Мнения на Birdie...

• 261 704
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 935
Здравейте Бърди, кое кремче на фирма Авене е подходящо при атопичен дерматит.?
Авеено и Авене са различни фирми...

# 1 936
Извинявай с кое си съгласен,защото аз съм писала само резултати от пкк .............?
И исках да кажеш мнението си за тях,дали са в норма или не ,като се има предвид ,че детето е здраво и не е имало проблеми.

Благодаря  bouquet
Цифрите са добри... без да видите детето обаче?

# 1 937
Здравей Бърди,
аз съм една млада и все още неопитна майка на двумесечна дъщеричка. Мая се роди на 23 януари в Барселона. Раждането мина леко, малката беше добре и всичко беше ок. Досега. От преди около месец забелязах лека подутина на главичката й отгоре на темето леко в ляво. Прилича на цицина, само дето Мая не се е удряла никъде. Диаметъра на подутината е колкото на монета от 10 стотинки, но в началото беше малко по малък. Не я боли при натиск. На редовния преглед при педиатъра ни преди 3 седмици, той каза, че не било нищо страшно и че подутината била от (поне аз така разбрах с моя испански) от растежа на главичката или нещо подобно...Ще се радвам да чуя твоето мнение. Излишно е да казвам, че съм много притеснена и не знам как да реагирам...Благодаря ти предварително Simple Smile
Това вероятно са т.нар "тубери"-странични изпъкналости на главата. Снимка?  Grinning
Може да настоявате за едно уз изследване през голямата фонтанела за сигурност, и ако педиатъра Ви прецени че има нужда...

# 1 938
Привет Бърди.
Моля те, обясними какво представлява бактерията "псевдомонаст аеругеноза" и с какво се лекува? В интернета не намирам информация за тази бактерия. Благодаря ти предварително.
От къде се изолира има значение...

# 1 939
Привет Бърди.
Моля те, обясними какво представлява бактерията "псевдомонаст аеругеноза" и с какво се лекува? В интернета не намирам информация за тази бактерия. Благодаря ти предварително.
От къде се изолира има значение...
урината . Изписаха ни зинат, пихме го 10 дни и повторихме изследванията. Няма промяна.
Изследванията показват 10*5. Какво означава това?

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 21:37 от дари-k

# 1 940
Благодаря,
днес ходихме на лекар и ни казаха същото,че цифрите са добри.Има леки отклонения,защото не се взимат както при възрастните на гладно и защото са от пръстчето.
Благодаря ти за мнението,важно беше за мен!
  bouquet

# 1 941
Хм,
нужно е антибиограма да направите и по нея да изберете нужния АБ.
Микционната цистео-уретрография е задължителна при вашите дадености и възраст на детето (ако за 6-месечното дете става въпрос).

# 1 942
Да детето е на 6 м. Микционната цистео-уретрография - какво означава това? Извинявам се ако ви се струва глупав въпроса ми. Какво представлява тази бактерия, опастна ли е?

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 10:00 от дари-k

# 1 943
Здравейте Бърди, кое кремче на фирма Авене е подходящо при атопичен дерматит.?
Авеено и Авене са различни фирми...

Авеено не съм чувала или поне не съм виждала на българския пазар Embarassed

Ако и двете фирми имат кремчета за атопична кожа......моля да споделите вашето мнение

# 1 944
  • София
Бърди здравей, имам един въпрос, ще приложа и снимки. От 1 седмица в дясно под устничката и под брадичката на дъщеря ми й излезе обрив. В началото бяха само няколко дречни пъпчици и само под устничката, после се появиха и под брадичката. Няколко дни след това, обрива до устничката стана по-наситен, с повече дребни пъпчици, понякога се вижда по-малко, друг път повече. Мазах с крем Здраве /по принцип този крем й действа добре и дребни пъпчици изчезват бързо/ но ефект нямаше. Пъпчиците са без връхче. Педиатърката каза, че е от слюнките, но аз не съм съгласна, защото детето от 8 месеца се слюнчи обилно, а такива обриви не е имала.  За уточнение 4 зъба избиха за 3 седмици, 3 от тях почти ме изненедаха. Може би докторката е решила, че е от слюнченето по време на никненето, не знам.  Никъде другаде по телцето няма такива пъпчици. Снимките са от вчера вечерта, днес обрива  е много по-червен и като че ли има и повече пъпчици, не знам дали не е от водата, вчера не я къпахме, а днес си взе необходимата доза пляцикане.
Ето и снимките /нямам на бръдичката, но там обрива е като червено петно/:
http://images16.snimka.bg/002614982.jpg
http://images16.snimka.bg/002614985.jpg

Благодаря предварително.  Hug

# 1 945
здравейте Бърди аз имам още един въпрос
моля те сподели какво мислиш относно аклиматизацията на бебетата
в руските сайтове четох ,че за да е полезна една почивка е нужно да е минимум 20 дни и то на място с климат подобен на този в който детето живее-вярно ли е това
наистина ли в периода на аклиматизация детето е податливо на заболявания newsm78
и какви превантивни мерки за подсилване имунитета му да взема(освен,че го кърмя Wink)
чудя се относно лятната ни почивка,дали да не е в Анталия(юни)
много ти благодаря  bouquet

# 1 946
Бърди здравей, имам един въпрос, ще приложа и снимки. От 1 седмица в дясно под устничката и под брадичката на дъщеря ми й излезе обрив. В началото бяха само няколко дречни пъпчици и само под устничката, после се появиха и под брадичката. Няколко дни след това, обрива до устничката стана по-наситен, с повече дребни пъпчици, понякога се вижда по-малко, друг път повече. Мазах с крем Здраве /по принцип този крем й действа добре и дребни пъпчици изчезват бързо/ но ефект нямаше. Пъпчиците са без връхче. Педиатърката каза, че е от слюнките, но аз не съм съгласна, защото детето от 8 месеца се слюнчи обилно, а такива обриви не е имала.  За уточнение 4 зъба избиха за 3 седмици, 3 от тях почти ме изненедаха. Може би докторката е решила, че е от слюнченето по време на никненето, не знам.  Никъде другаде по телцето няма такива пъпчици. Снимките са от вчера вечерта, днес обрива  е много по-червен и като че ли има и повече пъпчици, не знам дали не е от водата, вчера не я къпахме, а днес си взе необходимата доза пляцикане.
Ето и снимките /нямам на бръдичката, но там обрива е като червено петно/:
http://images16.snimka.bg/002614982.jpg
http://images16.snimka.bg/002614985.jpg

Благодаря предварително.  Hug
Обсъдете възможността за Стафилококови екземи...
Фуцидин би бил подходящ избор...

# 1 947
  • София
Обсъдете възможността за Стафилококови екземи...
Фуцидин би бил подходящ избор...
Въобще не ми се води малката при педито, тази жена е решила, че си въобразявам какво ли не и въобще не ме слуша. А дори не й се обаждам по телефона, а само на консултациите я питам каквото съм си записала. Ако са стафилококи, ще се разпространят ли и на други места? А в устичката? Мисълта ми е ако изчакам 1-2 дни и да видя дали ще се повлияе от кремчето на Д-р Тайс и тогава да мажа Фуцидин. Вие как мислите? Знам, че от разстояние, кожни проблеми много трудно се диагностицират, но все пак държа на вашето мнение. Сега обрива е груб на пипане.

# 1 948
Здравейте Бърди !!!

В темата за третата сливица пишете за стерптококово носителство. Как точно се диагностицира ?
 На дъщеря ми на антибиограмите  ( правим такива почти всеки месец, защото много бледува ) винаги излиза пневмокок. Това достатъчно ли е , за да се твърди стрептококово носителство или има и кръвни тестове ?
В случай, че такова носителство бъде установено, какво се прави ?
Питах педиатърката, дали има ваксина или против тези стрептококи и тя каза, че нямало  #Shocked, а аз имам някакви спомени от ваши мнения във форума, че има такава ваксина, но дали детето не е вече прекалено голямо за нея.
УНГ препоръчва вадене на третата сливица, но според мен същинският проблем са стрептококите. Незнам, дали самото вадене на сливицата би решило проблема, ако има стрептококово носителство. Проблемите  (зелени секрети, носов говор, прекалено често боледуване) ще продължат...
Благодаря Ви предварително !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 949
Здравей , Birdie.
Дъщеря ми  когато плаче гласът и почва да гъгне все едно е пресипнал чува се като гъргорене (ако мога въобще така да се изразя  Wink),но в същото време няма пробелми с гласчето това е само и единствено когато плаче.В момента се лекуваме от възпалено уше и сополи има ли нещо ,което да ме притеснява според вас ?
Възможно ли е да прави ларингит?

Общи условия

Активация на акаунт