Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 513
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Аз не се консултирам с нея за витамините Wink препоръчах я само за терапията на хепарин и аспирин Simple Smile
Не съм съгласна че с 3 капки вит Д е ок предвид че вит Д ти е ниско , ти си пускала без да спираш това е завишена стойност на показателя Simple Smile
И в12 ако все ти е толкова с 1000 мг не знам каква е файдата просто да поддържаш същите нива вместо да минеш курс с инжекции Simple Smile Също така храните с желязо нямат общо с феритина. Феритина са депата на желязото и те от вливка понякога се качват само до средата и по време на бременност рязко спадат И след вливка. Камо ли да разчиташ на храна и добавка желязо Simple Smile Желязото си е желязо феритина се качва с вливки обичайно. Тя и на мен миналия път се опитв да ми пробута витаминните си схеми и аз директно и казах че вз сама си следя витамините и не се нуждая от нейните съвети. Феритина ми е малко под средата след вливка и сега на 2-3 пак ще пускам и ако е спаднал отново ще вливам. Пък дето се вика ти си решаваш какво да си правиш знаеш аз само споделям. За мен просто 3 капки вигантол е смешна доза , това е поддържаща доза. Аз давам на детето си 2 капки а тя тежи 10 кила и е на 2 години. А ти си бременна жена и пиеш 3 с такива ниски стойности ( пс моето дете е на горна граница вит Д )
Туй е мойто мнение ако ти беше важно споделих го

# 646
Бочи, у нас инжекции б12 има само цианкобалмин, а Тони не го усвоява. Няма да има файла от инжекциите.
Не знам хората от къде си внасят хидрокси...чувала съм само.

На мен ми препоръчаха по 2 таблетки б12, ама моите стойности са направо за по 4 Joy Ма 1/3 от тези на Тони.

Иначе за Д, подкрепям и аз, малко са 3 капки.

Според мен (ама аз нищо не разбирам хаха) ще се повлияе феритина от орален прием на желязо, ама трябва да е продължителен. Все пак нали по този начин си се трупа в организма.

Иначе на мен Д-то ми е 60 nmg, или нещо такова беше единицата, след 10 дни почивка. Значи е много по- нисък и АГ ми каза да го спра.... Как пък не, пия си по 7 капки като стой та гледай Grinning Най- много да намаля на 5, ама не ми харесва тази идея особено.

# 647
Сорбифера не вдига феритина. Нали затова с Бочи имаме вливки Феринжект. Ако можеше с хапчета за 7лв, нямаше да дадем по 280лв за еднократно вливане.

За Б12 аз пия сутрин 1 под езика и на обяд Актив Б на Natural Factors, където пак има Б12.

# 648
Не съм съгласна с тази теория аз. Което не значи, че съм права Simple Smile
Не съм и против вливките, напротив. Но за мен те се правят когато положението е много зле и трябва бързо да се коригират нещата.

Иначе, кое колко струва, мисля няма отношение по въпроса Joy

Плюс това, детето ми приемаше овално желязо 3-4 м и феритина влезна в нормални стойности. Та това ми е личния опит Simple Smile

# 649
с децата е малко по различно положението те нямат загуба на желязо. И моето дете е пило желязо орално Wink  В нашия случай ние храним бебе , раждаме губим кръв ( нали помните за лохиите 40 дни ) да не говорим ако си секцио Simple Smile Та за това се правят вливките , като цяло стойностите и не са ок изобщо ниски са си , да не са под долна граница но докато роди има време все пак

# 650
Да, да, при нас загубите са големи, да не казвам огромни в някои случаи и няма как без помощ отвън да е оптимално състоянието.
Бтв, аз и с нормално раждане загубих 1,200 кръв.... после беше забава.

# 651

Момичета ,мажа се с този крем от 1-я месец и нямам нито една стрия. Не знам какво има в него ,много е бюджетен ,но и ефикасен.

# 652
на прост език казано звучи така
Феритина е депата на желязо. Да ти можеш да си наваксаш някога си феритина с орален прием на желязо НО това при някои хора става бавно или не става съвсем защото някои хора трудно усвояват желязото чрез стомаха.
Високо желязо и нисък феритин означава че депото на желязото е изчерпано , което е първи сигнал че тялото има нужда от желязо. След това много рязко спада и желязото и хемоглобина.
За това при бременност с нисък феритин ако термина наближава особенно и се очаква раждане с кръвозагуба ( каквото ще да е дали цикл дали секцио все си е кръвозагуба просто там по малко тук повече ) ще се загуби още едно солидно количество желязо.А бебето трупажелязо от майката за първите си 6 месеца живот след това има недостиг .Недостига на желязо при бебетата се изследва с феритин именно а не с желязо в изследванията защото само феритина показва реалното състояние на кръвните клетки на тялото Simple Smile Дъщеря ми имаше такова и приемаше как то казах вече точно на 6 месеца беше ! Симптомите и бяха неспокоен сън и лошо захранване ( макар и с смесен подход нямаше апетит а това сочи за нисък феритин ) сега тука ние сме бременни апетита ни е друга спатия да не ги месим нещата 😀Та за това най добре се влияе вливката на феритина. НО независимо от това депата могат много рязко да се измучат от бебето и нас самите за това и при повечето след месец , месец малко от вливката се налага повторна Simple Smile Та така 😀Надявам се да се разбрахме. Иначе за в12 не знам какви инжекции има така че да сори тук не мога тогава да давам съвети бих сменила марката в12 това може да има по добър резултат
но за вит Д съм абсолютно категорична че 3 капки е изключително поддържаща доза  и не мога да асимилирам как се назначава поддържаща доза с нива близки до ниските.
Аз съм с над нормени нива на вит Д , срях приема за да падне малко съвсем и сега пия поддържаша доза всеки ден за да се държа на и над горна граница малко ( да вит Д над горна граница с рамките на 10-15 едини е нормално трябва да не надхвърча брутално много само тогава би бил токсичен )

# 653
  • София
Не ми беше целта да създавам дискусия Sad Бочи, разбира се, че искам да чуя какво имаш да кажеш, иначе няма да се обърна към теб по име! Просто не значи, че ще постъпя точно според съвета, а че определено ще го имам предвид!

Аз не смятам да гоня горни граници на витамините в момента, мисля, че е малко казуа пердута. Ако нямах какво друго да мисля и да свърша - да, може би щях да отделя нужното внимание. Но имам доста занимавки Simple Smile
Вигантол увеличих от 2 на 3 капки преди 3 седмици и сега се е вдигнал от 30 на 37 (и двата пъти изследван без да спирам прием). Някак ми е логично Д-то да се качи още или поне да се задържи, ако продължавам приема (имам изследване в пакета в болницата, така че в началото на януари пак ще го видим колко е). Смятам да редувам един ден 3 капки, на следващия 4; и пак 3 и пак 4. Едно време баба ми само витамини и добавки е пила, та и вливки е правила... пък без ни един аборт е износила и родила две деца. Другата ми баба също, мама и леля и те. Чак да се твърди, че с храната нищо не правим... това май само един-двама доктори го приказват, а доста други казват, че с храната е най-доброят прием и да, в някои случаи се налага добавка.
А на кой колко му пада феритина и как се влияе не мисля, че е универсално. От вливките може някой да се нуждае, а друг не. Вчера като рових в нета, установих, че масово при нисък феритин изписват на бременните желязо; според англоезичните източници - вливки само ако няма време да натрупаш желязо от орален прием,  тоест ако си след 36 седмица. А в таблетките Ферум има и витамини, един от които е Б12. Нито имам симптоми на недостиг на нещо, нито гоня горни граници. Смятам, че на време се хваща и ще дам шанс на по-неагресивната опция първо (по принцип така практикувам) Simple Smile

# 654
Здравейте, момичета! Мен ме приеха в болницата с родилна дейност, каквото и да значи това. Имам остри периодични болки във влагалището, но реално без контракции. Ще ми направят курс с Дексаметазон за всеки случай за дробчетата на бебето и ще полежа няколко дена на системи. Надявам се да се успокоят нещата и да изкарам поне още 3 седмици. Като цяло се чувствам добре, но сега на прегледа казаха, че имам някакво зачервяване и секрет, което не съм усетила по никакъв начин, а миналата седмица имах чиста микробиология. Ще видим.

# 655
  • София
Ще те мисля, ще стискам палци и ще пращам всичко положително що имам към теб! Дръж ни в течение, моля те, че сигурно ще ни е неудобно да питаме ние.

# 656
Ей надявам се да го постискаш малко това бебе още . Стискам палци.

Тони това което коментирам мисля ти е ясно че го казвам за общо образователната цел и знаеш че съм наясно че няма да правиш каквото ти казвам 😀Нее това и целта

# 657
Абсолютно съм съгласна с теб, Бочи! Това е и моето мнение за нещата.
Зависи си много от човека, дозата, състоянието на организма.

Да те питам нещо, имаш ли идея защо, на мен стойностите на всичкото възможно желязо са високи... не приемам освен минимално количество в комбинираните, но и преди тях си бяха високи, веган съм.... та малко ми е чудно чак пък толкова да има.... възможно ли е заради ниското б12 да е?

Иначе за инжекциите, да, за съжаление, у нас само синтетичната форма има Sad

water_nymph, стискаме палци да поседи мъника на топло още поне 3 седмици! Да не бърза в тоя студ, няма за какво. Heart

# 658
нямам идея но интересно ми стана щом си веган 🌱 ще взема се позаинтересувам повече 😀Бтв знам само че ядките са добър източник на желязо как то и консумацията на всякакви там кокосови стърготини фурми гъби , и тия сушени кайсии как им се вика 😀Та ако ядеш такива неща а щом си веган сигурно ядеш бая ядки за това добре ги усвояваш. Аз също ям доста ядки защото не ям толкова млечни

# 659
Здравейте, момичета! Мен ме приеха в болницата с родилна дейност, каквото и да значи това. Имам остри периодични болки във влагалището, но реално без контракции. Ще ми направят курс с Дексаметазон за всеки случай за дробчетата на бебето и ще полежа няколко дена на системи. Надявам се да се успокоят нещата и да изкарам поне още 3 седмици. Като цяло се чувствам добре, но сега на прегледа казаха, че имам някакво зачервяване и секрет, което не съм усетила по никакъв начин, а миналата седмица имах чиста микробиология. Ще видим.
Стискаме палци да се успокоят нещата и да устискаш до 9-ти месец.Дано бебо да се кротне и да си стои на топличко по празниците.

Общи условия

Активация на акаунт