 1 792
Всъщност имам и друг въпрос, много съм нахална  Embarassed

От 2 седмици се отказахме от памперс за през деня, пикаем в легенче (вече 5 дена не сме изтървали нито един път Grinning) Детето уринира горе-долу на всеки час, докато будува.
А от 2 дена не слагам памперс и за през ноща. И съм много учудена, защото има суха пауза 7-8 часа, при това че през това време детето взима цица 2-3 пъти (ние спим заедно).
Дали е нормално да има такава дълга пауза?

Извинявяйте, вече намерих отговор, казват, че е нормално Grinning Бях се притеснила, защото други майки казват, че техните деца на нашата възрас пишкат по 4-5 пъти през ноща...

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 19:07 от My_Moonka

# 1 793
Birdie, миналата седмица синът ми (5г. и 10м.) "лепна" в градината някакъв вирус, който започна с повръщане и темп. 39С, на третия ден се появиха сополи, на петия - лаеща кашлица и след 4 дни с кашлица (по 10-12 пъти на ден, но с ужасяващ кънтящ звук , какъвто издават тюлените), снощи за първи път се разкашля и през нощта, и то в продължение на половин час. Днес го заведох при педиатърката и тя каза, че отляво има бронхоспазъм и трябва да пие сироп "Вентолин". Понеже правим по 3 бронхита на година, имаме в къщи инхалатор и попитах не е ли по-добре на вземем "Вентолин" разтвор за инхалации, но тя очевидно не беше наясно с дозите и каза да си прочета в упътването как да го дозирам. Там обаче е дадена само една доза (от 0,5 мл.)за деца под 12 години, а аз знам, че дозите са по-диференцирани. От последното ни пребиваване с бронхит в болницата миналата година имам спомен за доза от 0,4 мл. "Вентолин", разредена с 1 мл. или 2 мл. физиолог. разтвор - не си спомням точно (детето е 20кг). Това ли е дозата и през колко часа да правя инхалации с нея?

Имам и друг въпрос - бронхоспазъм означава ли задължително бронхит или астма, или може да се прояви в хода на вирусно заболяване без непременно да е свързано с тези заболявания? Питам, понеже заради честите бронхити ни диспансеризираха за астма и предписаха лечение със Сингюлер, но ние не го проведохме и сега педиатърката ми се накара. Аз обаче имам приятелки, чиито деца също правят по 3-4 бронхита на година, но техните лекари са убедени, че това не е астма. Всъщност, ако трябва да съм точна, по-миналата година имахме 3 бронхита, миналата - 2 (но тогава не ходи на градина) и този спазъм сега ни е първият за тази година, естествено, 3 дни след като пак тръгнахме на градина.

Предварително благодаря за отговора.

# 1 794
Birdie,  при нас има промяна в състоянието имаме и зачервено гърло, без температура. Това може ли да е в следствие на алергичния ринит или ???. Говорих с педито след празниците ще му пусне секрет от носа. До тогава пием Зиртек, и по моя инициатива и Ваш съвет детето е на диета (ограничаваме видовете храни)

# 1 795
  • Кюстендил
Здравейте Birdie!Дъщеря ми е на 2г,когато беше на 9 месеца вдигна много висока Т,с напъване при уриниране.Направихме изследвания-Пиелонефрит.Лекуваха я с Амикацин-мускулно,два пъти на ден и така 9 дни.След това нямаше никакви проблеми до Януари тази година-пак Т,ужасно зачервяване на входа на  влагалището и м/у срамните устни,придружено с бяло течение и гадна миризма- "вулвовагинит".Мазахме я с Клотримазол и 1 седмица след това зачервяването се появи пак.От изследванията казаха,че е със Стеноза на уретрата,която за сега няма да оперираме.Въпроса ми е как да излекуваме зачервяването,тя казва че я боли и дори миенето е борба.Правихме изследване на секрета,но "на толкова малки деца не се дават лекарствата на които реагира бактерията".Наистина ли няма лечение и трябва да чакаме да стане на 15г-това ми се струва АБСУРДНО
 Благодаря предварително

# 1 796
Здравейте, Birdie. Toва са изследванията на 6-месечната ми дъщеря.
WBC (левкоцити) 7.41x10^9/L
LY% (лимфоцоти - %) 69.3%
MO% (моноцити - %) 10.1%
GR% (гранулоцити - %) 20.7%
LY# (лимфоцити - бр.) 5.13x10^9/L
MO# (моноцити - бр.) 0.75x10^9/L
GR# (гранулоцити - бр.) 1.53x10^9/L
RBC (еритроцити - бр.) 4.44x10^12/L
Hgb (хемоглобин) 113g/L
Hct (хематокрит)34.32mL/L
MCV (ср. обем на еритроцита) 77fL
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 25.4pg
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 329g/ L
RDW (девиация на ерит. р-ие) 14.2%
Plt (тромбоцити) 446x10^9/L
MPV (ср обем на тромбоцита) 7.9fL
Pct (тр обем/ общ обем) 0.35%
PDW (ширина на тр р-ие) 37.7

Урина - седимент Са оксалати
Урина - белтък отрицателен
Урина - билирубин отрицателен
Урина – уробилиноген- в норма

Според джи пи-то всичко е наред, само да и давам повечко вода. Но... тя отказва. Изключително кърмено бебе е. Няма заместено хранене. Качва по около 500-600гр/мес за последните два месеца. Захранена е на 5,5 м. В седмицата преди да и направя изследвания изкара лека хрема, която лекувахме с капки Мукосептонекс и  сироп  с парацетамол за температурата. Притеснява ме,че същите Ca-оксалати бяха открити и в моята урина, когато бях в 9-месец (не съм имала проблеми през бременността, но тогава си го обясних, че пия витамини Центрум ). Тревожа се, че и пъпката от бцж-ваксината продължава да гнои и изпуска жълт секрет всяка вечер, когато я къпя, което "също било нормално" според джи пи-то. (с размер на монета от 20ст е)  Стана доста объркано.. Моля за Вашето мнение, трябва ли да изискам да и се направят допълнителни изследвания
Оставете детето на кърма и не влизайте в перипетии.
Ограничете консумираната от Вас храна богата на оксалати.
Обличайте детето леко и разумно. Не претопляйте.
Не мажете с олио и/или зехтин след баня.
Не позволявайте на белега от БЦЖ да се мокри и ще зарасне бързо.

# 1 797
Birdie,  при нас има промяна в състоянието имаме и зачервено гърло, без температура. Това може ли да е в следствие на алергичния ринит или ???. Говорих с педито след празниците ще му пусне секрет от носа. До тогава пием Зиртек, и по моя инициатива и Ваш съвет детето е на диета (ограничаваме видовете храни)

Не диета!
Просто захранвате неправилно-с много храни, бързо и с неподходящи храни. До 6 месец е добре да давате само два вида плод в 16-17-18. С или без оризово бебешко брашно.
Зиртек на 5.5-6 месечно дете? внимателно с дозата... Sad

# 1 798
Здравейте Birdie!Дъщеря ми е на 2г,когато беше на 9 месеца вдигна много висока Т,с напъване при уриниране.Направихме изследвания-Пиелонефрит.Лекуваха я с Амикацин-мускулно,два пъти на ден и така 9 дни.След това нямаше никакви проблеми до Януари тази година-пак Т,ужасно зачервяване на входа на  влагалището и м/у срамните устни,придружено с бяло течение и гадна миризма- "вулвовагинит".Мазахме я с Клотримазол и 1 седмица след това зачервяването се появи пак.От изследванията казаха,че е със Стеноза на уретрата,която за сега няма да оперираме.Въпроса ми е как да излекуваме зачервяването,тя казва че я боли и дори миенето е борба.Правихме изследване на секрета,но "на толкова малки деца не се дават лекарствата на които реагира бактерията".Наистина ли няма лечение и трябва да чакаме да стане на 15г-това ми се струва АБСУРДНО
 Благодаря предварително
Моля дайте антибиограмата от посявката, и ще Ви дам мнение кои АБ може да ползвате.
Можете ли да намерите "Бетадин" в Бг?

# 1 799
  • Кюстендил
Bлагодаря за вниманието!За какво е Бетадин?Доставянето от Гърция не е проблем,ако го няма тук,а антибиограмата ни я взе ЛЛ.В момента изследваме стерилна урина,но резултат във вторник.Вече имаме и кръвна картина :
RBC=4.20                   WBC=6.7

MCV=76                      HGB=12.9
HCT=32.0                    PLT=385
MCH=30.6                   MPV=6.9
MCHC=40.1                 PCT=0.265
RDW=25.9%               PDW=47.8%     
                                   LIMPH=99.8%
№.  9                          thr=26
РУЕ по 6мм 

Общи условия

Активация на акаунт