Термин Август 2024 ♥

• 43 605
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Tsvety0 аз мисля да си работя до край, за сега съм хоум офис и аз. Не ми пречи.
Когато се преуморя си сядам на дивана за малко и се връщам. Grinning

Gamora как така да изгори? Аз си мислих, че неизползвания отпуск си се трупа за след майчинството. Аз до юни ще имам около 30 дни. Тя ако ще гори, направо май ли да си излизам ?

Иначе относно как се чувствам вчера много добре се чувствах, чак мислих да тренирам ама уви, клекнах 20 пъти и се смазах. Но, все си казвам, че всичко е за добро и си заслужава. Искам да ви попитам само при мен ли съня е някаква мъка.
Събуждам се в 5 часа и повече не мога да заспя. Като принцесата с граховото зърно съм и на всичкото отгоре ми се запушва носа. Взех си капки подходящи за бременни, но те са ми като вода, даже по-зле става. Минах си на Олинт. Май не са много подходящи, но иначе почвам много ама много да се ядосвам.
Отделно получавам сърцебиене при всеки по-висок шум. Повечето в блока стават за работа рано и чувам всичко. И при всяко тряскане или пускане на водата аз се чувствам се едно ме гони някой.

Кармолис инхалации!

# 466
Май платеният отпуск има вече някаква давност, не може да си го влачиш с години, в някакъв момент изтича.

Аз смятам да работя до края, ако всичко е наред. Но и аз работя предимно от вкъщи, от офиса също ми е достатъчно комфортно (ходя с автомобил, няма много хора, офисът е хубав). И работата ми обикновено не е стресираща (с малки изключения).

Nadala, капки за нос Олинт не трябва да се ползват повече от 1 седмица по принцип. Привиква се и после дишането става почти невъзможно (личен опит). Пробвай да вдигнеш влажността на въздуха, на мен спане на по-висока възглавница също ми е помагало. Може да пробваш и някакви дихателни практики. Иначе и аз от както съм бременна изобщо не спя добре. Събуждам се много пъти, ставам да пишкам, събуждам се от мъжа ми (въпреки тапите за уши).

Мен пък ме мъчат 2 екземи на краката. Сърби ужасно! Тази нощ дори се събудих заради този сърбеж,  толкова беше силен. Имам крем, изписван ми е преди за екзема, който ще ми реши проблема за няколко дни, но ме е страх да го ползвам (с кортикостереоиди е).

# 467
Nadala, аз бях 4 години отпуск по майчинство и имам съответно отпуск от 2021,2022 и 2023-та. И сега като се върнах на работа вече трябва да използвам натрупания отпуск за 2021-ва и 2022-ра през следващите 2 години, но понеже сега пак ще излизам майчинство,трябва до август да го използвам. Иначе си се трупа, но сега с прекъсването на майчинството трябва да поизчистя.
 Иначе относно съня е ужас. Децата се будят по 2-3 пъти и като ме събудят после по 2 часа няма заспиване,като кукувица съм. Тъкмо задремя и някое пак ревне и аз наново се разсънвам... Преди си спях като пор.

# 468
  • София
На мен ми е толкова отпаднало и така ми се гади, че ако има как веднага ще си изляза болничен, но най-вероятно няма да се случи точно така. Надявам се във втория  триместър да се почувствам по-добре. Flowers Four Leaf Clover
И аз имам проблем със съня, заспивам към 9-10ч вечерта, някои дни и в 8, но се будя към 3-4 сутринта и до там.

За следенето, вчера питах моята лекарка, която работи само на частно и ми каза следното: изчаква се да мине 12г.с. и се отива при лл за направление. От там на АГ, който работи по здравна каза. Полага се по един преглед на месец по ЗК и (цитирам) повечето необходими изследвания. По ЗК се включва и една фетална морфология, но моята АГ ми каза, че почти няма фетален морфолог, който да работи по ЗК.
Мен лично ме обърква цялата ситуация, защото моята АГ е на частно, ще се следя при друг по здравна каса и при трети ще раждам (живот и здраве).

# 469
Здравейте, мами!
Да ви попитам-имате ли все още леки придръпвания, спазъмчета и т.н.?
Аз ходих на преглед вчера и казаха, че може да е от инфекция, но не взе проби за микробиология, а каза да пия само нош-па 2×1.
Леко съм разтревожена, защото все още никакви изследвания не съм си правила..

# 470
В коя седмица си?
При мен от тази седмица 5+ вече ,намаляха драстично , има от време на време , но рядко.

# 471
На мен ми е толкова отпаднало и така ми се гади, че ако има как веднага ще си изляза болничен, но най-вероятно няма да се случи точно така. Надявам се във втория  триместър да се почувствам по-добре. Flowers Four Leaf Clover
И аз имам проблем със съня, заспивам към 9-10ч вечерта, някои дни и в 8, но се будя към 3-4 сутринта и до там.

За следенето, вчера питах моята лекарка, която работи само на частно и ми каза следното: изчаква се да мине 12г.с. и се отива при лл за направление. От там на АГ, който работи по здравна каза. Полага се по един преглед на месец по ЗК и (цитирам) повечето необходими изследвания. По ЗК се включва и една фетална морфология, но моята АГ ми каза, че почти няма фетален морфолог, който да работи по ЗК.
Мен лично ме обърква цялата ситуация, защото моята АГ е на частно, ще се следя при друг по здравна каса и при трети ще раждам (живот и здраве).
БХС се поема от касата, едно време си го плащахме. И ако нямаш възможност или желание за друго, следящия гинеколог прави фетална морфология, но честно казано, аз не бих се доверила. Дори да имат доброто желание, апаратурата им не е като в кабинетите за фм, нито те(в повечето случаи) са сертифицирани да ги правят.
Не са евтини, но аз си планувам и отделя е парите предварително или на части  с мъжът ми имаме споделен календар и бюджет и обсъждаме кога какво трябва да се плати и колко ще е. Едно време в Майчин дом ходех за кръв за БХС. А дали втория оът не дадох пък в Щерев 🤨🤣 Не помня вече. На следващия преглед ще си питам лекарката.
Днес влязох в 7 г.с. , имам чувството, че съм поне 18-та 🤣 Така съм се подула, толкова ми е зле постоянно. Работя, обаче хич не ми се занимава.
Първата бременност късно излязох в болничен, втората бях болниче. през цялото време. Но тогава ходех на работа, сега рбаотя от вкъщи и чат пат се весвам в офиса. Та си полягвам, въпросът е, че и заспивам 😅

# 472
Със съня съм същата и аз. Събуждам се около 3-4 и до там. През деня като сложа детето да спи, лягам и аз за около час. Но едвам издържам до този момент.

# 473
Това със следенето по ЗК ми се струва пародия за съжаление. А и мисълта да отида да чакам 3 часа сред куп болни хора за да взема прочутото направление от ЛЛ, което дори не знам къде ще ползвам, тотално ме отказва. И аз правих проучване, добрите специалности по фетална морфология не работят със ЗК, защо ли??
Не мисля, че е добра идея следящият АГ да се упражнява по фетална, специалистите по фетална имат доста допълнителни квалификации.
Може би ще се “възползвам” от здравните си права само за БХС, но и това не съм решила, защото ще правя пренатален. Да, знам, че не са едно и също и БХС все пак може да даде и допълнително инфо, но ще го обсъдя с АГ и тогава ще реша.

Надявам се мъжът ми да може да ми направи допълнително здравно при тях. И аз имам, но е супер базов пакет и не покрива бременност.

# 474
  • София
Моята лична е в студентски и там сякаш няма такъв наплив на хора, пада се да ида тъкмо и по време на студентската сесия, така че се надявам съвсем да няма куп болни Grinning

Моят мъж ми направи допълнително здравно още 2022, към уника е и покрива 500лв за проследяване на бременност и 900лв за раждане.
Имайте предвид, че на повечето допълнителни здравни има условие да не си бременна в момента на сключване на договора.

# 475
Gerka99 ,къде мислиш да правиш пренаталния?

# 476
Gerka99 ,къде мислиш да правиш пренаталния?

В МЦ Марковск, там ми е следящият АГ и работят с пренаталните тестове на Geneplanet. Честно казано не искам да правя допълнително проучване и за пренатален тест, нито имам капацитет да проеверя кои са най-надеждни 🤔

Кукличка, и аз точно от това се притеснявам, че няма да ме застраховат като съм вече бременна. Макар че имам приятелка, на която майка ѝ и направи допълнително здравно (към където работи) след като приятелката ми вече беше бременна. Освен това гледам условията за миналата година при мъжа ми, искат само имена + ЕГН + родствена връзка като информация.

# 477
  • София
И моят АГ е в Марковс и мисля там да си правя феталните и БХС. За първа фетална си записах при д-р Елена Павлова, която ми беше препоръчана, а следващите ще се опитам да се вредя при д-р Марков (той не извършва първа фетална 12-13г.с).
Тъй като Марковс не работят с Уника при мен се налага да си взимам фактура, изпращам им ги и в рамките на две седмици ми изплащат средствата или ми връщат имейл с отказ.

Герка, това не означава, че няма да те застраховат, но е възможно да не ти изплащат фактурите. И на мен само това ми поискаха, като информация, но после го видях в самият договор, който дадоха на мъжа ми. Наричаше се нещо от рода на “отлагателен период” и се изчислява, от посочения термин за раждане - повече от 9 месеца назад трябва да е сключена застраховката.
Може да проверите с коя компания работят от фирмата му и да разгледате в сайта им за такива условия.

# 478
Вчера ми разясниха нещата с направлението. Следя се при частен гинеколог, завеждащ на АГ в Търново, не рабоги по здравна каса и ме вика за преглед веднъж месечно. Бременна съм в следствие на IVF, което е предпоставка и за повече рискове. Казах на дактора, че искам по-чести прегледи и той ме насочи към негов колега, който преглежда по ЗК. От ЛЛ си поисках по телефона направление N9. Отидох да си го взема вчера, като ЛЛ ме чакаше отвън (явно се е сетила, че не е редно да чакам пред кабинета й). На въпроса какви процедури ми покрива здравна каса, отговорът й беше: Нищо, което би било изследвано или прегледано от добър специалист! Явно всякакви скрийнинги и модерни изследвания са си за наша сметка, ако искаме да са направени от който трябва. Поне ще ходя на преглед на всеки 2 седмици и ще съм по-спокойна.

Какви витамини за бременни пиете? На мен ми изписаха Novalac...не знам дали си внушавам, но от 2 дни го пия и ми просветна, сякаш съм нов човек. Изведнъж ми спря гаденето и ми дойде свръх енегрия 😄🤪

# 479
Според мен ще има полза отнаправлението от лл, най-малкото кръвни изследвания и микробиология поне да ни поеме касата. Може ли такова нещо, бременни сме все пак.

Общи условия

Активация на акаунт