Термин Август 2024 ♥

• 43 673
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!Аз се редя да дам кръв да видим как се удвоява чхг .Снощи и тази сутрин много ми се засилиха болките като за при цикъл и съм се притеснила.
Помня , че и миналия път ме болеше .. ама как , какво .. забравя се.

# 271
Jessie, какъв ти е миомният възел, къде е разположен и колко е голям?
И аз имам, 5 на 3 см, интрамурален на задна стена. Не са ми казвали, че ще ме боли заради това. Казаха ми, че ще расте заедно с матката, а после след раждането ще се свие.
Преди друга АГ ми беше казвала, че може да имам повече контракции заради миомата.

# 272
Здравейте момичета! Записвам се и аз с положителни тестове от 4 дена и закъснение 2 дена. Имам си симптоми, боцкане и уголемени гърди, базална температура - предимно вечер 37 градуса. Присъединих се в групата във фейса и съм любопитна, има ли Пловдивски мами тук ? На първи преглед, мисля да отиде след празниците. Имам леко неразположение в гърлото, защото работя в детска градина и покрай децата е неизбежно. Започнах да приемам биозин мама, тантум верде, витамини и  фолиева киселина. Резус фактор съм, втора бременност - първата завърши с мисед. Надявам се всичко да е наред, пожелавам го и на вас  и се въоражавам с търпение, защото предния път, бях изключително нетърпелива и се натоварвах излишно.  Поздрави!

# 273

Днес ми беше деня за цикъл , преди 2 дни чхг беше 38 , та за него съм спокойна.
А прогестерона нямам идея , ще звъня на доктора си , някой все пак има ли представа дали са добре тези стойности?

# 274
  • София
Моят прогестерон на 7 дни закъснение беше 40,8 nmol/l и след 2 дни беше 44,8 nmol/l и АГ ми каза, че щом нараства да не се притеснявам. Нищо не ми предписа.

А прогестерона нямам идея , ще звъня на доктора си , някой все пак има ли представа дали са добре тези стойности?

# 275
Здравейте и добре дошли на новите мами ♥
У Бг на всички ли изписват нош-па 😳 Аз тук даже си поисках сама таблетки заради корема и не ми дадоха 😂 казаха, че си е нормално и минава.
Margarita999 според мен всичко ще е наред, просто трябва да сме по търпеливи (знам че е много трудно от себе си).. но и при мен беше така. Аз си мислех, че съм 6+0 като отидох на първия си преглед, а бях 5+0. Довери се на лекарката си и стискам палци всичко да е наред 🫶🏻

Marbella за прогестерона не знам, защото тук май са в други мерни единици. Но май е добре 🤗

# 276
Мисля си да го пусна пак в петък и да видя дали нараства, може и пак още едно чхг да пусна.

# 277
И аз бях на преглед. Чухме сърце, отговаря си точно на седмиците. Каза че всичко е нормално. Но също както и предната бременност ми каза да не вдигам повече от 5кг. Което с едногодишно дете е трудно постижимо, да не кажа невъзможно.
На вас казаха ли ви такива неща?

# 278
Момичета, не мога да изчета всичко, а ми се иска. Пропуснах да ви кажа, че вчера на първия преглед нещо не останах очарована от гинеколожката. Води се добър професионалист, но беше една такава студена и дръпната. Отделно, закъсня с 1 час, при положение че бях със записан прием, явно вървеше назад, та после ми се стори,е бързаше при прегледа. В крайна сметка не е мой проблем, че изостава с графика…поне така мисля де 😬

# 279
Sophiaaaa, не се сещам в момента ти къде беше, но на мен с предната бременност от двете болкоуспокояващи, които дават тук (ибупрофен и парацетамол) си спомням, че ибупрофен ми каза да НЕ пия по време на бременността като имам нужда от нещо. В Интернет съм чела за последното тримесечие, че не го дават, тя от начало ме предупреди, може да е било и просто, за да го помня по-лесно.

NI_CI, с първата бременност аз специално питах, защото приятелка ме плашеше, че едва ли не нищо не можело да вдигам. Моята докторка тогава каза, че става въпрос да не вдигам много тежко и особено да не е нещо постоянно да разнасям 100кг един вид. Но тогава тя ми даде пример точно с майки с малки деца и ме пита те няма ли да си вдигат децата като имат нужда от нещо. Но 5кг ми се вижда специфично малко, може да имаш някакви други фактори, заради които да трябва да се пазиш повече.

Silveto92, с риск да се повторя, според мен търси доктор с който си пасваш и се чувстваш ок. В крайна сметка една камара посещения имаме при тия доктори докато сме бременни.

# 280

Да, трябва да се удвоява или утроява, за сега е наред.

# 281
Victoria_petrova в Германия съм и Ибупрофен е забранен отвсякъде, защото се води доста силно хапче. Само парацетамол и магнезий, но те нищо не помагат 😂

# 282

Да, трябва да се удвоява или утроява, за сега е наред.

И прогестерона ли трябва да се удвоява?
Аз знам само за чхг.

# 283
  • гр. София
NI_CI, аз съм след инвитро и тогава са по-предпазливи все пак, та още след трансфера ми забраниха вдигането на каквото и да било тежко, вкл. малко дете.

Първите 2-3 седмици таткото помагаше (първо отпуска, после хоум офис), но вече няма как. По цял ден съм сама с малкия и го вдигам, но много набързо, за секунди буквално, колкото да го сложа в кошарата примерно или да го сложа да седне в мен, ако иска гуш, но без да го разнасям.

Така за по малко мисля, че няма как да навреди, но в петък съм пак на преглед и ще питам за всеки случай

# 284
  • София
Мамчета, имах известни премеждия заради отлепянето, не знам тук дали бях писала, но днес бях пак на преглед заради мой стрес и вече имаме сърдечна дейност! Не можех да повярвам, а бях толкова уплашена, че пак нещо става.
Сега да се опитам да съм спокойна остава.
❣️

Общи условия

Активация на акаунт