Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 913
  • 873
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Emsi696, трябваше да погледна назад във времето изследванията ви и коментарите ми. Да, гастроентерологът ви изследва за автоимунни заболявания (както посочих по-рано) на черен дроб и жлъчните канали. От това, което е излязло до момента, резултатите са отрицателни. Изчакайте да излязат всички, за да се погледне общата картина.
----
 Sleek, bлагодаря, ще пиша, когато излезнат и др. резултати.

# 271
Deni4kaa, изследвайте вит. Б9(фолат) и Б12.
Вит. Д, препоръчително.
По какъв повод правите тези изследвания, с какви оплаквания?

# 272
Правих ги ,понеже имам два миомни възела 18мм и 12мм,за което докторът ми казва че само се следят.И планираме бременност.
Затова пуснах и изследванията.Имах цистит по време на изследванията,парене и често пишкане.Пих антибиотик и отшумя.

# 273
sleek, нищо не каза, на първия преглед каза че е притеснително и че не може да е от наднорменото тегло, както твърдяха някои лекари чак толкова високо. На вторичния преглед май не сме го коментирали повече.  Не знам дали не е възможно да е от хроничния фарингит в момента. Според зъболекаря ми няма как да е от зъби освен ако нямам пулпит някъде, а досега лекуваме само повърхностни кариесчета, но скоро ще ходя пак да проверя

# 274
Deni4kaa, по отношение на ЦРП и изследванията ви, не виждам към момента нещо тревожно. Може да е остатък от уринарната инфекция, вероятно дори е бил по-висок. На този етап не го мислете. Проверете го след месец-два.

Ако планирате бременност, обаче. Задължително изследвания за вит. Б9, Б12, Д, пълен железен профил и щитовидна жлеза, ако не сте правили скоро. Почти съм сигурен, че нивата ви на Б12 (а може и на Б9) са ниски, което е сериозен проблем при бременност. За Б9 със сигурност ще вземате добавки през целия срок на бременността, защото там търсените нива са в най-висока граница, за да се опази плода и бебето да се роди без дефекти.

На по-късен етап, (ако не и сега), ще трябва да си погледнете коагулационния статус и дали имате евентуални проблеми с кръвосъсирването, които да се адресират паралелно с бременността. Също от важно значение за успешно раждане. Но тези неща ви ги разясняват АГ.
---

magi g, с наднормено тегло, казвате. Имате ли други заболявания покрай него -- ИР, диабет, дислипидемия съредчно-съдови? Чревни оплаквания?

# 275
С СРЧ съм, в началото на мин година изследвах фецес за пореден път и няма други проблеми уж. С пробиотици нещата със СРЧ уж са овладяни. Имам леко подобрение при безглутеново хранене, но не съм убедена дали не е от това че е по/нисковъглехидратно. Имам само лека ИР, може би защото спортувам по малко, но често и се движа много. Инсулинът ми на гладно е 9-10, има накъде да се подобряват нещата. Хашимото, ИР и поликистоза това бяха досега диагнозите.

# 276
С СРЧ съм, в началото на мин година изследвах фецес за пореден път и няма други проблеми уж. С пробиотици нещата със СРЧ уж са овладяни. Имам леко подобрение при безглутеново хранене, но не съм убедена дали не е от това че е по/нисковъглехидратно. Имам само лека ИР, може би защото спортувам по малко, но често и се движа много. Инсулинът ми на гладно е 9-10, има накъде да се подобряват нещата. Хашимото, ИР и поликистоза това бяха досега диагнозите.
Това, което е СРЧ, може да не е СРЧ или да не е СРЧ, само. Допускам, че при вас има т.н. пропускливи черва, където мускозната мембрана е нарушена и оттам навлизат токсини в кръвта. Някои от симптомите кореспондират с вашите. Ако случаят е такъв, нивата на CRP са хронично завишени и това може да бъде обяснението при вас.

Изследването за това състояние е зонулин - фецес.

# 277
Благодаря ви! Мислила съм да изследвам, но отлагах и забравих, а и дълго време пазех безглутенов режим, но може би и да не е било достатъчно. Не знаех че пропускливите черва водят до повишено възпаление сами по себе си. Ще прочета повече и ще се изследвам.

# 278

Здравейте
Много бих се радвала,ако се включите и помогнете да си разчета резултатите.
Вече имах среща с ендокринолог и скоро ми предстои с гинеколог,но бих се радвала да се включите и вие.
Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 19:14 от mgh1309

# 279
Тоест, ендокринолог вече ви е разчел изследванията?

# 280
Тоест, ендокринолог вече ви е разчел изследванията?
От части -да.
Чухме се по телефона след като ми излязоха резултатите.
През седмицата ще се видим,за да поговорим  повече и обсъдим
Предстои и среща с гинеколога,но все пак исках да прочета тук и вашите мнения
Прекалено съм нетърпелива и притеснена

# 281
Не знам защо липсват ФТ3 и 4 от щитовидната, но и без тях се вижда доста свирепо Хашимото.
ТСХ - 32! Не знам как сте издържали досега?

Другото е анемия.
Вит. Д дефицит.

Доста работа ще му отворите на вашия ендокринолог...

# 282
Не знам защо липсват ФТ3 и 4 от щитовидната, но и без тях се вижда доста свирепо Хашимото.
ТСХ - 32! Не знам как сте издържали досега?

Другото е анемия.
Вит. Д дефицит.

Доста работа ще му отворите на вашия ендокринолог...
Много ви благодаря за включването.
А за гинеколога какво мислите? Дали и за него ще са зле резултатите?

# 283
Съотношението на Lh и FSH говори за поликистоза, същото и с високия естрадиол ако изследванията са 3-5 ден началото на цикъла

# 284
Включвам се и аз, пролактинът ви е висок. Почивахте ли преди изследването?

Общи условия

Активация на акаунт