Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 591
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, и аз се глася за средата на феврури, обаче като гледам как заваляха януарски бебета през декември, така ме хвана страх. Дано да устискам до февруари, че аз съм още в края на 30 г.с.

# 586
  • София
Аз се успокоявам с думите на Олга Дукат към моя приятелка, която преди година и нещо роди при нея - майките с първо дете според Олга било по-вероятно да преносят. Нямам идея дали е вярно, ама ми действа успокоително Simple Smile

# 587
И аз, момичета, съм за средата на февруари, ама дето викате Божа работа... абе, само всичко да е наред, когато - тогава Heart

# 588
Да ви кажа че остана само да купя сулфатиазол пудра и съм реди ту го 😀ама да не е гоу преди февруари де 🤣но купих всичко и памперси даже за болницата и мокри кърпи абе всичко всичко и козметиката на беборачката . След нова година ще перем дрехите и ще подреждам и ще сложа куфара основните неща да си седят там

# 589
И аз днес бях на преглед в 33 седмица.
Днес ми дадоха 45 дневния болничен. Пуска ми тонове, гледа ме на ехограф , назначи ми дата за секциото, и аз питах за Биозина каза че може без пауза и повече от 3 месеца да се пие. И мен ме дошубява ако тръгна по рано да раждам как ще се развият нещата ама...каквото е такова.
Следващите тонове са ми на 28.12 , а на 04.01 съм пак на тонове и на преглед. Та за сега това е, не остана дето се вика.
Относно единичната пъпна артерия на пъпната връв с баткото бях така, няма проблем споко, това е просто особеност, нищо страшно.

# 590
Искам да попитам как се справяте с непоисканите съвети и опитите да ви пробутат останалите вещи на някой дами от техните бебета.. почнаха много да ме дразнят вече.. включват ми се някакви хора дето веднъж в годината говорим да ми дават акъл и най-вече зор!!!
Не съм малоумна, действам си с моето темпо и си имам своите разбирания и малко не разбирам какъв е тоя мерак всеки да ми се меси в нещата.
Вие дразните ли се така като мен?

# 591
еми ще се дразниш нормално е , особенно ако си говорите по коледа веднъж 😀Просто бих им казала , благодаря ти но в момента не ми е такова настроението за такива разговори.

# 592
gvendolinka в Света София ли си на тонове? И аз съм на 28.12 от 11ч

# 593
  • София
Няма смисъл, последно сестра ми отрязах за някакви дрешки за по-голямо дете, останали от племенника. Ама свекърва й разчиствала, да съм идела до Перник (wtf?!) да съм ги вземела. Казах й просто, че не ги искам (щото ме изнерви), тя каза "жалко", допълних "случва се" и явно усети, че не ми се занимава с нейните идеи. Като цяло нямам против, взела съм назаем някои неща от хора, които са ги дали не за да разчистят, а от радост. На всяка съм казала, че не обещавам да види малкия натъкмен с тези дрешки или завит с одеалцето й. Но опити за разчистване в посока към вкъщи - не. Казвам, че няма място и много хора са нетърпеливи да купуват; после си отстоявам позицията.
Преди това моята свеки опита нещо да ми обяснява, че тя не обичала чувалчета, защото ограничавали детето. Просто й казах, че аз пък много се надявам да свикне в чувалче, защото това е по-безопасното. Е, на това какво да отговори жената? Съвсем културно ме остави да си живея с моите си идеи (тя по принцип не нахалства и почти никога не изказва мнение, ако не я питаш).  
Иначе ми подариха и доста полезни неща, нови неползвани - аспиратор за нос, еднократни гащи, подплънки за кърма... уж дреболийки, но поне тях няма да избирам (а аз избирам трудно) Simple Smile
Теб какво по-точно те мъчат? На мен никой не ми дава тон засега, ще видим с наближаването на раждането как ще е Simple Smile

М/у другото, в една поръчка наскоро пъхнах гащи за бременни М размер на Canpol. Ей, това дойде като L, никога няма шанс да ми стане. Ако някой тук ги иска, да казва. Ако не, накрая ще ги продавам/подаявам с разни други неуспешни бременски покупки.

# 594
Момичета, аз съм за първите дни на март,обаче имам усещане, че ще е към средата на февруари ... И моите усещания с каката не ме подведоха. От средата на февруари стана края на януари. Още от декември предвиждах трудно да изкарам края на януари. Приеха ме на 23 януари и на 27 родих. А сега коремът ми е остър и огромен и вече трудно ходя и съм абсолютен охлюв ...
Моля, някоя от майките в тромбофилия д Ами каже ако пие магнезий от кой се влияе най-добре. И също как се справяте със сензитивноста на кожата с Тея инжекции. Аз докато докосна с иглата и боли, не се търпи. Всеки ден дойде ли време за инжекцията и си поплаквам по малко. И аспиринът ми идва в повече явно и кървя лесно на корема. Януари поне го спирам окончателно, ама има още почти месец. Когато го пиех през ден нямах такива драми с инжекциите.

# 595
ако кървиш повече си пусни аспи тест може да ти е висока дозата аспирин
За магнезия и тромбофилията няма значение.
Иначе аз съм 18-19 февруари ама ще родя началото 😀и си бях убедена още от 3 месец

# 596
Аз смених няколко вида магнезий, от оротата съм най- доволна обаче. На различна марка взех последния път с по- голяма концентрация в хапче, не магнерот,че не ми се пиеха по 3 хапчета, ама пак е оротат и съм доволна.
За инжекциите- за момента нямам такъв дискомфорт и болка. В началото като бях на клексан беше ужас, но откакто минах на фракси само синки от време на време и сърбеж. А по принцип хората от фраксито се оплакват 🤷‍♀️

Дати още не съм обсъждала аз, че моята АГ хич не е по приказките предварително, ама предполагам края на февруари ще съм.

# 597
Бочи, като пиех през ден по 0,75 бях ок. А сега е всеки ден и преди като бях като сега с всекидневния прием пак така кървеше коремът и стана сензитивен. Реално ми е ниска дозата и тялото ми е ок и само с инжекциите. Като е всеки ден фибриногенът е 2,5, като е през ден е 3,5. Поне това,за което го пия е ок - кръвното. И за това си го пия до 17 януари ,ще се търпи.
И също да попитам който пие Сорбифер,за колко време вдигате нивата? Не съм дефицит, но при норми 6-26, аз съм на 11. Пия два пъти на ден от месец вече.
И не знам, но от толкова витамини човекът в мен е станал железен , адски силен и ми троши ребрата, вечер не спя много често от сега. И от седмица хълца яко и реагира на музика и..котки 🤣

# 598
  • София
Аз бия Фракси в паласките вече, защото сърби, но ако се наложи и в корема ще се върна. При мен е като при sd.sd - от време на време някоя синка, иначе само сърбеж (засега все някак поносим). А като пробвха Клексан - мале, то боли, то чудо. Нахаках 6 инжекции и го отписах. Аспирин не пия откак почнах хепарина и въпреки това до преди няколк оседмици чат-пат се случваше да прокърви мястото на убождането. Ако биеш в корема, имай предвид, че се сгъстява мрежата с крвъносни съдове и вероятността да нацелиш някой е голяма. Ако биеш над пъпа не е никак добра идея (пак заради кръвоносни съдове). Утре ще пусна коагулация и ще видим дали верно няма да има разлика в Д-дмера при слагане на НМХ в корема и в паласките. Но хематоложката кза, че на нея в ръцете й ги биел мъжът й инжекциите - значи пак става.
Магнезият ми продължава да е Диаспорал и продължавам да го пия през ден-два.

# 599
Благодаря ви, момичета, безценни сте. Ами веднъж имам много дебела кожа на корема, и ми кривят иглите и отделно това, което Тони каза - адски много кръвоносни съдчета. Ръцете са ми хилки и бързо приключих и там. Паласките са единственото решение за сега, вадя лед и обтривам мястото и така. Поне не ми стават брутални кръвоизливи.
А магнезии до кога ще пиете? На ясно съм,че и той е с натрупване. Изписан ми е Диаспорал 400 по две.

Общи условия

Активация на акаунт