Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 535
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
water_nymph стискам палци всичко да е наред ❤️ пиши после как си.

# 631
Не знам, пия си течности, ям плодове, може и на психическа основа да е, заради седмицата, в която съм. И се надявам да е така! Ще видим след малко.

# 632
Привет, дами! Аз много рядко се включвам, но за сметка на това ви чета всеки ден, като рутина ми е преди лягане. Моята човечка се обърна още в 27 г. с. (усети се лека болка). Сега съм 30+5 с. и ме побутва силно, много ама много ниско долу и ми причинява голям дискомфорт и  болка. Чудя се нормално ли е? Случва ли се и при вас? Повече ме притеснява факта, че я усещам толкова ниско, отколкото болките. Възможно ли е вече са е слязла надолу като подготовка за следващото събитие?

# 633
Абсолютно нормално е Алекс, аз днес след като взех дъщеря ми от ясла и я вдигнах няколко пъти усетих голям дискомфорт, който прерастна в болка, тъпя и постоянна, близо 2 часа едвам дишах, реших че тръгваме към спешното и малкия в корема се премести и направо ми светна, вече са големи доста и могат да създадат големи страдания на майките си само с леко движение или поза. Много беше странно, за първи път такава гадна и не описуемата болка, смисъл много странна… а той просто нещо не се е наместил…

# 634
От понеделник с щерката сме удома (2г. и 3 м.). По цял ден е “Искам нещо, обаче незнам какво” 🤷♀ Днес 1000 пъти съм събирала играчки и съм подреждала целия й гардероб почти, защото всичко беше извадила и нахвърляла по пода. Отделно аз работя от вкъщи почти нон стоп, няма делник няма празник и тоя месец ми е някакъв страшен филм. Едвам намерих време да поръчам количка за бебето. Ох дано да оцелеем 🙏

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 01:42 от lovebirds

# 635
Минах и аз последната фм днес, госпоИцата си е екстра, рита ме както сметне за добре, 1600гр е вече и всичко й е ок, а възела не е пораснал повече, т.е. имам шанс за естествено, въпреки всичкте ми притеснения 🙄

На мен ми е изключително къс фитила попринцип, но сегааааа.... още по-зле е, и това е видно за хората около мен, които се научиха и са много умерени в приказки и съвети; но от всичко ММ най-доволен, че малкото няма да се появи овен като майка си - дали водолей, дали рибка нямало значение 🤣

# 636
Krisito, правиш ФМ при АГ, която те следи ли? Тоест при един и същ човек и ФМ, и прегледи, които са подробни като ФМ? Че не знам дали правилно разбрах Simple Smile

Няма смисъл, не се чуди - който прекалява с мандарини вечер, после става 3 пъти и накрая се разбужда и пише из форума по малките часове Simple Smile И без мандарини се случва да съм будна в 3-4 ч, но за кратко ( вчера откарах до 6) Sad
Тони, правя ФМ при докторката, която ми прави ин-витро-то, но тя не води женска консултация и не извършва раждания. Иначе за нея само суперлативи съм чела и аз съм страхотно доволна от нея, но нз как е пропуснала това. Иначе ходя и при друг АГ, който води ЖК и при който трябва да раждам,но при него прегледите са супер бързи и не оглежда особено.

# 637
Още някой с двойно увита пъпна връв? Или да споделите опит? В 31 г.с., има време да се развие, ама има и да се увие още повече. Притеснявам се, честно.

# 638
  • София
По-скоро идеята на въпроса ми беше да разбера длаи тази лекарка е фетален морфолог, защото ми се стори странно да види такова нещо чак на последната ФМ. Или може би просто сега го е казала жената, де Simple Smile

# 639
дъщеря ми беше с такава , не се разви и чесно казано малко вероятно е да се развие вече. Тя сеуви много от рано и си беше солидно време увита.Не се впрягай те не дишат и няма какво да стане с бебето. При раждане лекарите го знаят и я отвиват.А бебето не диша и докато се ражда
Още някой с двойно увита пъпна връв? Или да споделите опит? В 31 г.с., има време да се развие, ама има и да се увие още повече. Притеснявам се, честно.

# 640
Фрезия, high five за Овена 🔥

Аз като горд притежател (Sweat Smile) на няколко риби в живота ми, смело заявявам,  че тяхната драма ми идва в повече... то бива чувствителност, ама това тяхното на нищо не прилича Laughing  Особено за мъж, синковеца, ми е прекалено.... ама явно защото трудно се спогаждаме са ме наобиколили здраво и искат да ми угасят огънчето с тяхната вода ахахахах сега и бебето риба....
Няма да се давам!
Та така де, исках да кажа, че мъжа ти не знае какво си пожелава Sweat Smile

# 641
  • София
Аз се консултирах с хематоложката и пиша сега в случай, че на някого може да е полезно: каза да си продължа същия прием на Б12 и Д витамини (1 таблетка Метилкобаламин и 3 капки Вигантол). И да включа по една таблетка Ферум 30 мин преди хранене. Явно феритинът все пак не е достатъчно нисък, че да е нужна вливка, пък и аз си ям храните с желязо и с малко помощ сега от добавката се очаква да вдигнем стойността.

Според вас мога ли сутрин да пия Б12, желязото, Биозин мама и фолиева преди зкауска? Или трябва да ги разделя някак? Ще ми се да е така, защото обикновено на закуска не ям млечни, та има по-малък шанс да омажа желязото с тях. Фраксипарин също бия сутрин.
Магнезий обикновено пия на обяд или вечер, вит Д също с обяда. А вечер само Натаспин и ако се сетя преди ядене - втори Биозин (че нещо щъках много тези дни, а и носът ми е все зпаушен от две седмици насам).

Оф, това е ужасно, като някоя баба разпитвам за хапчета, направо все едно не съм аз Sad

# 642
При мен Б12 беше много ниско и още в начална бременност ми инжектираха всяка седмица, а витД и аз съм на вигантол, но по 7капки.

# 643
аз не съм съгласна с хематоложката Simple Smile сори няма да коментирам.

# 644
  • София
Ами, Бочи, ти ми я препоръча, пък не знам как се разбирате двете Grinning Питала съм и АГ какво мисли, зор нямам от утре всичко да е на горна граница, така че времето ще покаже Wink

Ама кажете, моля ви, според вас мога ли да ги пия нещата както съм планирала?
Коригирам се: няма как да е сутрин желязото, щото тогава трябва да не пия кафе, а това просто няма как да се случи Sad Значи, ще трябва да внимавам какво обядвам и да сложа желязото по обяд, заедно с Д-то, а магнезият да е вечер.

Общи условия

Активация на акаунт