Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 64 531
  • 534
  •   1
Отговори
# 450
  • 1st floor
  • Мнения: 9 782
Ще ги прегледам тогава, мерси!

# 451
  • Мнения: 331

Мъфини от тиквички, яйца , овесени ядки и сирена
170° ~25'

# 452
  • Мнения: 342
Скрит текст:
Мъфини от тиквички, яйца , овесени ядки и сирена
170° ~25'
Може ли рецептата?

# 453
  • Мнения: 331
Нямам пропорция, но :
Две настъргани тиквички, посолени и отцедени
Шепа овесени ядки , частично смлени
Две яйца
1/2 бакпулвер
Твърдо сирене (имах гравиера), бяло сирене , синьо сирене, настъргани

Отгоре имат чери домати , а в центъра парче мек кашкавал

# 454
  • Мнения: 86
Нинджирани италиански картофени ньоки с български кренвирш и английски чедър.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 20:44 от madbatt

# 455
  • Мнения: 331


Обикновен кекс с кисело мляко, air fry 170° 35min

# 456
  • Мнения: 127
Нямам пропорция, но :
Две настъргани тиквички, посолени и отцедени
Шепа овесени ядки , частично смлени
Две яйца
1/2 бакпулвер
Твърдо сирене (имах гравиера), бяло сирене , синьо сирене, настъргани

Отгоре имат чери домати , а в центъра парче мек кашкавал
Страхотна рецепта, снощи пробвах такива мъфинчета. Станаха много вкусни, всички ги харесаха. Може да се импровизира с плънката.

# 457
  • Мнения: 713
Нямам пропорция, но :
Две настъргани тиквички, посолени и отцедени
Шепа овесени ядки , частично смлени
Две яйца
1/2 бакпулвер
Твърдо сирене (имах гравиера), бяло сирене , синьо сирене, настъргани

Отгоре имат чери домати , а в центъра парче мек кашкавал
Вкусно изглежда. А малко брашно не се ли слага? Бакпулвер без брашно какво набухва?

# 458
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 480
Овесените ядки.

# 459
  • София
  • Мнения: 2 766
niik, и яйцата "набухват"/издуват . Вчера правих панирани в корфлейкс пилешки филенца. Остана от корнфлейкса, сложих 2 яйца, натрошено сирене, няколко нарязани зелени маслини (от тези, които са без костилка и на мястото на костилката има червена чушка) . Изсипах сместта в силиконови формички за мъфини (сместта е 2/3 от формичката, че бухват). Пекох 8 мин на 170 градуса.
На такива солени "мъфини" съм слагала и  парченца домат, също и нарязани пера от пресен лук. А в яйцата за омлет много върви нарязан пресен лук.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 14:01 от Vesika

# 460
  • София
  • Мнения: 1 984
madbatt, много добре запечено изглежда. А тази тавичка от Нинджа ли е?

# 461
  • Мнения: 331
Цитат
Вкусно изглежда. А малко брашно не се ли слага? Бакпулвер без брашно какво набухва?
Може да сложиш, аз нямах и за това смлях от овесените ядки

# 462
  • Мнения: 24 613
Не е нужно брашно за да бухне сместа, дори и овесените ядки ни са за това а просто такава консистенция се е искала явно.
За бакпулвера просто се иска смес в която да се задържат мехурчетата за достатъчно дълго че да се изпече така бухнало а не да излетят преди да се втвърди. Еърфраерът в случая изпича и по-бързо от нормална фурна. И от самите яйца набухва също, правила съм яйчени мъфини които са си на практика омлет във формичка, супер стават. Е, както и нормален омлет при тях има спадане като изстинат но си бухват иначе.
"Разчисти хладилник" им казвам на такива рецепти, носят на всякакви импровизации и все стават. И то точно в еърфраера по-често че не ме бърка и само 2-3 да стъкмя набързо, за толкова никакъв шанс да загрея нормална голяма фурна.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 01:28 от natka

# 463
  • Мнения: 86
madbatt, много добре запечено изглежда. А тази тавичка от Нинджа ли е?

Не е на нинджа, но се събира точно. Има си и капак - нещо, като гюведже. От магазин за професионална кухненска техника. Хладилници, печки, тенджери, посуда, от - до.

# 464
  • Мнения: 86
Бг, замразени кюфтенца

Общи условия

Активация на акаунт