Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 564
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Бочи, сигурно и по-добре от мен знаеш, ама скоро пускала ли си урина? Да няма някоя инфекция?
А на каката явно нещо й се иска внимание, не знам... Пробва ли с "бебето го боли така" или нещо подобно? Или това  е погрешно?

# 616
нищо няма бе , ей пустата урина , то тва е че не пикая по няколко капки. Чиста е и стерилната и не стерилната пусках преди 3 седмици някъде , даже правих повторна точно защото не бях пуснала правилно

иначе на каката нон стоп и казвам там е бебето боли го , дла бла абе тря ражламе ей 😀

# 617
  • София
Я, кажи, Бочи, как ти се струват ей тези железарии и витамини:

Б12 все толкова си седи, без значение какво ям, а пия по 1000 единици Метилкобаламин. Д-то се е качило от 30 на 37. Обаче феритинът е паднал от 136 октомври месец до 42 сега и не знам какво значи. Хемоглобинът ми е 120, предния път беше 122 - все около тази стойност се върти, а се чувствам добре и бебо върви добре според докторите.

# 618
а ти спираш ли си витамините преди изследване и ако да то защо и за колко ?
Д ниско ти е и В12 ниско
Инче феритина са депата на желязото , по принцип е хубаво да е средна стойност и се препоръчва вливка особенно ако ще си секцио примерно той ще ти падне и още докато дойде време за раждане

# 619
  • София
Знам за Д-то и за Б12, но пак е добре, че ги държа (даже Д-то се качва). Не ги спирам преди да изследвам, не искам да спирам нищо за седмица посред зима Sad На Д-то ще си увелича дозата, там е лесно. За Б12 не знам какво да правя (да пия по две таблетки ли?) и за феритина защо вливка като желязото ми си е добре?

# 620
хора само да ви кажа че ми писна до гуша вече значи за 30 минути аз се изпиках 7 пъти и то не по 1-2.3 капки да кажеш че е цистит ! НЕ , по солидно.
Значи не знам кво става и защо е така ама това е някав абсурд. И тва малкото последно време ми действа на нервите ( каката визирам не бебето ) значи тя заспива с мен заради травмата в яслата. И се почва ,
Дай вода не искам вода вземи я , дай ми я пак , завий ме , отвий ме , завий ме. Значи аз не мога да ставам по 65 пъти толко ми е тегаво с тоя корем а това ме прави на маймуна и понякога не се сдържам вече. 1001 пъти и казах не ви се овисвай на корема не тва продължава да го прави и хем е умна бе да му се незнае хем не разбира ли кво. И и казвам пак и пак и пак и на момента просто я бутам и тя още не се е върнала на място от бутането ми вече пак се е напънала да се овиси на корема ми докато аз съм полулегнала примерно.

Бочи те в този период около 2г явно преминават всички по един и същи начин. Същото и при нас, иска вода, не иска вода, иска куклата, не я иска, иска одеало, не го иска… сякаш упражнява възможността да ме разиграва, отделно са в някаква регресия около 2г където не искат да спят нито на обяд нито нощем. Аз за обяд нямам наблюдения но вечер е трудно докато се “успокои” и започне да се отпуска… все седи една превъзбудена каквото и да направя, карам я в стаята на тъмно с нощна лампа, махам играчките и светещите неща и един час я баламосвам и точно като реша, че постигам успех започва да пищи, скача и тем подобни… а ако я приспя с назидателен тон после съня й не е спокоен… ни така ни иначе

# 621
да такива са Ивон просто ми действа на нервите 😀

Тони значи стойностите са ти още по ниски от това което виждаш така че си вдигай драстичео вит Д то , а за В12 се консултирай ако чак толко не го вдигаш а пиеш нон стоп бих си направила 10 инжекции в12 .
защо ти е вливка ? Защото ти е нисък феритина Simple Smile Феритин не се вдига с прием на желязо . Само с вливка нали аз точно заради това си вливах желязо, и Анастасия си прави вливка и там в януарската група супер много народ по същата причина Simple Smile

# 622
Такива са. Моят е на 3г, научи се да ме пази вече, но си иска вниманието. И аче идва целува корема и казва:"Това е моето бебе сестриче и ще го пазя!" 😄 Да видим.
Иначе на мен почнаха да ми лазят по нервите изказвания от сорта на "С такава малка разлика ще ти спрат тока! Ще се побъркал! Отиде ти спокойствието(то па много го е имало) Как се престраши за второ! Сега как ще ревнува баткото, големи проблеми ще имате"
Въй, хора, полудявам. Последно свекървата ми влезе с такива реплики и бързо я срязах. Хич не им мълча. А и другото. Защо не сме им казвали името?! Ми щот не щем, примерно 😡

А аз имам друг въпрос. Как лежите? На мен вече и с възглавница за бременни не ми е удобно. Много ми тежи и едвам дишам. Не знам как да застана, постоянно съм задъхана и имам ужасна тежест. Усещам, че ще се пръсна, а къде е още началото на февруари. И рита ли рита в тоя стомах, голямо диване ще излезе 🤣

# 623
аз обаче съм много притеснена , това бебе не спря да рита , от това имам ментруални болки , и дискомфорт. И почвам да се напрягам да не вземе да излезе! И що пък да нее в петък иищо пък да нее по коледа за да ми е точно много неудобно да звънна на АГ или да се запиша някъде просто на ултразвук !

# 624
Еми и аз да се оплача....хормоните ме тресат яко😭😡😏🙄...аз не мога се трая, най- малкото нещо ме изважда извън контрол - бяс, рев...относно неисканите съвети и дарове- аз също съм много цапната в устата и тези, които ме познават, непосикани съвети НЕ дават. Аз съм взела много неща за бебка от моя приятелка, а всички останали съм ги предупредила, че засега имам всичко като за начало и да не ми купуват излишни неща,ако имам нужда от нещо не ме е срам да си поискам.

# 625
  • София
Аз имах проблем не с непоисканите съвети, ами с разсъжденията на хората около мен - сега ли съм се сетила за второ....била съм вече на възраст ( на 38 съм) .... каката щяла да има много голяма разлика с бебето ( тя е на 10) и щели да й се подиграват....тялото нямало да издържи на нормално раждане и да съм лягала под ножа....все интересни реплики и то от най-близките ми - майка ми и баба ми....Връзвах се и ми беше много криво докато не изтрясках и им казах, че живота си е мой и ако не млъкнат няма да му видят очите на това дете (а са свикнали каката редовно да им ходи на гости). Не им вдигах известно време телефона, сестра ми (по-голяма) като разбра какви ми ги говорят се включи и ги почна с голямата си уста  и да видиш как заваляха извинения и сега се съобразяват какво говорят. Иначе с непоискани съвети бързо се справям като им кажа, че щом знаят толкова много да си направят едно бебе и да правят каквото си знаят 😁
Определено хормоните си казват думата и като Цвети не цепя басма на никой.
Бочи, няма да излезе, спокойно. Моята АГ каза, че малко по малко подготвителните контракции ще стават болезнени, но щом не са регулярни няма проблем, тялото се подготвя.

# 626
И аз съм с 2 годишен болен вкъщи, който 10 дена абсолютно ми взе тока. По цял ден се чуди каква щуротия да направи. И го вдигам по 100 пъти и се ядосвам и ето на - днес цял ден съм с менструални болки, коремът на топка и вече второ изхождане диария. В 31+4 съм. Него го родих в 32+4 и докторът ми каза точно сега само да лежа и да си почивам. Но това просто няма как да се случи в момента.
Чакам мъжът ми да си дойде и отиваме към спешното. Моля се да не е нищо, но…

# 627
Момичета и аз да се отчета.. девойката в 31 + 5 е 1800, доктора каза, че всичко вървял добре, пуснахме изследвания ииии хоп изненада Grinning естествено, че хемоглобина е 117... чакам да видя доктора какво ще каже... иначе ме притесниха и увеличените левкоцити 15 от норма 10 - нооо го дължа, че в момента карам някво вирусче на крак с болки в гърлото... вие какво мислите? И можете ли да ми кажете какво значи да имам кетони в урината? Понеже съм на преглед чак на 12.01 и не знам дотогава доктора дали ще им обърне внимание.....

# 628
И аз съм с 2 годишен болен вкъщи, който 10 дена абсолютно ми взе тока. По цял ден се чуди каква щуротия да направи. И го вдигам по 100 пъти и се ядосвам и ето на - днес цял ден съм с менструални болки, коремът на топка и вече второ изхождане диария. В 31+4 съм. Него го родих в 32+4 и докторът ми каза точно сега само да лежа и да си почивам. Но това просто няма как да се случи в момента.
Чакам мъжът ми да си дойде и отиваме към спешното. Моля се да не е нищо, но…

Да не си дехидратирана? Контракциите се засилват, ако си. Стискам палци всичко да е наред.

# 629
Пиши после как си , дано всичко е наред

Общи условия

Активация на акаунт