Камъни в жлъчката - тема 10

• 33 019
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Все едно аз съм го писала, а моята операция беше в Англия. Едно към едно е това което описвате, тук ми предложиха веднага след операцията черен чай с мляко (по английски), но аз отказах, така или иначе не пия. 😆

# 631
Аз също нямах дренаж. Болките ми не бяха силни. Като се събудих в стаяата имах много силна болка в кръста, но самите дупки почти не ги осещах (бях лепена, а не шита знам, че има значение). След 3-4 часа станах. Беше доста трудно, но не от операцията, а от упойката🥴. Още преди да стана помилих са Деган и болкоуспокояващо и ми дадоха. След около 5 дни вече почти нямах болки. Преди това имаше някакви, но няма нищо общо със секциото (то беше изключително болезнено)
Моят съвет е да проучвате преди операция къде лепят разрезите и къде шият.Може и аз да си въобразявам вие кажете, но като чели аз се възтанових по-бързо заради лепенето.

# 632
  • гр.Пловдив
Здравейте отново. Днес ме оперираха махнаха ми жлъчния мехур, много странно имам две малки камъчета колкото зрънца черен пипер, възможно ли е тези малки гадове да са ми правили тия жестоки кризи. Да ви споделя и моето преживяване, не искам никой да плаша. Бях много курназ преди операцията, даже вървяхме с хирурга и се смеехме обаче като легнах на тая маса какъв страх ме обзе не е истина. Доста дълго продължила операцията 8:30 влязохме 10:30 ме свалиха в стаята имам доста висок праг на болка преминала съм два пъти секцио и си давах кураж с това. Да ама не, много ме боли,аз ли нещо се сринах, страха ли от масата ми изигра лоша шега. Станах към 14:00 доста по лесно от операциите секцио гади ми се леко но самите дупки си болят. Даже сега започна да ме боли и дясното рамо. По притеснителното ми стана от факта, че точно на слънчевия сплит там където ме болеше и когато имах коварната криза сега пак ме боли там. При някоя от вас случвало ли се е? Още не ми дават да пия вода тъй като нямам тъй важните газове, но пък за сметка на това се уригвам много. Ако някой има подобен на моя опит или поне мнение по въпроса за тази болка и уригването би било полезно за мен да сподели. Имам болки на моменти търпими на моменти не, не са ми слагали още никакви обезболяващи и ми каза хирурга, че ако се чувствам добре утре и вече мога да ям ще ме пусне вкъщи. Силно се надявам страшното да е минало, ще се радвам и на окуражаващи мнения и на не до там окуражаващи а искрени, всяко едно мнение ще ми е от полза. Благодаря много на отзовалите се преди и сега.

Лина ,бързо възстановяване Flowers Tulip

Аз бях останала с впечатление,че се маха жлъчката като е бъкана с камъни и тогава кризите били адски,а ти казваш,че от 2 малки камъчета ...Не ми се мисли с моя 1,5см какво ме чака ..но и нищо не правя по въпроса де..Smiling Imp

# 633
На мен лично докторите ми обясняваха, че малките камъни като моите създавали по големи проблеми и по болезнени кризи тъй като се опитвали да излизат и така запушвали пътищата. Силно се надявам сега вече тези кризи да ги няма и всичко това което преживявам да си е струвало.

# 634
  • София
Аз още преди операцията бях питала информативно колко трае, и ми бяха казали около 2 часа от слизане в операционната до качване обратно в стаята.
Обясниха ми, че още по време на операция обезболяват, защото аз имам мигрена и ми беше притеснено как ще се чувствам. Не съм имала дренаж. След операцията продължават да текат 2 банки с някакви разтвори. На нас не ни даваха да пием вода докато не минат два часа от упойката. Горе долу по това време спират да текат банките и също така ти помагат да станеш, ако искаш. Аз тези два часа ги прекарах почти в сън, но ми се гадеше. Често влизаха сестри да питат как съм, дали ме боли нещо и т.н. Като казах, че ми се гади, веднага ми сложиха Деган. След като изтекоха банките, реших да стана да се облека и да отида до тоалетна. Нямах проблем със ставането и ходенето, въпреки това сестрата на смяна настояваше да ме придружи до вратата на тоалетната и изчака отпред докато се оправя, в случай че ми се завие свят. Вечерта преди лягане ми сложиха пак обезболяващо, за да не ми се появят болки през нощта. На сутринта пак ме питаха дали ме боли и дали искам да ми включат в системата.
Аз също имах мускулна треска около пъпа, както и схванат гръб и рамене около 2-3 дни. Доктора каза, че е от газа.
Иначе около седмица раната на пъпа ме придърпваше и имаше болка при сядане и ставане, но не беше силна.

# 635
  • BG
Здравейте, имам въпрос за диетата. Професорът, който ме оперира, каза, че мога да ям всичко, лекарят, който ме изпрати на операция каза да спазвам диета, в интернет противоречива информация. До кога трябва да се яде бял хляб и Добруджа, кога могат да се вмъкнат ядките? Ако може да споделят преминалите по този път.
Моята операция беше преди две седмици.

# 636
И на мен ми бяха казали,че мога да ям всичко след операцията. Аз обаче се притеснявах, да не говорим и че не ми се ядеше и се храних по-често , но по много малко. Според мен зависи как се чувстваш. Въвеждах последователно някои храни, аз като цяло в началото и ходих много често на тоалетна- почти след всяко хранене, но имах и бактерия де.

# 637
Здравейте, имам въпрос за диетата. Професорът, който ме оперира, каза, че мога да ям всичко, лекарят, който ме изпрати на операция каза да спазвам диета, в интернет противоречива информация. До кога трябва да се яде бял хляб и Добруджа, кога могат да се вмъкнат ядките? Ако може да споделят преминалите по този път.
Можеш да ядеш каквото ти понася. Ако нещо не ти понесе ще разбрешеш много бързо като се озовеш в тоалетната. В началото внимавай с мазните храни - пържено, шоколад, яйца, сини домати т.е. всичко, което си избягвала преди това. С времето пробвай по-малко, кое ще ти понесе.

# 638
Пробваш с малко и тялото ти ще ти каже дали може или не може.
Аз, с всичката си глупост, на вторият ден след операцията реших да си хапна прясно изпечен кроасан с масло. Отдавам го на временна невменяемост причинена от упойката и обезболяващите. Чак ме е срам да си призная, че направих нещо толкова глупаво!
Точно 10 мин след като се насладих на мазният кроасан получих ужасни спазми в корема и прекарах прилично количество време в тоалетната. Така разбрах по трудният начин защо се пази диета известно време.
Седмица по-късно вече си ядях всичко.

# 639
  • гр.Пловдив
Дами,колко време след като ви установиха камъни в жлъчката получихте кризи ,колко на брой и веднага ли последва операция или си карахте с години?
Нямам възможност да изчета всички теми,но отговора на доктора -Нищо няма да го правим ,да си стои 1,5см ме остави без No Mouth Никаква диета не ми е назначена

# 640
На мен ми откриха камък 2 см на профилактичен преглед преди години.
Кризи съм имала няколко месеца преди това без да знам от какво е. Имах да кажем 2 - 3 пъти задух и неможех да дишам добре. Изпитвах много силен дискомфорт, но не съм повръщала. Мислех, че е от стрес, работех нощни смени, правих диета тип разделно хранене, през деня не ядях.
Спомям си как от едни варени картофи яхния без нищо мазно в тях щях да пукна от задух. Болеше ме отпред гръдния кош, отзад реброто в дясно. Но мина от самосебеси. Тогава не отидох на лекар заради личната. Толкова ужасен човек, направо ти се кара защо си отишъл..
Та това са били кризи без да знам.
Като разбрах отидох на лекар, който също ми каза, щом не ми създава проблеми не е за операция.
По принцип спазвам постите. От както започнаха сега имах дискомфорт от дясно, като все едно ме боде нещо. Не болка, не задух, а боцкане леко. Сигурно и от ограничението на храните. Не мога да гладувам, защото останових, че като не ям дълго време и като хапна започва задух. Та глад не. На тоалетна отивам по няколко пъти, но на мен и кафето ми действа така.
Сега не съм била на лекар, а трябва, но пусти страх.
Взех си билкови чайове и хапчета за черния дроб и жлъчка. Те също карат на тоалетна. Не казвам, че е правилно обаче.
При кризите преди години си правех черна ряпа със захар и пиех сока, който отделя. Но е гадно. А и хапчета с артишок. Майка ми също имаше проблем с жлъчката, та това правеше и тя. Но тя нямаше такъв голям камък, а много малки. При нея беше по - зле, имаше гастрит, но не е имала повръщане, не е стигала до операция.

# 641
Ядките по принцип са по-трудно смилаеми. За мен това важи. До ден-днешен ме запичат например, хем дъвча дълго и добре и гледам да не е само ядки. На втория ден ядох мазна купешка баничка, нямах никакви проблеми, но с пърженото не се разбирах поне две седмици.

# 642
Дами,колко време след като ви установиха камъни в жлъчката получихте кризи ,колко на брой и веднага ли последва операция или си карахте с години?
Нямам възможност да изчета всички теми,но отговора на доктора -Нищо няма да го правим ,да си стои 1,5см ме остави без No Mouth Никаква диета не ми е назначена

Моите са повече от 10г., но до кризи не се е стигало. Четете подробностите по-назад. Бяха предсказани от италиански лекар преди повече от 20г.

# 643
При мен е същото. Този, който ме оперира каза- яж, пий и си живея живота. Този, който ме изписа, каза ще пазиш диета и ми даде лист, какво да ям, какво не. Аз четох и в нета. Реших да пазя диета, хем имам нужда да сваля едни килограми. Пробвах да хапвам и някои от забранените неща- бял хляб, шоколадова вафла, свинско месо. Действително не ми стана лошо. Но аз съм хапвала малки хапки. Не смятам да прекалявам. Резултат с диетата имаше веднага. 5 кг съм свалила за месец.
Болки още имам в слънчевия сплит и където са ми шевовете. Дискомфорт постоянен имам.

# 644
Здравейте, от известно време усещам едно подпиране и болка в дясно под ребрата. От 2 седмици кашлям от някакъв вирус, който хванах от децата и при самата кашлица болката много се усили, не мога да се изкашлям като хората. Сърбежи по краката имам от години, но не се сещам за друг симптом. Дали е от жлъчката и като цяло за гастро ли съм или друг специалист. Питам, защото ГПто знам, че ще ме отсвири за направления та да знам директно при кой да отида.

Общи условия

Активация на акаунт