Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 64 493
  • 534
  •   1
Отговори
# 510
Извинявам се за спама, показаната форма за АФ мога ли да я ползвам и във обикновена фурна?

Можеш. Но за мен не е много удобна – огъва се,  а ако има нещо течно се излива.
Трябва да е в друг съд, а това малко идва в повече. По–подходяща е за кошница на еър – няма на къде да мърда и събира течности.

# 511
Вчера за първи път правих пиле с ориз, стана уникално, уреда е Ninja mini. Сварих бутчета за 10 мин. на ниско налягане, понеже не запържвам прибавих ориз, морков и подправки водата 1:2, след това 8 минути ниско налягане и естествено освобождаване. Накрая 5 мин. със започващия капак.
Правих онзи ден и содена питка. Загрях на соте, сложих тестото в хартиена формичка и с обикновен капак отгоре за около 5 минути, сложих започващия капак и на bake за около 15 мин. стана чудна.

# 512
Този уред ми звучи по-скоро да е мултикукър, а не фрайър

# 513
Комбиниран е

# 514
Извинявам се за спама, показаната форма за АФ мога ли да я ползвам и във обикновена фурна?

Можеш. Но за мен не е много удобна – огъва се,  а ако има нещо течно се излива.
Трябва да е в друг съд, а това малко идва в повече. По–подходяща е за кошница на еър – няма на къде да мърда и събира течности.
Обикновено такива силикони се вкарват и вадят от фурната заедно с решетката или пък ако не са направо на нея - върху друг стабилен съд. Предполагам че в случая желанието да я ползва е заради тези ребра на дъното, макар че някаква скаричка върху нормална тава постига същото, но пък кой както му е удобно.

# 515
Ами те са много ню-ню тези “ребра“. По-скоро затрудняват почистването, а не да повдигат нещо над течността.

# 516
От течност не, но колкото да не стои прилепнало към дъното на съда ако ги няма стават, за някои неща. Аз също не бих го сложила това във фурна защото събира малко храна а фурната е голяма. Ако ще правя толкова малко - направо в еърфраера. Но тя за да пита дали става, явно си има нещо предвид за нейната ситуация.
Почистването на тия силикони всякак ми е дразнещо, понеже мия на ръка, ако ще и съмсем гладки да са. А за в миялна все тая че е токова дъното, еднакво ще го измие.

# 517
О, силиконката ми е за да правя запечено сирене със смокини във фурната. Просто ме грабна размерът му. Но благодаря за насоките как да го ползвам, не се бях сетила за някои от тях.

# 518
Има такива и с гладко дъно, пак силиконови. Не знам за твоето сирене дали няма те да са по-удобни. Аз бих пробвала и това да приготвя в еърфраера де.

# 519
Бързам да споделя, какво нацелих за двойната Нинджа. Довечера мисля да ги пробвам със сирене по шопски.
Ето и обещаната проба
200°С, 10 минути

Омлет -яйца, сирене, малко прясно мляко

Скрит текст:

Идеално влизат като размер

Редовната цена е била 12.99, сега са с отстъпка 70%( -9.09). За 3.90 мисля, че си заслужава. В Билла на метростанция Люлин.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 21:47 от denyil

# 520
франзелки в Косори
bake

# 521
  • София
Страхотни са! Бихте ли споделили рецептата?

# 522
Разбира се рецепта
за франзелките
Скрит текст:
1/2ч.л. мед; 3-4гр. мая; 225гр.вода; 300гр. брашно + малко за оформяне
меда и маята на каша, към тях се добавя малко от хладката вода за да се разтворят хубаво, след това и останалата вода, не се чака да шупне маята , а направо се добавя брашното ,- всичко това се бърка с лъжица!!! Когато се хомогенизират се добавя сол 1/2ч.л.  и се разбърква>>оставя се да втаса 1ч. да се удвои обема, след това се вади тестото върху силно набрашнена повърхност и оформяш на 4 франзелки > веднага в Косорито програма
BAKE 5min. 160* и после още 15мин.на 205*

# 523
  • София
Разбира се рецепта
за франзелките
Скрит текст:
1/2ч.л. мед; 3-4гр. мая; 225гр.вода; 300гр. брашно + малко за оформяне
меда и маята на каша, към тях се добавя малко от хладката вода за да се разтворят хубаво, след това и останалата вода, не се чака да шупне маята , а направо се добавя брашното ,- всичко това се бърка с лъжица!!! Когато се хомогенизират се добавя сол 1/2ч.л.  и се разбърква>>оставя се да втаса 1ч. да се удвои обема, след това се вади тестото върху силно набрашнена повърхност и оформяш на 4 франзелки > веднага в Косорито програма
BAKE 5min. 160* и после още 15мин.на 205*

Благодаря!

# 524

200°С, 20 минути, като на 10тата обърнах. Тиквичките- осолени, обрашнени и омазани леко с олио и от двете страни .

Общи условия

Активация на акаунт