Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 64 489
  • 534
  •   1
Отговори
# 495
Изпекох го цял и надупчен, сега го задушавам, после ще пиша за резултата .

# 496
Цял, да, на филии не мога да си играя в еърфрайера.

# 497
Изпекох го цял и надупчен, сега го задушавам, после ще пиша за резултата .

Ако го задушаваш, за да го обелиш по-лесно, спокойно можеш да си го спестиш.
Изпечен патладжан се разрязва веднага на две половини, още горещ, и с лъжица се изстъргва пулпата до кората, докато е още твърда и не е омекнала.
Бързо и много лесно, няма нужда да се мацотите и да си губите времето с белене.

# 498
  • софия
Мерси! И си правим утре кьопоолу с изпечените пак там чушки:))

# 499
  • Плевен
Ей сега точно така ги направих.Изпекох два на фраера(33 минути на 200).После ги оставих да изстинат на изключен фраер в чекмеджето и след час като седнахме да вечеряме го изстъргах с лъжица,подправих със сол и зехтин и сервирах.Детето дето не яде патладжани,ги хареса и яде.Изядоха се двата за отрицателно време.Не знаех,че могат да се правят във фраер,благодаря за идеята.

# 500
Мъфини с две яйца, олио, бакпулвер, сушени домати от Италия имам месести и ароматни, спанак замразен на шайби 3 броя, малко сирене, пармезан и кашкавал, брашно три лъжици колкото за гъст бъркоч. Днес на фурна, че фрайърът ми е в другата къща, но определено ще повторя. Много вкусно стана.

# 501
20мин. 170* бейк
на чопъра тиквички моркови и копър, разбърках ги с 2 яйца 1 бакпулвер 1с.л. кисело мляко и 3с.л. брашно разстлах в/у хартия за печене в чекмеджето на АФ
оставих да изстине напълно после обърнах на обратно намазах с крема сирене навих н а руло и в хладилника за 5-6 ч.
сервира се студено страшна вкусотия и моето не ядящо зеленчуци го хареса

# 502
Ще правя за обяд от пълнените турски картофи "Кумпир", но понеже ще правя малко искам да ги изпека в еърфрайер. Т.е. ще пека доста едри картофи цели, завити в алуминиево фолио. На какви градуси и време ще станат според вас?

# 503
Цели с кората пека без фолио в еърфраера, всички много ги харесват как стават. Само измити, надупчени с вилица, омаслени и добре посолени. На 200 градуса и едни поне 40 минути, за по-едри картофи може и по-близо до час да отиде. Да кажем след 45 минути вече ги провери и преценявай но щом са едри предполагам че ще искат и малко по-дълго.
Зависи и от самите картофи все пак, няма как по-точно. Както и като ги провериш, ще си прецениш за твоя еърфраер дали искаш да ги обърнеш или се запичат еднакво от всички страни, за кожичката говоря.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 15:49 от natka

# 504
Как ги печете тези картофчета ,само измити и цели, и после ги разполовявате,чак като да готови и ги извадите да ги пълните ли ?

# 505
sunrise_67, по тази рецепта ги правя. Рецептата е за фурна, но няма никаква разлика с приговянето в еърфрайър, освен количеството.

# 506
Царевица с масло, увита във фолио и на 185 градуса за 20 минути. Дъщеря ми каза, че е добре, аз още не съм пробвала.

# 507

В Нинджа -200°С, 10 минути, на 5тата обърнах.

# 508
Извинявам се за спама, показаната форма за АФ мога ли да я ползвам и във обикновена фурна?

# 509
  • София
Защо да не може?
И фурната, и фраера вдигат високи температури.
Едва ли продаваните силиконови форми за фурна са от различен вид материал.

Общи условия

Активация на акаунт