Термин Август 2024 ♥

• 43 605
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Хм...ами те май добрите фетални морфолози не работят със ЗК. Аз ще съм при Чучумишев, живот и здраве, 290 лв. е ранната фетална на близнаци, но пък имам допълнително здравно и би трябвало да ми я покрият оттам.

Здравната каса вече поема едно изследване фетална морфология, не 3те. Но само при лекари, сключили договор, в моя медицински център нямат договор с НЗОК.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45899 
Предишната ми бременност беше с близнаци .Къде ще се следиш?

# 241
Marbellaa, не живея в София и ще се следя в моя град, като само за феталните ще съм при Чучумишев в София.

# 242
Кандидатствах в групата 🫶🏻

# 243
Здравейте, вие започнахте ли да се мажете с нещо против стрий и ако да какво ?
Аз се спрях на bio oil , palmers, mustela и кокосо масло мисля всички да ги взема и да ги ползвам .

# 244
Прочети малко повече за bio oil повече вреди , отколкото да помага.
С миналата бременност качих 30 кг , имам поражения , но ба фона на това което станах , са си супер.Мажех корема главно с мас и hipp mama sanft.
Сега пак ще повторя така , но за другата част на тялото се чудя какво? Дайте препоръки.

# 245
  • гр. София
Аз с предната бременност ползвах това:

Въпреки че същата марка има и масло конкретно за бременни против стрии, това ми хареса повече, с по-добър състав е и попива по-бързо.

Нямам стрии, въпреки че коремът ми беше огромен, но няма как да знам със сигурност дали е точно заради маслото или не. По принцип дерматолозите казват, че си е до кожа и ген, ако не ти е еластична кожата, с каквото и да се мажеш, пак ще имаш. Но все пак по-добре да направим каквото зависи от нас.

Оххх а направо не ми се мисли щом с едноплодна бременност и малко качени кг коремът ми беше огромен, сега с близнаци какво чудо ще е… Anguished

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 14:44 от Me, Myself & I

# 246
Не е задължително , аз до 7-ми месец бях качила 12 кг .. ама после ме спряха в болница за задържане и стана чудо .Но поне децата се родиха големи и износени , иначе си имам последици като диастаза , херния .. стрии.Ама бях супер щастлива , че не останаха и 1 ден в кувиоз.🙏🏻

# 247
  • гр. София
Марбела, това е страхотно постижение, заслужават си всякакви странични ефекти върху нас при такъв хубав развой за бебетата.
За съжаление, рядко се случва близнаци да минат без кувьоз.
Именно това ми е най-големият страх - да се родят преждевременно, малки, недоносени и да стоят сума ти време в кувьоз.
Би ли споделила в коя гс се родиха и колко тежаха?

# 248
  • София
Мен започна наскоро да ме сърби корема, не знам дали си въобразявам, но кремът 3в1 на мустела много ми помага. Попива бързо и омекотява. Иначе аз си имам стрии на корема от рязко напълняване преди години, така че съм си свикнала, но поне успокоява сърбежът.

# 249
Аз също съм на мнение,че стриите са до ген. Майка ми се е мазала с някакъв крем с какаово масло на времето и няма 1 стрия. Аз също нямам, въпреки че много напълнях. Взех си на Палмърс с първите деца,но нямам навика да се мажа с кремове и дали съм се мазала 10 пъти сумарно.. Други приятелки,чиито майки са имали и те се мазаха със 100 неща и въпреки това им се появиха.

# 250
Здравейте,
малко тъжна пиша аз. По приложение и мои пресмятания съм в 6+0г.с. Отидох днес на преглед с такова вълнение  и радост, но ...за съжаление не се видя нищо. Лекарката каза че съм в 5+3г.с. и е рано.
Много странно, защото знам кога е станало бебето. Каза да отида пак след около 10 дни. Понеже ми предстои отпуска, ще отида в България и се надявам да не е това, от което се опасявам.

# 251
Марбела, това е страхотно постижение, заслужават си всякакви странични ефекти върху нас при такъв хубав развой за бебетата.
За съжаление, рядко се случва близнаци да минат без кувьоз.
Именно това ми е най-големият страх - да се родят преждевременно, малки, недоносени и да стоят сума ти време в кувьоз.
Би ли споделила в коя гс се родиха и колко тежаха?
Не тръгвай с тази настройка, не е лесно , но съм сигурна , че ще направиш всичко , което зависи от теб!
Родиха се в 35+2 г.с. ТЯ: 2,3 кг , Той : 3 кг.
Бяха само на антибиотик заради прекарана инфекция.
Лежането в болница за задържане си е много сериозен психически момент , аз лежах по време на ковид и беше ужас .. нямахме право на свиждания , преглеждаха ни в кабинетите на етажа.Направо беше кошмар , но всичко си струва!

# 252
Margarita999, пожелавам ти скоро всичко да е наред. Иначе си спомням с първата бременност ме накараха да получавам с прегледа, да бъда поне в 6та седмица, защото преди това нищо нямало да се види. Така че ако си 5+3 по някаква причина, то няма причина за притеснение мисля. Стискам палци и пращам прегръдки.

Marbellaa, като спомена ковид направо ми се дорева. Заради него таткото предния път не можеше да идва с мен на прегледи ами седеше като изгонен в колата на паркинга, после въпреки че се беше поуспокоила ситуацията пак много неща не позволяваха и мен това накрая ме побъркваше, точно когато реално имах най-много нужда от силите си. Силно се надявам този път да няма такива работи.

# 253
Точно , на нито един преглед не дойее , в престоя ми в болницата (близо 2 месеца) не дойде никой , и на раждането пак не пуснаха таткото.Чак на изписвснето.Кошмар!Дано този път всичко си е наред!

# 254
Маргарита, знаеш кога си била в овулация, но не знаеш, кога си забременяла и кога е била имплантацията. Така че е съвсем вероятно да си в 5+3, когато обикновено  се вижда гестационен сак и жълтъчно мехурче. Знам, че е много трудно да се чака, особено в този празничен период.
Аз вече нямам кървене, изтече си вчера всичко, днес сутринта съвсем малко останало кафяво зацапване. Утре ще ходя да пусна прогестерон, защото може да има нещо там, въпреки зверските дози. Вчера със свито сърце си сложих клексана, очаквах, че пак ще изкървя след него,но не се случи. Явно обаче доста ми е разредил кръвта, защото, като ми взимаха кръв за ЧХГ не спря да тече много време. Но пък не можа да го спра заради прогестерона и така ...
Кажете ми, според вас да отида ли в 5+5 на втори преглед с идеята, че може и да се види ембрион или да чакам след нова година (между празниците не работят). В дилема съм, защото ако отида и не се види сърдечна дейност, ще го мисля много точно по празниците.. има ли някоя,при която е визуализиран ембрион със сърдечна дейност преди шеста седмица на видеозон за фетална морфология?

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 16:14 от Amelin

Общи условия

Активация на акаунт