Термин Август 2024 ♥

• 43 697
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • гр. София
Надее, много се радвам за хубавия развой! Heart
Да нямаш повече такива премеждия и поводи за притеснение!
Успокой се и се отпусни, идват и празници, така че само положително мислене и усмивки! Hug

# 286

Днес ми беше деня за цикъл , преди 2 дни чхг беше 38 , та за него съм спокойна.
А прогестерона нямам идея , ще звъня на доктора си , някой все пак има ли представа дали са добре тези стойности?

Да, трябва да се удвоява или утроява, за сега е наред.

И прогестерона ли трябва да се удвоява?
Аз знам само за чхг.

Прогестеронът е така наречения пазител на бременността, до края на първия триместър той расте.
За това се появяват и симптомите при налична бременност и отшумавят след 12гс.
Принципно и той трябва да повишава нивата си.

При проблемни бременности точно заради това се предписват и прогестеронови медикаменти, за да подпомаган и поддържат бременността.

А вие защо сте го изследвали? По препоръка на Аг? Какво ви притеснява.

# 287
Миналата ми бременност беше след инсеминация и тогава пиех дуфастон веднага след процедурата и го пих до 20 седмица , тъй като бях с двуплодна бременност.
Сега Аг искаше да проверим как са стойностите и дали има нужда допълнително да приемам прогестерон.

# 288
Нямам нещо специфично, което да налага да не вдигам тежко. Може би е добре като препоръка за всяка бременна да не го прави.
Ще огранича и вдигането, но няма как да не го правя. Да я сложа/взема от креватчето, стола за хранене, количката…няма как. Дано всичко е наред!

# 289
Миналата ми бременност беше след инсеминация и тогава пиех дуфастон веднага след процедурата и го пих до 20 седмица , тъй като бях с двуплодна бременност.
Сега Аг искаше да проверим как са стойностите и дали има нужда допълнително да приемам прогестерон.

Пуснете отново и се консултирайте веднага, според мойте наблюдения и опит, ще ви е необходим

# 290

Пуснете отново и се консултирайте веднага, според мойте наблюдения и опит, ще ви е необходим

Добре , а след колко време да го проверя пак?

# 291

Добре , а след колко време да го проверя пак?

Принципно той се повишава всеки ден, важното е да се увеличава, ако има спад, трябва да приемате прогестеронов медикамент.

Аз не съм АГ, и давам мнение от личен опит.

При първата успешна Б, след 48 ч моят прогестерон беше почнал да спада, въпреки нарастващо ЧХГ.
Всеки случай е индивидуален, не се притеснявайте, какво е писано това се случва, и винаги е за ДОБРО!

Свържете сте с АГ специалист, най-добре!

Късмет и дано всичко е наред! И да Финал!

# 292
Ще пусна пак в петък , че покрай празниците няма да се работи.Та дано се поуспокоя.Благодаря!🥰

# 293
Здравейте, дами. Наваксах с четенето.
Бях на преглед, 7.2. седмица, абсолютно всичко е ок. Да ви кажа тук (в Холандия) не мога да отскоча до лаборатория и да пусна кръв, не искат да ми назначат нищо друго освен първоначалното ЧХГ. Нямам ниаква идея колко е прогестерона, продължавам с циклогест, докато не си видя репродуктивния след НГ в Бг. Идеята ми е, притеснвнията са по-малко, ако не се изследвате излишно, освен ако нямате оплаквания разбира се.

Иначе се радвам да видя, че не съм единствената с притеснвния. В главата ми е малка лудница и всичко ме напряга, всичко ме притеснява и от всичко ме е страх. Но така вредя на бебче и се взимам в ръце.

Качила съм 5кг от старта на инвитрото, като 4 от тях след трансфера. Мисля, че не е толкова от медикаменти, колкото от ядене. Та сега това ми е драмата, още не е края на 2ри месец дори, струват ми се много. Спрях и всякакъв спорт, беше забранено по време на инвитрото. Спортувате ли? Какво ни е разрешено и какво не? Тук ако ги питам в Холандия, всичко е позволено, но не мисля, че репродуктивния ще се съгласи на този ранен етап.

# 294
Аз като бях бременна след инсеминация , си ходех стабилно и сега мисля така.Тогава към 5 месец се поспрях , защото имах много стягания.Определено , ако се чувстваш добре можеш да си правиш дълги разходки , лека гимнастика (без подскоци и вдигане на тежести) няма да навреди.
Ако усетиш нещо преустановявай и се консултирай с лекар.

# 295
Здравейте, следите ли се по здравна каса и отделно на частно и през колко време трябва да е единия преглед от другия ?

# 296
Дега не съм се записала още , защото е рано .Но предишната бременност се записах по здравна каса в 9-та седмица мисля , на частно също ходех.Редувах ги през две седмици.

# 297
Jessie, какъв ти е миомният възел, къде е разположен и колко е голям?
И аз имам, 5 на 3 см, интрамурален на задна стена. Не са ми казвали, че ще ме боли заради това. Казаха ми, че ще расте заедно с матката, а после след раждането ще се свие.
Преди друга АГ ми беше казвала, че може да имам повече контракции заради миомата.

4 на 4 см а разположението не мога да кажа точно Ето снимката , от ляво е миомата с x дефинирана , отдясно бебче

# 298
Здравейте! Включвам се с термин 22.08.
Втора бременност ми е, но се вълнувам като за първа:).
Пожелавам на всички лека, спокойна и безпроблемна бременност!

# 299
На мен АГ (в България) ми каза, че мога да си спортувам, само да не тренирам много силово - буквално се изрази да не правя мъртва тяга и лежанка със 100 кг 😅. Каза, че изобщо не е съгласна бременната да се третира като болна и че в начална бременност фаловете почти винаги са заради генетични дефекти, а не защото жената не се е “пазила”.

Репродуктивната при предишната ми бременност пък ми беше казала максимални тежести 5 кг. И без интензивни тренировки. Но най-важното е да слушам тялото си и да се съобразявам.

Аз ходя на народни танци и няма да спирам ако се чувствам добре. На крос фит обаче спрях да ходя защото в моята зала тренировките са много тежки и нямах желание да се обеснявам защо се налага промяна за мен.

Общи условия

Активация на акаунт