Термин Август 2024 ♥

• 43 717
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Да, Герка, по принцип си права, но ако е ниско имплантирано (близо до шийката) може да стане беля от "непазене" Hug

# 301
Момичета, какви симптоми имате?
Аз съм 6+4 и на моменти ми става едно много гадно на корема, на гърлото.. лошо ли и аз не знам какво е.. след 5мин минава и после пак се появява.. а когато огладнея започва пак да ме боли корема все едно не съм яла от часове и ми става чак наистина лошо.. другото, което е толкова ме мързи, толкова ми се лежи само, че чак не е нормално… и след ядене после ми се връща всичката тази храна и киселини.. а не е ли рано за киселини?
Дали се филмирам, дали това е от бременността? 😂
Как е при вас? 🫶🏻

# 302
Привет и добре дошли на новите момичета! 🎁💜💕 Всички да си държим колендите подаръци 💝😄🤩😜

Относно спортуването, спрях да карам колело, спрях йога, разхождам се и не спирам работа, подтичвам понякога, не се задъхвам, изкачвам си стълби и всичко, но не бих упражнявала по-силови и интензивни спортове. Някакси като се замисля за годините чакане и средствата вложени, не смея. Но съм сигурна, че за тези от вас/нас, които спортуват активно, границата е съвсем различна. Аз не съм никак парче спортист и баш сега ще си кротувам, докато ми дадат кард бланш за йога.

Успешен ден на всички! 🍀💚

# 303
Момичета, какви симптоми имате?
Аз съм 6+4 и на моменти ми става едно много гадно на корема, на гърлото.. лошо ли и аз не знам какво е.. след 5мин минава и после пак се появява.. а когато огладнея започва пак да ме боли корема все едно не съм яла от часове и ми става чак наистина лошо.. другото, което е толкова ме мързи, толкова ми се лежи само, че чак не е нормално… и след ядене после ми се връща всичката тази храна и киселини.. а не е ли рано за киселини?
Дали се филмирам, дали това е от бременността? 😂
Как е при вас? 🫶🏻

Имам киселини от преди да разбера, че съм бременна, а преди това почти не съм имала в живота си и ми беше много странно . Все още продължавам да ги имам от някой храни, други разбрах и ги ограничих.

# 304
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, когато имам малко свободно време чета какво пишете. Честито на новите попълнения, радвам се, че ставаме все повече Relaxed
Минавам да ви споделя, че вчера бях на преглед, за сега всичко изглежда наред, видя се ембрионче с пулс. Изписаха ми витамини за бременни освен прогестерона, но-шпа то, витамин Д то и фолиевата, които си пия. Малко ми е досадно да пия цяла шепа хапчета, но няма как. Следващия ми преглед трабвя да е в началото на годината. Не знам дали защото още няма какво толкова да се види на един преглед, но и моята гинеколожка не е особено многословна и ми се струва, че претупва прегледа. Може би ще се ориентирам към някоя друга, която да ме следи.
Иначе като цяло се чувстватвам добре, единствено съм по-уморена и вечер заспивам към 10 пред телевизора Smile и едната сутрин нещо ми прилоша в автобуса за работа, започнаха едни горещи вълни да ме обливат, едва дочаках спирката да сляза и да вървя пеша.

# 305
Виж във витамините с бременни каква е дозата на Фолиевата киселина , може от там да ти се достатъчна и да спреш другата, едно хапче по-малко 🥰

# 306
  • София
На мен лекарката ми каза само да намаля тежестите. При мен конкретно е, че няма да клякам с 60кг както преди, а с 30-40кг примерно. Според нея това е напълно достатъчно и ако усетя дискомфорт да спра. Тренировките много помагат при естествено раждане доколкото знам.

За симптомите, при мен засега е гадене (което в някои дни е жестоко, други дни е съвсем леко). През деня имам енергия, но в  8-8:30ч вечерта заспивам Grinning
Доста по-разсеяна съм и бързо се задъхвам, но мисля че всичко си струва Heart

# 307
Аз симптоми нямам никакви, с изключение на ужасната умора. Мога да спя цял ден, да стана за нещо и пак да заспя. С първата бременност съм го правила - след работа в петък легнах вечерта, станах събота на обяд. Спеше ми се мега много, легнах към 1:30 следобед, спах до вечерта, станах за малко и спах до неделя сутринта. Сега с децата няма как да си го позволя, но съм смазана. Просто тялото работи супер много, за да създаде малките човечета и умората е неизбежна Simple Smile Но - това да ни е проблемът Simple Smile

# 308
Gamora, успокояваш ме. Тъкмо си говорех с майка ми, че с първото пак имах умора, но просто правех една дрямка около час към обяд и останалия ми ден си беше нормален. А сега имам дни, в които ставам в 8 и в 9 вече едва гледам. Добре, че поне работя от вкъщи с плаващо работно време и мога да легна да спя когато и колкото си искам, без да се притеснявам за работа.

kuklichka_, с първата бременност докторката в началото ми беше казала, че в това отношение всичко ми е разрешено, докато не видим някаква причина да не е. Ако усетя дискомфорт или ако има в даден момент някакви признаци, но иначе дори препоръчва спорт. Сега от умора изобщо не мога да мисля за спорт, но надявам се скоро да отшуми и да се пораздвижа пак повече.

Покрай чуденките тук за вдигането на децата сега всеки път като вдигам баткото (13,5кг) се замислям, но не са ми казали, че не може и продължавам.

А днес се замислих още нещо за нашата планирана лятна почивка. Очаквам вече да си имам достатъчно коремче, така че надали ще може баткото да седи в мен на излитане и кацане, ако вече е кисел. Има си собствено място по принцип и вече е летял така, но на връщане за кацането се наложи да е в мен, защото вече беше много изтощен и крив. А в такива моменти изобщо не приема баща си, та ще имам да мисля как да направя нещата, така че да е спокоен. Някоя от вас ако има опит или съвети, ще се радвам да чуя.

# 309
Мами, настрана от темата за симптоми, усещате ли нещо в корема? Аз май усещам, че има нещо вътре. Просто си е усещане, осъзнаване и отсега ме тегли натам. Нещо се случва 😄 И домашните любимци на село се държаха особено още преди да направя тест.

Сега прочетох, че най-големите промени стават в 7 седмица.

# 310
Да споделя относно спортуването, има едни готини йога практики за бременни от Светла Иванова в YouTube, те с разделени за 1-ви, 2-ри и 3-ти триместър и ми се струват супер подходящи. Реших тях да правя докато мога. С първата си бременност имах ниско разположена плацента, само на 13 ММ от канала, и не можех да правя нищо. Надявам се този път да е различно и да съм  активна до последно. И без това повечето наслади са забранени, поне спортът да ми остане Simple Smile.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 05:58 от GerganaIva

# 311
Мама2288, пращай позитивни мисли към коремчето. Точно Светла Иванова има едни медитации за бременни, в които насочваш светлина към коремчето Simple Smile много е вълнуващо това, което казваш. Животните усещат много и според мен
Аз днес бях при един лекар, който е фетален морфолог и с добра апаратура. Исках да ме види заради кървенето. Бях ви питала дали в 5+4 може да се види сърдечна дейност на добър апарат, но после, четейки в интернет, се примирих, че е рано. Да, ама днес си видях точицата 2.1 мм и пулсиращо сърчице вътре в нея. Беше страхотно. Негативите около кървенето ги позабравих за миг. Предписа ми витамин К и, както докторката от понеделник, също и той си отвори устата, ако не за спиране, то поне за намаляване на клексана. Засега обаче нямам зелена светлина за това от репродуктивния

# 312
Аmelin, GerganaIva, аз съм при Маргарита Григорова, която горещо препоръчвам по принцип 💜 Чудя се и аз дали ще ми се наложи да и изневеря (А това е последното, което искам) За момента си кротувам да пазя двечките, голям мерак им имахме и сега съм като в унес още от неделя. Мисля си как ще се случват нещата напред. А то аз с малкия ми син само дето не родих на колелото 😄 Спирам дотук, защото ще се впусна в неща, за които ни е рано...

Амелин, браво за тупкащото сърчице! Какво кървене имаш, притеснително ли е? Малко, много? Аз имам съвсем леко на моменти пак ми цапа, макар че два дни даже не пих аспирин. Клексана ми го спряха след кръвния тест.

# 313
Здравейте, мами.... Днес бях да доктор.
Изследванията са ми готови, като доктора каза че всичко е наред.
Обясних му за сутрешните позиви на повръщане, като се засмя и ми каза--- О, това е чудесно...Значи всичко е наред.
Предписа ми въпреки това отнови Vomex A свещички , които наистина малко или много ми помагат.
Прегледа ме и на вагинален ултразвук, като първо беше някакъв мега учуден и възкликна...къде са бебетата?! Да не би да си кървяла, всичко през двете седмици, наред ли беше?! -Като, отговора ми беше:
-Докторе, разбира се--- освен досадното повръщане и умора, всичко останало беше наред.... няма да ви лъжа, докато се опитваше да ги намери усетих болка, като разбира се....извини се...., тогава и спря...викна ме отново, след 10минути Каза, пак ще опитаме - надявам се, този път да ги видим... Не след дълго, продължи да си мърмори- Предният път, беше толкова лесно веднага ги видяхме ,сега какво става- ще полудея 😂😂 като сега ми е смешно, а в онзи момент, не  беше  така 🥵 Изглежда, бях доста притеснена и се бях стегнала..... НО, в крайна сметка...видяха се и двете- едното е 13мм, а другото 12мм... незнам какъв беше проблемът, но ми каза че едното бебе се е скрило отзад и поради тази причина неможем да го видим добре и съм изпитала болка... Каза, че всичко е наред и двете бебета са здрави и имат сърчица и пулс... бяха, наистина двойнни на предната седмица....нооо, много се притеснихме първоначално със мъжа ми.... Сега съм на 09.01 отново на доктор, и се надявам този път да мине гладко и да се видят по-лесно.... Незнам какво се случи днес наистина, но пък важното е че накрая се видяха и всичко беше Окей.
Между другото, ми каза - да правя едно упражнение- например на леглото: Заставам, така да кажем на четири крака и да се клатя напред и назад- обясни ми, че така най- вероятно бебето ще се върне в първоначалната позиция.... да видим , какво ще става!!!!! Поздрави и Весели празници !

# 314
В края на моя работен ден да си изкажа новостите😁 Започнаха да ми кървят венците . Ходих днес до кабинета , че мъжа ми имаше преглед и казаха че е нормално и след месец време ще ми изпишат някакви витамини за зъбките на бебче. Някоя от вас пила ли е такива витамини?

Също така вече не си побирам гърдите в сутиените и е време за пазар 😂

Лека нощ ви желая на всички бъдещи мами и малки точици!!!❤

Общи условия

Активация на акаунт