Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 56 015
  • 873
  •   1
Отговори
# 180
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте! Бихте ли ми помогнали с разчитането на изследванията?
От значение е дали сте бременна и ако да, в коя седмица?
Резултатът ясно показва, че не е бременна. Това изследване не се интерпретира взависимост от това дали е бременна или не.
Така ли? Интересно. Споделете ни тогава, как се интерпретира, а след това го интерпретирайте все пак.
Заяждането ти е излишно. Разбирам че се чувстваш компетентен по всички въпроси, но по този определено не си. Под 5 miu/ml резултата е отрицателен, от 5 до 25 сива зона, над 25 положителен. За бременност говоря, ако не си наясно.

Дописвам. Гестационната седмица се изчислява на база последна редовна менструация. Тази таблица, която си копирал, предполагам ти направи впечатление, че за 5 г.с. стойностите са между 217 -7.138 Някак нелогично е числото до, да е по-ниско от числото от.
[/quote]
Мини Маус,

Моля ви, недейте да спорите със Слийк. Има по-меки начини да стигнете до разбиране. Явно и двамата имате позиция по въпросния казус с конкретното изследване.
Лека вечер!

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 18:54 от Лилия238

# 181
Ще ме прощаваш, но доказалите се специалисти застават с имената си в рубриката "Специалистите говорят". Останалите сме просто анонимни участници. Заяждане от моя страна не е имало. И това че ти го приемаш така е изцяло твое право, но това не означава автоматично че кореспондира с действителността.
Предлагам да приключим темата  защото започва да излиза от добрия тон.

# 182
Хубаво е, когато апелираш за нещо и ти да го спазваш. За заяждането става въпрос. Квалификациите ще помоля да запазиш за себе си. Доколкото знам не са разрешени във форума.

# 183
Виждам че и ти можеш да се заяждаш. Квалификациите ще помоля да запазиш за себе си. Доколкото знам не са разрешени във форума.
Мила Мини Маус,

Извинявам се - прекалих с последния си пост, който изтрих добросъвестно. Наистина не бива да се коментира его, гордост и прочие на участниците. Това са си лични битки на всяка душа.
Просто ме заболя, когато прочетох негативни коментари по адрес на Слийк, който доказано помага тук.
Радвам се, че споровете ще спрат.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 18:55 от Лилия238

# 184
Айде да не изгоним и sleek моля ви. Много стойностни хора напуснаха форума и помощта е ограничена. Недейте така с агресия. Човека не е длъжен да се занимава с никой от нас. Като не сте съгласни, има начин да се отнесете с уважение пак.

# 185
Наистина това е последното, което пиша по темата. И се извинявам на останалите.
Никъде не съм се заяждала с него, нито съм оспорвала знанията му. Коментирах единствено теста за Хорионгонадотропин. След което той започна да се заяжда и явно сте пропуснали, че използва обиди срещу мен. Каквито аз пък съм се старала да не употребявам. Няма как да подмина. Не позволявам да бъда обиждана.

# 186
Наистина това е последното, което пиша по темата. И се извинявам на останалите.
Никъде не съм се заяждала с него, нито съм оспорвала знанията му. Коментирах единствено теста за Хорионгонадотропин. След което той започна да се заяжда и явно сте пропуснали, че използва обиди срещу мен. Каквито аз пък съм се старала да не употребявам. Няма как да подмина. Не позволявам да бъда обиждана.
Мила Мини Маус,

Показвате добро сърце - умеете да се извинявате и да търсите мир с хората.
Предполагам, че за да вземете отношение в темата за разчитане на резултати от конкретно изследване, имате някакви познания.
Но не беше нужно да се спори - можеше с мек тон да се стигне до някакво съгласие между вас и Слийк.
Сега вече виждам, че и двамата сте стойностни хора.
Simple Smile

# 187

Възможно ли е да има бактерия без оплаквания?

# 188
Здравейте, първо искам да Ви кажа че аз чета изключително много форума и вярвам дълбоко, че ще има щастие и за мене
Накратко да Ви се представя: мъж на 40г. Висок 173, тегло-83 кг. Старая да се храня здравословно. Правя си и физически упражнения.

Какви са ми оплакванията, какви изследвания си пуснах и какво ми каза д-р  ендокринолог леко казано ме шокира.
      Оплаквания:
Подут стомах, корем, киселини, газове, рефлукс;
Повишен пулс и високо кръвно налягане;
Сърцебиене - рядко;
Умора;
Безсъние, потене по време на дън, раздразнителност, нервност, тревожност;
Неспособност за продължителна концентрация;
Чувствителни зъби - имам имплант и мостове;
Болки в таза и коленете;
Топлина под краката, Чувствителност към топлина;
Мравучкване на пръстите, по клепачите, но по рядко;
Суха кожа, лющеща се особено след душ и/или миене на лице.
Имам хеликобактер пилори.

Изследвания ще прикача. Но накратко - нисък тестостерон ; високи нива на калций, ниски нива на фосфор; висока пикочна киселина; чернодробните не са ми ок;
Мат (anti Tpo) - високи, тсх според мен висок.
Отидох на ендокринолог - имам възел на щитовидната жлеза, хипотиреоидизъм, Хашимото.
Лечение не ми изписа понеже Тсх е била в норма, а ако не е почваме хормолана терапия с тироксин. Под наблюдение съм.
Този възел не е ли източника на антителата? Какво мисля аз: мисля че имам хормонален дисбаланс и трябва и искам адекватно лечение, но незнам от къде да почна. Какво е първоизточника.
Забелязах че ако приема(пия вода от ядки на орех) пикочната киселина и холестерола падат. Като казах това ендокриноложката абсолютно ми забрани йода, всъщност каза да бе правя абсолютно нищо иначе ще и стана постоянен пациент.
Ето и моите изследвания :

# 189
  • София
Моля да ми разчетете резултат от ренг. снимка с каша Имам оплакване болка в межди гърдите и какво ли не изследвах….

# 190
Възможно ли е да има бактерия без оплаквания?
Напълно. Повечето хора с бактерията не изпитват симптоми. Може дори да не я лекувате, освен ако нямате заболяване като диабет или бъбречна болест.
---
Здравейте, първо искам да Ви кажа че аз чета изключително много форума и вярвам дълбоко, че ще има щастие и за мене
Накратко да Ви се представя: мъж на 40г. Висок 173, тегло-83 кг. Старая да се храня здравословно. Правя си и физически упражнения.
Скрит текст:
Какви са ми оплакванията, какви изследвания си пуснах и какво ми каза д-р  ендокринолог леко казано ме шокира.
      Оплаквания:
Подут стомах, корем, киселини, газове, рефлукс;
Повишен пулс и високо кръвно налягане;
Сърцебиене - рядко;
Умора;
Безсъние, потене по време на дън, раздразнителност, нервност, тревожност;
Неспособност за продължителна концентрация;
Чувствителни зъби - имам имплант и мостове;
Болки в таза и коленете;
Топлина под краката, Чувствителност към топлина;
Мравучкване на пръстите, по клепачите, но по рядко;
Суха кожа, лющеща се особено след душ и/или миене на лице.
Имам хеликобактер пилори.

Изследвания ще прикача. Но накратко - нисък тестостерон ; високи нива на калций, ниски нива на фосфор; висока пикочна киселина; чернодробните не са ми ок;
Мат (anti Tpo) - високи, тсх според мен висок.
Отидох на ендокринолог - имам възел на щитовидната жлеза, хипотиреоидизъм, Хашимото.
Лечение не ми изписа понеже Тсх е била в норма, а ако не е почваме хормолана терапия с тироксин. Под наблюдение съм.
Този възел не е ли източника на антителата? Какво мисля аз: мисля че имам хормонален дисбаланс и трябва и искам адекватно лечение, но незнам от къде да почна. Какво е първоизточника.
Забелязах че ако приема(пия вода от ядки на орех) пикочната киселина и холестерола падат. Като казах това ендокриноложката абсолютно ми забрани йода, всъщност каза да бе правя абсолютно нищо иначе ще и стана постоянен пациент.
Ето и моите изследвания :

Здравейте, темата тук е за разчитане на резултати от изследвания, не комплексно лечение.
Имате множество проблеми за адресиране и най-вече ще ви трябва гастроентеролог.
В допълнение, ще трябва да изследвате още:
- Бъбрек; креатенин, урея, албумин, общ белтък и урина седимент + ОХИ
- Кръвна захар: серумна глюкоза, гликиран хемоглобин, инсулинова резистентност - ХОМА ИР
- Липиден профил

Тази хеликобактер инфекция трябва да се лекува, оставена така, ще доведе да последствия.
Може да имате още сънна апнея.
Чернодробните са сериозен червен флаг за всевъзможни състояния.
Аз бих направил още консултация с друг ендокринолог за второ мнение. Удачно е да се изследва и PTH хормонът.
Започнете с чернодробния проблем.
---
Моля да ми разчетете резултат от ренг. снимка с каша Имам оплакване болка в межди гърдите и какво ли не изследвах….
Има проблем в дванадесетопръстника, където или е възпален, или храната не преминава по естествен път, както и евентуална фиброза на това място. Имайте предвид, че тези рентгенови изследвания са, в най-добрия случай, ориентировъчни. Оттук най-правилното действие за вас е да се направи гастроскопия, за да се огледа внимателно за допълнителни находки, да се вземе материал за хистологичен анализ и тогава да се говори за каквато и да е диагноза.

- Силно препоръчвам да направите гастроскопия, без значение какво ще ви съветва вашият гастроентеролог
- Препоръчвам още следните фекални изследвания: за хеликобактер пилори, както и калпротектин - количествен. Ако не ви затруднява финансово, направете и Еластаза-1.

# 191
Благодаря за вниманието и се извинявам за многото постни снимки, просто съм объркан много и незнам от къде да почна. Трябва да променя начина на хранене и начина на живот. НВ-ВМХ дали ми е подходящо незная.
Трябва ли да лежа в болница, може ли да ми кажете кой ендокринолог във Варна ще ми помогне

# 192
...съм объркан много и незнам от къде да почна...

1. Правите изследванията, които ви дадох по-горе. После може да ги качите тук, по ваша преценка.
2. С всички изследвания, които имате посещавате гастроентеролог, за да се види дали зад чернодробните не стои чернодробно заболяване или е оттенък на метаболитен синдром. Състоянието с черния дроб е приоритет. Хеликобактер също ще трябва да се третира.
3. След консултациите с гастроентеролога и неговото обобщение, правите консултация ендокринолог. Аз лично не мога да ви дам препоръка за гр. Варна.
4. Имате доста висока пикочна киселина, която води със себе си голям набор от проблеми. Трябва да се провери дали нямате бъбречно увреждане и вероятно да вземете алопуринол за редуциране на нивата и превенция на подагра; ще трябва да спрете храни като сладо и преработени меса (колбаси, кренвирш и др.). Ако има данни за бъбречно увреждане (след направените изследвания), ще трябва да посетите и нефролог.

И така, планът за действие ви е начертан.
Успех

# 193
Имам още изследвания, явно съм прескочил тях

Днес имам час да ми гледат вътрешните органи от 17:00ч. Стетозата не мога да я препоря още от преди 2 години. Пия нерафинирано масло от бял трън. Ще отслабна, ако трябва с гладуване ще сваля до 75-77 и за друго не се сещам.
Pth и вит Д мисля да пусна. За бацила
хеликобактер ще трябва да пия по 2,3 антибиотика сигурно. Ще искам да ми изпише лечение.
Кръвна захар: серумна глюкоза, гликиран хемоглобин, инсулинова резистентност - ХОМА ИР - четвъртък ще ги пусна.
Ако пия вода от орехови ядки около месец, пикочната  ми пада в норми. Пробвал съм няколко пъти. Но като спра пак се завишаване. А и йода ми е забранен от оня ден и така.
Меса (колбаси) избягвам да ям, кремвирши не ям от години. За месо ям домашни катунски кокошки, имам градина и си сея и съдя зеленчуцитез. Хляб - 3,4 филии на ден.
Сладко не ям много, когато се сетя. Картофи и ориз обичаме обаче Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 15:23 от KYM_

# 194
Здравейте,писах на скоро относно мой проблем.
Sleek,изследвах клостридиум дефициле и излязоха положителни и А и Б.Изписаха ми ванкомицин от 1000 , 4х125 за 10 дни през устата.Дали има значение дали ще го пия след хранене или без храна?

Общи условия

Активация на акаунт