Мнения на Birdie...

• 261 832
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 890
Не може да има Протеус и/или Псевдомонас в урината.
Иска се уточняване...
Ако общите изследвания на урината са добри, няма проблем.
Благодаря, Birdie,
Първият път имаше Протеус, лекувахме го с Аугментин и след това направихме контролно изследване и се появи Псевдомонас- лекувахме и него-това беше миналата година...
А по другите въпроси-да разбирам ли, че тези явления са нормални и не са нужни други изследвания?
Протеус и/или Псевдомонас са особени бактерии.
Нужно е уз изследване и микционна цистео-уретрография.
Да, гледаха детето на ехограф-казаха, че всичко е наред, но микционна цистео-уретрография не сме правили.Оттогава не е имало проблем/изследваме урина през1-2месеца/, само един път имаше Протеус вулгарис, но не сме го лекували, защото беше 10 на 4 и детето нямаше оплаквания.
Възможно ли е тези парцалчета и "прашинки" да имат нещо общо с тези бактерии?
10 на 4 степен, ако посявката е коректна, си е чиста уроинфекция...
Да, възможно е.
Ако посявките са коректни, а не замърсяване отвън.

# 1 891
Боже, birdie,човече как успяваш да ни отговаряш на всичките ни въпроси newsm78направо трябва да те назначим на щат LaughingБЛАГОДАРИМ  че си така отзивчив към всички нас  bouquet

# 1 892
  • София
Здравей Birdie,
Моля те за спешна консултация. Преди няколко дни детето повърна няколко пъти: ок. 3 часа след обяд, 2 часа след вечеря и отново след ок. час и половина. През нощта започна силна хрема, температурата беше 37; 37 и 1, гърлото не е зачервено. На следващия ден го заведохме на лекар и започнахме му слагаме олинт (за 4 дни е предписан по 2 впр.) и витамини. Това, което ме тревожи, е че на четвъртия ден отново повърна вечерта, а на следващия ден и сутринта, при положение че втория и третия ден нямаше повръщане и ние си мислехме, че поне това е приключило. Въпросът ми е, дали да търсим първопричината в стомашен проблем или може вирусът да дава отражение отново на стомахчето?

# 1 893
Имам един такъв въпрос. Кога се променя миризмата на потта при децата?
Става въпрос за следното- малката ми дъщеря е на 6 и 1/2 години, а съм забелязала, че след физическо натоварване (тренировка, тичане в парка...) подмишничките й леко "ухаят". Не на бебешко, не на леко вкиснало, а почти като на голям човек. Та си мисля, не е ли рано за това? Може ли да се дължи на някакъв здравословен проблем? Защото иначе спазваме перфектна хигиена- всекидневен душ, лятото - по два пъти. Моля, обяснете по-подробно за пуберитета по принцип. Знам , че има много книги по въпроса, повечето съм изчела, но всичко се мени със всяко следващо поколение според мен... та...
Благодаря предварително.

# 1 894
Д-р Birdie,отново имам бъпрос към вас.Какво е мнението ви за сироп Peritol.Изписаха ни го преди една седмица,когато имахма хрема(за всеки случаи ,ако е на алергична основа).Макар че този път хремата ни мина нормално за 8 дни,като разбира се давах от сиропа и промивахме нослето със Тетрисал.В краина сметка не съм сигурна дали трябва да го давам този сироп.

# 1 895
Здравей Birdie,бебето ми е на 7 месеца и пие антибиотик заради силно зачервено гърло.Вчера баща му го заведе на контролен преглед и между другото му направили манту.
Въпроса ми е дава ли някакви странични реакции мантуто заради АБ.
Благодаря предварително.

# 1 896
Birdie, здравей!
Моя Дани от два дни е със запушено носле. Сумка и пръхти, трудно диша и спи неспокойно. Друго май му няма. Мерих и температура - няма Praynig.
Слагам му в нослето физиолог.разтвор и Nisita - така ме посъветва педиатърката по телефона. Утре сме на преглед при нея.
Опитвам се да му помогна с помпичката на Chicco - не дава да го докосна даже. Тази процедура му е много неприятна и почва да пищи неистово и да реве.
Въпроса ми е -  друго какво мога да предприема? И въпрос свързан с ваксината против Хепатит В.
Утре ни е и датата за третия прием. Може ли да се слага ако детето е с хрема? В кои случаи не се слага и за какви странични реакции да следя?
Благодаря!
Бъдете здрави!

# 1 897
  • Варна
Здравейте Birdie, бих желала да се възползвам и аз от възможността да Ви задам някои въпроси. Синът ми е на 2 години, но често боледува и според педиатъра ни винаги е нещо сложно и го лекуваме с антибиотик. Говоря, че досега сме нямали само хрема примерно, която да е минала без повече усложнения. Винаги се започва с хрема, след 2-3 дена започва и кашлица (много силна, суха и в минутата поне 3 силни прокашляния), на следващият ден температура. Тогава вклучваме антибиотик по решение на педитъра (без антибиограма). И така всеки път. Просто кихне ли и вече знам какво се започва.
Имате ли обяснение? Възможно ли точно ние да хващаме най-тежките вируси, а наши приятелчета да лекуват просто хрема по същото време? Въпрос на имунна система ли е? И какво е мнението ви за имуностимулаторите?
Дайте ми някакъв съвет при започването на хрема какво мога да му давам, за да прекратя до тук развитието на болестта?
Съжалявам за многото въпроси, с които Ви засипах, но вече се чудя какво да го правя. Преди месец излекувахме тежък вирус (пихме Аугментин), преди 2 седмици една ангина (Зинат), а ето че сега пак е болен - пак хрема от 2 дни, от днес и силна кашлица, след наколко часа ще го водя на лекар и най-вероятно пак ще ни изпишат антибиотик или ако не днес, то утре когато вдигне температура. И какви изследвания трябва да поискам да му се направят, за да се установи има ли нужда от антибиотик въобще?
Ще съм Ви благодарна ако намерите време и за моите въпроси Praynig
Забравих да отбележа, че сливиците му били огромни, предполагам и това е от значение.
Надявам се въпросите ми не звучат наивно и глупаво, но аз самата боледувам изключително рядко и всички тези хреми, кашлици, антибиотици, както и същността на този вид заболявания са ми много далечни и необясними (поне засега)

# 1 898
Не може да има Протеус и/или Псевдомонас в урината.
Иска се уточняване...
Ако общите изследвания на урината са добри, няма проблем.
Благодаря, Birdie,
Първият път имаше Протеус, лекувахме го с Аугментин и след това направихме контролно изследване и се появи Псевдомонас- лекувахме и него-това беше миналата година...
А по другите въпроси-да разбирам ли, че тези явления са нормални и не са нужни други изследвания?
Протеус и/или Псевдомонас са особени бактерии.
Нужно е уз изследване и микционна цистео-уретрография.
Да, гледаха детето на ехограф-казаха, че всичко е наред, но микционна цистео-уретрография не сме правили.Оттогава не е имало проблем/изследваме урина през1-2месеца/, само един път имаше Протеус вулгарис, но не сме го лекували, защото беше 10 на 4 и детето нямаше оплаквания.
Възможно ли е тези парцалчета и "прашинки" да имат нещо общо с тези бактерии?
10 на 4 степен, ако посявката е коректна, си е чиста уроинфекция...
Да, възможно е.
Ако посявките са коректни, а не замърсяване отвън.
Благодаря, Birdie!
Утре сутринта пак ще изследваме урина и ако има нещо нередно, ще попитам педиатърката за микционната цистео-уретрография.

# 1 899
Birdie,здравей

Ако имаш време ,може ли да ми отговориш на моя въпрос:Моят син е на 1г. и 6мес.Кашля често,когато се измори.Примерно много тича и после кашля продължително.Ако може да ми кажеш какви изследвания трябва да направя. Нашата лекарка много не ми обръща внимание,но мен ме притеснява тази кашлица,защото е дълбока,а и хората като го чуят си мислят ,че е болен и бягат от нас.
Мерси ,предварително   bouquet

# 1 900
Здравей Birdie,
Моля те за спешна консултация. Преди няколко дни детето повърна няколко пъти: ок. 3 часа след обяд, 2 часа след вечеря и отново след ок. час и половина. През нощта започна силна хрема, температурата беше 37; 37 и 1, гърлото не е зачервено. На следващия ден го заведохме на лекар и започнахме му слагаме олинт (за 4 дни е предписан по 2 впр.) и витамини. Това, което ме тревожи, е че на четвъртия ден отново повърна вечерта, а на следващия ден и сутринта, при положение че втория и третия ден нямаше повръщане и ние си мислехме, че поне това е приключило. Въпросът ми е, дали да търсим първопричината в стомашен проблем или може вирусът да дава отражение отново на стомахчето?
Вероятно вирусен гастрентерит-но как от разстояние да кажа?
Да, възможно е, ако се касае за вирусен гастрентерит.

# 1 901
Имам един такъв въпрос. Кога се променя миризмата на потта при децата?
Става въпрос за следното- малката ми дъщеря е на 6 и 1/2 години, а съм забелязала, че след физическо натоварване (тренировка, тичане в парка...) подмишничките й леко "ухаят". Не на бебешко, не на леко вкиснало, а почти като на голям човек. Та си мисля, не е ли рано за това? Може ли да се дължи на някакъв здравословен проблем? Защото иначе спазваме перфектна хигиена- всекидневен душ, лятото - по два пъти. Моля, обяснете по-подробно за пуберитета по принцип. Знам , че има много книги по въпроса, повечето съм изчела, но всичко се мени със всяко следващо поколение според мен... та...
Благодаря предварително.
Това, което описвате е възможно и е повече индивидуална особеност, отколкото хормонална особеност или начеващ пубертет за тази възраст.

# 1 902
Д-р Birdie,отново имам бъпрос към вас.Какво е мнението ви за сироп Peritol.Изписаха ни го преди една седмица,когато имахма хрема(за всеки случаи ,ако е на алергична основа).Макар че този път хремата ни мина нормално за 8 дни,като разбира се давах от сиропа и промивахме нослето със Тетрисал.В краина сметка не съм сигурна дали трябва да го давам този сироп.
Перитол е антихистаминов препарат първа генерация. Слаб и не особено ефективен.
Има нови и по-добри.
Дали да го използвате, зависи от това какво искате да постигнете от употребата му.

# 1 903
Здравей Birdie,бебето ми е на 7 месеца и пие антибиотик заради силно зачервено гърло.Вчера баща му го заведе на контролен преглед и между другото му направили манту.
Въпроса ми е дава ли някакви странични реакции мантуто заради АБ.
Благодаря предварително.
Не, няма никакъв проблем, стига АБ да е от обикновената група, а не специални и редки антибиотици.

# 1 904
Birdie, здравей!
Моя Дани от два дни е със запушено носле. Сумка и пръхти, трудно диша и спи неспокойно. Друго май му няма. Мерих и температура - няма Praynig.
Слагам му в нослето физиолог.разтвор и Nisita - така ме посъветва педиатърката по телефона. Утре сме на преглед при нея.
Опитвам се да му помогна с помпичката на Chicco - не дава да го докосна даже. Тази процедура му е много неприятна и почва да пищи неистово и да реве.
Въпроса ми е -  друго какво мога да предприема? И въпрос свързан с ваксината против Хепатит В.
Утре ни е и датата за третия прием. Може ли да се слага ако детето е с хрема? В кои случаи не се слага и за какви странични реакции да следя?
Благодаря!
Бъдете здрави!
Олинт от 0.05% може да му сложите.
Ако няма температура и/или отит може да поставите ваксината.
Няма странични ефекти точно тази... за нищо не е нужно да се следи.
Помпичката може да я ползвате 1-2 пъти дневно->>голямо е облекчението от нея.

Общи условия

Активация на акаунт