Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 64 485
  • 534
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 24 606
Точно замразени да ги сложа ми харесват най-много, че остават сочни.

# 466
  • Мнения: 331

Пълнени тиквички в instant pot & fryer

Пълнеж за 6-7 тиквички:
В блендера смилам глава лук, 2 моркова, 6-7 гъби, 1/2 вр. магданоз , 1 ск.чесън. изсипвам в тенджера и добавям 300гр кайма, сол, черен и червен пипер. Къкри 5-6 Мин
Свалям от котлона и добавям 6-7 с.л. червена леща (веднага абсорбира малкото бульон)
Пълня тиквичките, наливам малко вода и подправки в тенджерата, поливам зехтин и 8-10мин под налягане. После 7мин грил.
Бульона застроих с яйца и кисело мляко, сос

Вкуса е чудесен, дори за пренаситения с тиквички сезон 😉

# 467
  • Berlin
  • Мнения: 12 926
Ах, много интересно това в блендера. Simple Smile Тази комбинация предполагам става и за чушки? Дали ще станат добре на фрайъра обаче, не съм правила досега големи чушки там, само от тези малките пименто пържени.

# 468
  • Мнения: 5 551
Чушките стават перфектно във фраера. Редовно правя със сирене и кашкавал (не ядем яйца и затова с кашкавал). По-хубави от пържени са.

# 469
  • София
  • Мнения: 18 297
И печени чушки за зимата си правя на фраера. После много лесно се белят.

# 470
  • софия
  • Мнения: 1 579
Е сред успешните домакини, трябва да има и някой карък:blush:
Опитах една рецепта от you tube за, плодов сладкиш-отдолу праскови и заляти с кексово тесто.
Даваше я 25 мин, 160гр
Отгоре се опече тестото, но долния пласт остана абсолютно суров  и течен.
Въпросът ми е дали се случи това заради фрайера, той е Лидълски и няма функция bake?
Да пробвам ли отново?
Иначе правих хлебчета пълнозърнести, получиха се сносни.

# 471
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Отдолу фрайера не пече, ако няма долен реотан, или подходяща програма . Така че трябва да се обръща. Обикновено правя кексчета или както им викат мъфини, но накрая обръщам и допичам отдолу. Слагам ги в силиконови формички и после обръщам на решетката покрита с домакинска хартия. В голяма форма не успявам да обърна и след един неуспешен опит се отказах да правя в голям съд. 
Правя успешно нарязани червени чушки в една йенска тавичка. Стават много вкусни.



Днес не намерих червени чушки, и сложих малко смесени със зелени и лук.

# 472
  • софия
  • Мнения: 1 579
Благодаря, бяхте полезна. Значи, по-високия клас имат такава функция?
Честно казано, купих  почти на шега най-елеементарния вариант, като въобще не мислех, че ще ми е толкова полезен.
Бих ъпдейтнала обаче Blush

# 473
  • Мнения: 24 606
Развиха се много този тип уреди, сравнено с когато излязоха първоначално преди години. Сега има вече в най-различни конфигурации и размери.
Тези с нагревател и отдолу са сравнително от скоро и в тях някои неща стават по-добре наистина. Особено ако става въпрос за печива. Макар че според мен не това им е предназначението но пък щом може - защо не?

# 474
  • София
  • Мнения: 1 978
Тези и с долното подгряване не са по-висок клас, просто са различен тип. Аз имам и от двата, правя различни неща в тях, като не са взаимозаменяеми.

# 475
  • Мнения: 24 606
В редките случаи когато правя някакво подобие на малко печиво, обикновено се налага да го обърна да се запече и отдолу. Но те и моите не са нормални печива де, разни "фалшиви" са, нисковъглехидратни. Те пък съвсем не са претенциозни за печенето, вяжно е само да не е сурово Grinning
Някакъв истински сладкиш или кекс ще е по-проблемен в такъв уред - много бързо ще се запече отгоре и няма да бухне достатъчно и/или ще остане и недопечен отвътре и отдолу. Има някакви трикове и за това явно, защото съм срещала показани от преди да излязат тези с реотан и отдолу. Но не ги знам. И със сигурност не са просто да се избере някаква програма с име Bake подобна, явно има и още нещо.
Вариант е ако са в малки формички - тогава има как да циркулира горещ въздух и под тях. Може отдолу да нямат запечен цвят но поне се пекат от всички страни и има шанс да станат. Не знам доколко си струват всичките маневри за такова нещо.

# 476
  • софия
  • Мнения: 1 579
Не си струват! Имаме и нормални фурни все пак  Blush
Стана ми интересно, експеримент!

# 477
  • Мнения: 24 606
Ако печеш нещо дето е в количество за 1-2 мъфинчета си струва наистина, вместо да загряваш голямя фурна. Но за истински сладкиш по-добре и истинска фурна, каквато еърфраерът не е.

# 478
  • Мнения: 16 493
Ето един кекс във фраер с долен и горен реотан

# 479
  • софия
  • Мнения: 1 579
Страхотно!!! Бихте ли споделили каква марка и модел е фрайера?!

Общи условия

Активация на акаунт