Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 64 478
  • 534
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • Мнения: 10 271
Сирос
дай рецептата, моля!

# 482
  • Мнения: 16 492
Сирос
дай рецептата, моля!
Давам, извинявам се за забавянето.

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио1 бакпулвер
 2 и 1/2 ч.ч. брашно /зависи от брашното и никога не слагам цялото количество на веднъж/
Програмата не знам бейк ли се води, кейк ли, има нарисуван сладкиш - 40 мин на 160 гр. Махам решетката.

# 483
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 473
Това е любимият ми кекс, само че моя го правя с 4 яйца. Отделям малко от сместа и слагам какао. После сипвам половината от бялата смес, слагам тази с какаото и отгоре пак бяла.

# 484
  • Мнения: 8 978
Страхотна импровизация днес. Имам такива формички от Икеа, снимката излезе много тъмна,, сложих вътре по половин синя слива с малко масло и захар, запекох във фрайър за десетина минути. Забърках едно яйце с олио, захар, бакпулвер и малко брашно, канела и сипах върху сливите. Нямам нито пропорции,  нито време и градуси. Но се получиха разкошни мъфинчета.

# 485
  • Мнения: 16 492
Едни франзелки. Каквато и да е рецепта за хляб. Втасва веднъж тестото, разделям на три и оформям  франзели. Оставям да втасат направо в тавата на еърфраера, като преди това съм махнала решетката.  25 минути, 160 градуса на програма бейк. Ако е необходимо, ще напиша рецепта за някакво тесто. Пробвах обикновено постно,  с яйца и мляко, само с мляко.


Pinko ми е вдъхновението.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 21:43 от Сирос

# 486
  • Мнения: 41 925
И двете сте вредни булки!

# 487
  • Мнения: 8 978
Иии ако имах малко орехи и стафиди...

Утре ще правя само печени сини сливи. Диетично, с мед!

# 488
  • софия
  • Мнения: 1 579
Страхотна импровизация днес. Имам такива формички от Икеа, снимката излезе много тъмна,, сложих вътре по половин синя слива с малко масло и захар, запекох във фрайър за десетина минути. Забърках едно яйце с олио, захар, бакпулвер и малко брашно, канела и сипах върху сливите. Нямам нито пропорции,  нито време и градуси. Но се получиха разкошни мъфинчета.

Страхотни сте!!! То формички и аз имам, но откакто изхвърлих опита за плодов сладкиш, си мисля, че само този double ми е спасението Blush
Но се чудя дали не е много голям. Както казах, купих на шега лидълски точно с идеята за компактност. Ако ще ми дублира фурната...

# 489
  • Мнения: 10 271
Бързи соленки, нон стоп се правят в нас през ден



200гр. кисело мляко; 1 кафе лъжичка сода; 1 ч.л. сол; 200гр.сирене; 1 белтък (жълтъка за намазване); 6с.л. олио и 350-400гр. брашно. всичко се слага прави се тесто. разделя се на 3 равни топки /на снимката е от една топка/и се нарязва на ленти, маже се с жълтъка и поръска сусам или ким или..

АФ Косори - Бейк -170* - 16мин.

# 490
  • Мнения: 4 079
Здравейте, да ви попитам, как да се изпече патладжан в еърфраера ? Там правя печени чушки, но една близка ми каза,че с патладжана не се получавало, ставал като гумен. Има ли някакъв трик за изпичането му цял ? Благодаря !

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 23:16 от sunrise_67

# 491
  • Мнения: 9 455
Много е хубав, никак не е гумен. От зимата пека там. Надупчвам и на 20 мин го вадя, задушавам и беля.

# 492
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Здравейте, да ви попитам, как да се изпече патладжан в еърфраера ? Там правя печени чушки, ни една близка му каза,че с патладжана не се получавало, ставал като гумен. Има ли някакъв трик за изпичането му цял ? Благодаря !
   В къщи се харесва изпечен в еърфраера , измивам , подсушавам и надупчвам с дървено шишче патладжана . Пека на 205 градуса , за около 20 -25 мин.

# 493
  • Мнения: 4 079
Благодаря, още утре ще опитам .

# 494
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Много е хубав, никак не е гумен. От зимата пека там. Надупчвам и на 20 мин го вадя, задушавам и беля.
ако го пека цял, става , но нарязан на филийки, наистина е гумен, недоизпечен. Аз се отказах да  пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт