Термин Август 2024 ♥

• 41 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, аз съм със седмица закъснение , имам 3 положителни теста, имам записан час при АГ за понеделник, според вас има ли нужда от кръвен тест?

# 106
Честито, Frisu, и добре дошла Simple Smile
Пусни си кръвен и след 2 дни по същото време и в същата лаборатория пак, за да се види дали се е удвоила стойността. Трябва да е поне 1000, за да се види нещо на прегледа. Успех! Simple Smile

Здравейте, аз съм със седмица закъснение , имам 3 положителни теста, имам записан час при АГ за понеделник, според вас има ли нужда от кръвен тест?

# 107
  • гр. София
Здравей и тихичко честито!
Според мен няма нужда от кръвен, особено ако ти е първа бременност и не си имала предишни проблеми около зачеване, бременност, износване.

# 108
  • София
NadezhdaML, добре дошла и честито! Hug

И при мен терминът няма да е точен, понеже аз си следя овулацията и знам, че беше на 18-ти ден, не на 14-ти, но аг каза, че няма значение. Всички гледат само първия ден на последния цикъл.

Ivchoni, като спомена руска салата, майонезата не е ли проблем? Напоследък постоянно чета какво не трябва да правя, да ям и т.н. и майонезата си ме притеснява, а се оказа, че в едно завечение уикенда имаше майонеза в ястието. Confused

# 109
Здравейте и от мен, дами.
На 30.11. правих кръвен на 13ден след трансфер, с ЧХГ456, както и няколко уринарни и съм бременна.
Живея в Нидерландия, но правих инвитро в България и съм модерното 'single mother by choice', или казано на български, ще си имам детенце от донор и ще се справям самичка.
Ужасно ме е страх за всичко, но това е примесено с безумно щастие. По изчисления на IVF калкулаторите в нета съм в 6+2г.с., термин на 04.08.2024 и утре ми е първия преглед, но при нещо като акушерка, наречена тук midwife. Обясниха ми, че ако всичко протича добре, до края може и да не се срещна с лекар тук Simple Smile Естествено, планувам да пътувам по-често до БГ. Симптоми нямам, освен гърдите, които ще се пръснат, но според мен от прогестерона повече, отколкото от бременноста. Сънища и ставане по няколко пъти на нощ са също нови придобивки за мен.
Пожелавам безпроблемна, успешна и прекрасна бременност на всички ни. И ще разчитам на вас да съм в крак с Бг проследяването. Hug Heart

# 110
  • гр. София
Di_777, добре дошла в темата, честито за хубавия резултат и успех утре на прегледа! Flowers Four Leaf Clover
И не на последно място - огромно БРАВО за решението ти! Със сигурност си много смела, борбена и целеустремена, ще бъдеш и изключително отдадена майка, убедена съм. Heart

# 111
Привет на новите момичета  DI_777,Frisu и честито за хубавите резултати! 🎉🎉🎉

Надя, много се радвам за теб! 💜

Да знаете, че всичко ми е каша в главата и може да се бъркам или да изпускам, някоя от вас. Гледам, връщам се в телефона по страници и после пак не помня какво съм искала да напиша.

Тази вечер усещам как ми се надига една вълна от гадория и аз само се надявам да ме 'отмине тая чаша', пардон, wc-то по неспецифични нужди. Пльоснах се пред телевизора и нямам сили, нито мотивация за домакинска работа.

Дадоха ми час за преглед в неделя, чхг е 4207 на 14 ден след ЕТ. Вече съм много любопитна и притеснена какво ще видим на прегледа, ще съм 5+3 ...

# 112
Някоя от вас мерила ли си е телесната темп ? Дали е нормално понякога 36,6 понякога 37,2 ? 36,6 ми се струва ниска при бременност но не знам

# 113
Аз на тези от Австрия им вадя думите с ченгел от устата. И те ми казаха някакви седмици, дето съвсем ме объркаха. Всеки въпрос поне по 2 пъти, че да получа задоволителен отговор. Та понеже се прибрахме в България, трябва да си намеря лекар тук, който да ме следи. Предложения за Варна?
На австрийците само отчет от всеки преглед, че все пак направиха инвитрото Simple Smile
Ме, ти кога си на преглед?
Благодаря, Мама Heart с теб сме доста близко по термин Simple Smile Ти си с близначета, нали?

Такава е поръчката, но не знам още нищо.

В чужбина действат така. Един прави ехоградска снимка, носиш друг итерпретира, един доктор не виждаш два пъти, но пак си има и плюсове системата. Тук има поне 20 сайта, които изчисляват термин и дават прилична информация. Като съчетаеш информацията от едните и другите, нещата ще се наместят 😊

# 114
Frisu, моята през последните дни е все около 37.1-37.2. Нормално е, стига да не надвишава 37.4.  И 36.6 си е ок, не се притеснявай 😘

Някоя от вас мерила ли си е телесната темп ? Дали е нормално понякога 36,6 понякога 37,2 ? 36,6 ми се струва ниска при бременност но не знам

# 115
Здравейте, много хубава групичка. И аз имам положителен тест. Всъщност един кръвен и на всеки 2 дни си правя домашен да следя ориентировъчно ЧХГ-то. На 15-ти ми е първия преглед и се надяваме да са две душички Simple Smile. Според моите изчисления термина е 12-13 август. Успех на всички!

# 116
Привет. Записвам се и аз Smiley Съвсем прясно е. Имам няколко бременности-две успешни и няколко неуспешни.
Последната преди тази беше неуспешна и този месец(сега, декември) ми беше термина, но не се получи...та сега ще чакаме за август Smiley
Хич не съм суеверна, никога не съм чакала да съобщя и на роднини, та се записвам още сега, малко да се порадвам на новия живот в мен.
На каките не сме казали още, но не ми се занимава точно сега с въпросите им Sweat SmileLaughing

# 117
  • гр. София
Добре дошли, момичета! Hug

Belle, колко са големи каките и лесно ли се решихте на трето дете?

stoyava, успех на прегледа! И моят е на 15-ти, но ще ми е втори. Имаш ли конкретна причина да мислиш, че са 2
или просто си мечтаеш за близнаци? Нещо в тая тема бая близнаци се очертават… Grinning

# 118
Добре дошли на всички момичета 🎀 Успех и лека бременност, ставаме все повече и повече 🫶🏻
Mama2288 да се похвалиш след прегледа 🤗 Не се притеснявай, всичко ще е наред.
На мен днес ми звъннаха от клиниката - ЧХГ растяло перфектно, всичко е наред, прогестерона също, но щитовидната ми жлеза се е увеличила до 3,43 😢 по-миналият понеделник беше около 2, ужас.
По принцип приемам по 25мг всяка сутин Еутирокс, но ми казаха, че утре ще ми звънне АГ-то, за да ми каже дали да го увеличавам и колко.
Според вас опасно ли е? Аз четох, че до 4 е в норма и не е опасно за бебето, но нали трябва да е до 2 стойността при бременност.. ужас, ще се побъркам.
Аз мисля утре да си приема двойна доза (две таблетки по 25мг) преди да ми кажат с колко да ги увелича..
как мислите? Някой с опит?
🍀🎀🍀

# 119
Sophiaaaa, ще трябва да го смъкнеш. Обаче недей на своя глава, а се консултирай с ендокринолог, ако имаш възможност. И аз съм с малко проблемно TSH, но постепенно увеличих дозата Еутирокс след консултация с ендокринолога ми и сега всеки месец ще го следя. Идеята е да не се вдига над 2 през първия триместър, а след това май до 3 също е ок.

Общи условия

Активация на акаунт