Термин Август 2024 ♥

• 43 630
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Аз с първата бременност усещах леки боцкания в матката в първите седмици. Сега не усещам такива неща. За сметка на това обаче гаденето почна сега доста по-рано и е през целия ден на приливи и отливи, даже днес повърнах, а бях яла. Дано не става по-зле, че това ми е най-гадното нещо от цялото бременеене, раждане и т.н.
Честито на всички!
Amelin, адмирации! Интересно ми е и на мен с каква разлика са?

Към майките с повече деца. Аз имам притеснения как ще приеме голямото дете появата на бебе. Дъщеря ми е малка, има нужда от моето внимание, в един момент се почувствах, че съм я предала/изоставила…такива разни. Защото новото малко бебе ще ме ангажира и няма да мога да съм 100% само с нея. Някоя от вас имала ли или пък в момента има притеснения? Лудост ли е, че ми минават такива мисли през главата?

# 196
  • гр. София
NI_CI, същите притеснения имам и аз. Синът ми е на 1,5 и си е още бебе. Grinning Но докато родя вече ще е на 2 и малко, та дано до тогава се е поочовечил малко вече. Grinning
Иначе към момента постоянно ме търси за нещо, не ме оставя за секунда. А баща си търси само когато мен изобщо ме няма. Много е привързан към мен.

Мисля след някой и друг месец да започна да го подготвям и да му говоря какво предстои, пък колко ще разбере, ще видим.

# 197
Ме,Myself & I, това е успокоително. Значи не е само в моята глава това. Имат няколко месеца разлика нашите деца, дано са се поочовечили до лятото 😅! Че те освен, че са си едни големи бебета в момента имам чувството, че е по-трудно за гледане от колкото като новородено.

# 198
Victoria, моите почти винаги вдигат над 39-40, но имаше един път,когато баткото 4 дена се задържа с тази температура. Направихме тест и се оказа грип. Доооста тежко се кара и ни казаха,че при грипа високата температура е повече дни,така че може да вземете един комбиниран тест за проверка.

Относно тревогите с по-големите, аз с баткото страаашно много преживявах, даже още ме е страх да не го ощетявам. 1г7м им е разликата, с големия ми син бяхме постоянно заедно и правехме неща. Когато забременях пак той нямаше годинка и се опитвах да му обясня за бебето, че само реве,спи и яде,за да не се разочарова,че не може да играят. Беше ми много гузно и тегаво и гледах в началото да отделям всяка свободна минута на баткото,за да няма ревност. Буквално покривах базовите нужди на бебето. Което си има и друг минус - не успях да се насладя на бебешкия период на втория си син, но това е само мой проблем Simple Smile Сега вече са свикнали,че са си двама, гушкаме се,играем,търсят се,пак има ревност и каране за играчки, но мисля,че няма как без тези неща Simple Smile Просто трябва време, понеже второто дете е все още малко абстрактно, а първото си е реално и си го обожаваме, но се наместват нещата и колкото и да не ви се вярва(защото аз се чудех дали мога да обичам още някого толкова, колкото първия си син), ще си ги обичате пак толкова много Simple Smile

# 199
Вики, да оздравява малчо бързо Heart няма начин, такъв е сезонът
Мама2288, страхотна новина Hug
Не са ми тайна децата, имам ги в подписа, но явно всички четем от телефона Simple Smile най-големият е на 16, номер две на 13, а принцесата ни е на 3. Малкият много изревнува, като му казахме, че съм бременна с нея. Думите му бяха: много странно, сега няма да съм най-малкият вече (той е най-малък и от братовчедите). Когато се роди сестра му обаче беше като обсебен. Така и до ден днешен. Казва, че нея обича най-много от всичко. На големите разликата е две години и половина и определено там го подготвях много за раждането на брат му и за това да са си близки. И да, има го това, че второто някак само се гледа, с много по-малко обгрижване, но това се отразява на характера му после в положителна посока
Този път мъжът ми разбра преди мен, че съм бременна, защото аз нямах сили да си отворя резултата Simple Smile
Стискайте ми палци, днес съм на първи преглед

# 200
Аз с първата бременност усещах леки боцкания в матката в първите седмици. Сега не усещам такива неща. За сметка на това обаче гаденето почна сега доста по-рано и е през целия ден на приливи и отливи, даже днес повърнах, а бях яла. Дано не става по-зле, че това ми е най-гадното нещо от цялото бременеене, раждане и т.н.
Честито на всички!
Amelin, адмирации! Интересно ми е и на мен с каква разлика са?

Към майките с повече деца. Аз имам притеснения как ще приеме голямото дете появата на бебе. Дъщеря ми е малка, има нужда от моето внимание, в един момент се почувствах, че съм я предала/изоставила…такива разни. Защото новото малко бебе ще ме ангажира и няма да мога да съм 100% само с нея. Някоя от вас имала ли или пък в момента има притеснения? Лудост ли е, че ми минават такива мисли през главата?

Съвсем нормално, защото е важна тема, а и малките деца ревнуват силно (не всички). Имаше много хубави насоки в темата на  Людмил Стефанов - психолог и психотерапевт, проверете там. Аз навремето само за големия ми син направих нещо специално - по-хубавата снимка на оризчето я сложих в паспарту и украсих с 3д лепенки по рамката от всичко страни и му я подарихме специално на него. Имат 10г. разлика, не е ревнувал никога и се разбират и обичат много. Аз съм привърженик на това големите деца да получат голямо внимание, да им се казва на тях първи, за да се привържат, а и за да се чувстват важни и големи. Също така трябва да се валидират чувствата им, г-н Стефанов говори за това няколко стр. назад.

# 201
Добро утро, мили момичета 😘 Не мога да смогна да ви изчета, радвам се, че сте толкова активни! 😊
Mama2288, страхотно е списъчето, браво! ❤️ Моят термин може да го оставиш 07.08., макар че бебетата със сигурност няма да дочакат август, планирано секцио ще са. Иначе относно броя деца - живот и здраве, и ние ще сме общо с 4, ако всичко е наред: аз имам дъщеря на 13  без 1 месец от предишен брак, а мъжът ми - син на 22, пак от предходен брак. Та определено ще е весело 😄 Баткото е самостоятелен, живее отделно и него не го мисля, но си имам известни притеснения за реакциите на каката. Кара бурен пубертет и ще се постарая по никакъв начин да не се почувства пренебрегната. Още повече, че е седми клас, предстоят ни матури и фокусът ми ще е на 100 процента към нея преди появата на близнаците.
Amelin, успех на прегледа днес! 🍀🍀🍀
Иначе бебоците са добре, но много непослушни отсега 😃 В петък като ме почна едно зверско повръщане пак, цял ден и цяла нощ нон стоп, та не ми се размина болницата и системите. Приеха ме в събота, утре би трябвало да ме изпишат. Сега съм чувствително по-добре и не повръщам, което е супер. Всеки ден гледаме бебоците на ехографа и така Simple Smile
Да ви е хубава седмицата! И пийте много вода, за да не ви стигне моята съдба 🤗😘 (брей, чак и в рими го докарах 😅😅)

# 202
Сутринта, както се приготвях за тръгване към лекаря, изведнъж започна да тече от мен кръв. Появиха се и няколко съсирека. Мислех, че всичко свършва отново, направо примрях. Отидохме до лекарката, тя видя сакче с жълтъчно, което изглежда добре. Каза, че кървенето е от другата страна и не представлява опасност засега за бебето.Каза също, че не може да каже колко ще си тече кръвта, но да почивам и да взимам ношпа. Ако се засили отивам към някое патологично отделение. Сложиха ми пролутон депот и сега си отивам вкъщи, лягам и се моля да минава времето и да си расте точицата

# 203
Amelin, с теб сме! Пази точицата и всичко ще е наред! ❤️🍀🙏

# 204
Здравейте!Тъкмо преди няколко часа ми излезна положителен кръвен тест.Страх ме е още да се зарадвам , но имам огромното желание да споделя!Втора бременност ми е , първата много дълго чакана с близнаци ( много страх и лежане за задържане) , сега се случи предколедно чудо и се надявам всичко да е наред!
По изчисления термина ми е за 26 август (с късна овулация и съдя по нея , а не от началото на цикъла).
Ще ходя за нов кръвен след два дни и дано се поуспокоя.
Приемате ли витамини и добавки?

# 205
Добре дошли на новите попълнения Sparkling Heart
Mama2288 Благодаря за списъчето, на мен ми е първа бременност Hug

Ivchoni, Amelin стискам палци да се оправите бързичко и вече да нямате проблеми до края Heartpulse

Аз малко се затрих, но имах доста тежка седмица. От както бях с онова ужасно главоболие, нещата започнаха да се развиват рязко. Е, страдам си тихичко и тайно се радвам Joy всичко ще издържа само и само всичко да е наред и да се развива бебчо.  Чакам с нетърпение четвъртък, ще съм в края на 6та седмица и дано се вижда ембрионче.

При мен симптомите ме въхрелятяха като ураган. Сутрин ми се гади преди хранене, гади ми се в магазина поради силните миризми, вчера отидохме да си вземем кафенце (безкофеиново за мен) и както си влязох така и излязох. Започнаха едни горещи вълни, едно гадене... ужас. Все още ме наболява главата от време на време, когато ставам и най-вече ако съм по корем (даже вече е невъзможно). А, как се задъхвам само... като мопс съм. А, най-лошото е, че живеем със свекърите, на които не сме казали още, а те са болни и малко ми е кофти, че въобще не ги доближавам, а те милите ми бяха на главата като бях аз болна. Е, надявам се ще ми простят на Коледа - живот и здраве. Grinning

Marbellaa Честитооо!! Стискам палци всичко да е наред. Heart Decoration
Аз приемам фолиева киселина и Омега 3. Преди приемах jamieson prenatal, но се наложи да ги спра, защото Б12 ми е много високо.

# 206
Благодаря за топлия прием! ❤
Момичета, вас наболява ли ви корем? Мен си ме наболява всеки ден, не през цялото време и не достатъчно силно за да пия Но Шпа, но все пак 🤔
И се запъхтявам много лесно и като че ли дишам по-тежко. Четох, че към 7ма седмица бременната вече има с 30% повече кръв в обръщение, което води до по-висок пулс и в някои случаи сърцебиене.

# 207
  • София
Добре дошли на новите момичета, радвам се, че сме все повече! Hug

Mama2288, благодаря и аз за списъчето! При мен е първа бременност.

Ivchoni, Amelin, стискам палци всичко да е наред занапред. Flowers Four Leaf Clover

GerKa99, мен ме болеше в началото (5-6-та г.с.) само отляво, но доста силно, чак се бях филмирала за извънматочна, но се оказа, че проблемът не бил гинекологичен.

И аз лесно се задъхвам и уморявам, а миналата и тази седмица имам доста работа. Отпуск съм от четвъртък и нямам търпение да добутам до тогава. Disappointed
Аз да ви попитам как се справяте с гаденето? При мен до миналата седмица минаваше с няколко глътки газирана вода, но от вчера насам нищо не помага. Все още не съм повръщала, но гаденето е ужасно и коремът ме боли, като след тежък махмурлук. Заради самото гадене не мога и да ям много, а като хапна нещо гаденето се засилва. Гледах в аптеката едни таблетки за смучене Emil, според описанието са ок за бременност. Някоя от вас пробвала ли ги е?

# 208
Здравейте, днес ми мина първия преглед АГ каза, че има едно страхотно сакче и чухме и сърциче даже, но прегледа ми беше коремен ехограф не беше вагинален ехограф за вас нормално ли е при първи преглед да е коремен? . Но и да ви се оплача   , почти не говори нищо, не обяснява, аз я питам въпроси, тя ми отговаря с половин дума , проблема е че съм от малък град, а нея я водят най- добрата.  Попринцип мисля при нея по здравна каса , и в др град на частно, но направо се чудя , прегледа не беше това което очаквах като цяло ..

# 209
Здравейте, днес ми мина първия преглед АГ каза, че има едно страхотно сакче и чухме и сърциче даже, но прегледа ми беше коремен ехограф не беше вагинален ехограф за вас нормално ли е при първи преглед да е коремен? . Но и да ви се оплача   , почти не говори нищо, не обяснява, аз я питам въпроси, тя ми отговаря с половин дума , проблема е че съм от малък град, а нея я водят най- добрата.  Попринцип мисля при нея по здравна каса , и в др град на частно, но направо се чудя , прегледа не беше това което очаквах като цяло ..

Поздравления Frisu ! Мен доктора първо се опита с коремен да ме прегледа, но бях с празен мехур понеже не знаех и нищо не успя да види, затова ме прегледа с вагиналния.

Общи условия

Активация на акаунт