Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 573
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
И аз реших да искам вип стая и този път. Сега като се видим на прегреда ще определяме дата и ще го карам да ми запазва стая. И започваме тонове, въпреки че и предния път като бях на преглед ми пусна 🤷♀ Иначе нашия път до София е 2 ч. и 30 мин. Предния път отидох в 11 ч., приеха ме а у, изследвания и на другия ден бебка се появи 🙏
Момичета, страшно много ме болят мускулите ли са, сухожилия ли са в интимната област на сгъвките. Не мога чак да ходя. Четох в нета, че така тялото се подготвя за раждане, дабре де ама то не се търпи. Дали да се намажа с нещо 🤷♀

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 23:08 от lovebirds

# 571
не знам с какво може да се намажеш

# 572
Привет от мен! Днес бях на 3-та ФМ и докторката с изненада откри, че имам само една артерия на пъпната връв и се зачуди как не я била видяла преди това ( а при нея всеки преглед е като ФМ). Гледа всичко и каза, че няма място за притеснение, защото всичко друго било нормално пък и съм си правила пренатален тест. Малкия е 1,5 кг в 30 +5 дни.
Честно да си кажа, малко съм притеснена, но гледам да не ровя и да не чета разни неща, че съвсем ще изплискам легена…

# 573
3тата фм ми е в петък. Хем да видим тази госпожица дето не спира да ме рита и шамари (и тя е прилеп от бая време вече), хем тоя миомен възел как се движи 🤔 от 11.01 започваме тоновете (т.е. тогава ще е 33гс, според мен малко рано, но щом рече докторката тогава - така да е)

Крисито, не се филмирай. Макар че тая жена по-добре да си беше мълчала на тоя етап, вместо само да те стресира...

# 574
И аз съм с една артерия на пъпната връв, знам от първата ФМ, 1 на 200 жени е с това състояние. Според д-ра ми няма проблем. Ходила съм на фетална и в МЦ Марковс и при д-р Стратиева, всички потвърдиха, че няма място за притеснение, така че споко ☺
Привет от мен! Днес бях на 3-та ФМ и докторката с изненада откри, че имам само една артерия на пъпната връв и се зачуди как не я била видяла преди това ( а при нея всеки преглед е като ФМ). Гледа всичко и каза, че няма място за притеснение, защото всичко друго било нормално пък и съм си правила пренатален тест. Малкия е 1,5 кг в 30 +5 дни.
Честно да си кажа, малко съм притеснена, но гледам да не ровя и да не чета разни неща, че съвсем ще изплискам легена…

# 575
  • София
Krisito, правиш ФМ при АГ, която те следи ли? Тоест при един и същ човек и ФМ, и прегледи, които са подробни като ФМ? Че не знам дали правилно разбрах Simple Smile

Няма смисъл, не се чуди - който прекалява с мандарини вечер, после става 3 пъти и накрая се разбужда и пише из форума по малките часове Simple Smile И без мандарини се случва да съм будна в 3-4 ч, но за кратко ( вчера откарах до 6) Sad

# 576
  • София
Аз също ям много мандарини, за тоаелетна не ставам много, но ако не ям после какви киселини имам направо не мога да спя.

# 577
На мен АГ ми каза да си го пия до след като родя. На преглед съм на 21-и и ще питам дали трябва да правя паузи, досега не съм.

Момичета, видео бебефон с приложение за телефони + монитор за вкъщи (например като дойде някоя баба и ние с ММ искаме да я оставим да гледа бебето) има ли за под 500 лв? Май само Филипс и Моторола намирам засега.
И да ви напомня ако искате да си изкарате ПИК от НОИ и НАП. Аз преди малко си направих подпис в Евротръст, с който в НОИ проверих вече колко се очаква да ми е майчинствоот на месец, а в НАП платих данъци Grinning Знам, че не откривам топлата вода, но напомням на знаещит и насърчавам тези, които са отлагали като мен Simple Smile

искам да попитам на коя в сума в нои отговаря дневният размер на изчисленото майчинство, аз също имам код проверявам но не знам точно коя сума ще е от долу посочените

# 578
Това кога ще се обърне бебето е строго индивидуално. Това, че при една е станало в 27г.с  не е златен стандарт. Дори след това може пак да се завърти с дупето надолу. Окончателното завъртане е към края, когато вече няма място.Точният момент, когато то ще застане в това положение, е индивидуален, но като цяло най-добрият вариант е около 32г.с, но може и след това.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 10:08 от elektra89

# 579
Привет, момичета! Вчера бях на преглед и лекарят назначи кръвни изследвания. Какво още да си пусна? Някакви витамини? Утре ще ходя до лаборатория. Уж всичко е наред, но ми каза, че иска да види желязо и ЖСК. Сигурно ще са ниски стойностите, предвид, че не наблягам на месото, а и напоследък се уморявам бързо. Има ли как да ги коригирам до утре Grinning

# 580
  • София
Vesi Makakova, в НОИ едното поле (най-долу на екрана, в червено) се казва Прогнозно дневно парично обезщетение. При мен съвпада с "90% от среднодневното БТВ/ОД за периода" - просто червената стойност е закръглена до две цифри след десетичната запетая. 
Together_forever, не се опитвай да вдигаш стойностите, по-важно е да знаеш каква е картинката към момента, за да можеш при нужда да се консултираш правилно с лекар. Аз утре смятам да пусна ПКК, желязо, Феритин, ТЖСК (тези трите ги искаше хематоложката като й казах, че никога не съм пускала желязо; затова смятам винаги заедно да ги изследвам), Б12, вит. Д, хормони на щитовидната (и коагулация ще пускам, но това си е заради тромбофилията).

Бях при доки днес, момъкът бе измерен 1,800 кг в последния ден на седмица 31 Simple Smile Плезеше се лигльото, на баща си син Grinning Запазих дата за секцио, разбрахме се какво ще правя, ако диването тръгне да се среща с нас по-рано. На 8.01 ми е следващият преглед и точно тогава ми започва 45-дневния болничен, та ще си го взема и ще го носим на работа. И пак от 8-ми започваме запис на тонове (33 седмица ще съм тогава, живи и здрави).
За Биозина каза да не правя паузи, а притесненията ми от чувствителния пъп били неоснователни - било нормално да ми е по-чувствителна зона там и да изпитвам дискомфорт (към болка) понякога.

# 581
Тони кога ти е секциото? Пиши на ЛС ако си суеверна. 😄

# 582
  • София
В средата на февруари, но точна дата не искам да казвам още сега Simple Smile

# 583
И аз съм средста на февруари! Дано мине леко при всички. 🫶🩷

# 584
  • София
Ами, то за кога сме го планирали е едно, а кога реално ще се случи - дори в наши дни си остава Божа работа Simple Smile Права си, важно е да сме здрави всички накрая!

Общи условия

Активация на акаунт