Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 45 499
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Lana Gatto
В Имотен регистър - платена справка онлайн след регистрация.
Но не всички имоти са налични там, по-старите ги няма.
На място в Агенция по вписвания за по-стари имоти.
Но ми се струва, че най-лесно ще стане да отидете в общината и да го ударите на молба.

# 631
Който не може - разтегля локуми по форумите колко грешно се смята квадратурата, колко са криви стаите, колко е доходноста от друго, колко ще скочат лихвите след хипотетичен период,колко са скъпи ремонтите и тн.
Форумните локуми никога не са пречели на търговията. Точно обратното.

Квадратурите и стаите не е драма, че са малки или криви , стига да са описани каквито са си. Може пък след  8-9г точно те  да са най-желаните.

В агенция по вписванията са три регистъра. В най-старите се търси на хартия, но е възможно.По -новите са електронни.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 19:06 от mamamari

# 632
Кой пък се е смял на хората, които купуват? Някои (вкл. аз) казваме - бъдете предпазливи. Но да се смее?
А пък преди 8-9г. въобще не е ставало на въпрос. Имаш предвид ограденото с червено на графиката с история на цените. Самият аз точно тогава купих едно жилище, защото тогава цените бяха изгодни - много пъти съм писал за това.

Който е купил 2007-9 обаче му е отнело доста години докато излезе на нула. Въпросът е следващата 2008 кога ще е - не дали, а кога. Е, може пък и никога да не дойде и да сме в период на вечна стабилност. Историята показва друго, но тя само се римува, не се повтаря.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 17:05 от chris78

# 633
Извинявам се Еделвайс, ама се върнах на старите ти постове и искам да попитам, толкова ли не се намери друг строител из тоя необятен люлин, че се нахендрихте на този очевидно некоректен. Как ще сте сигурна че ще довърши сградата? Как ще сте сигурна че парите дето сте му насипали на ръка някъде са “отбелязани” и няма да ви ги поиска отново?
Изобщо не коментирам стимулирането на сивия сектор
Неее. Да поясня,че вече има акт 15.Скоро минава комисията за акт 16.Имаме си нот.акт още от акт 14 .Строителят е много точен откъм изпълнение.Той си прави далавери,малко "изнудва ",но всичко си довършва.Дали сме 35% кеш,но банката ги върна  за ремонт,та целият ап.е с кредит.Просто той си прави далаверите заради данъци явно.Вдигането на цената било негово право и реално, ако се откажеш  ти връща парите и си търси друг купувач.
***Аз иначе съм писала  наскоро относно инвестиция в Банско, но не получих отговор.Оказаха се полуразпаднати сгради без Акт 16 .Също и за проекта Infinityview в Люлин 5 дали си заслужава от  същия строител(Банско) Емил Енев-  Интербилд Инженеринг (всъщност са доста дъщерни фирми и не схващам много ).Така и не получих отговор.

# 634
Цитат
Живеят си хората, да не говорим за екзотичните почивки, като гледам все едно до Гърция пътуват. Поне една в годината. Наскоро се отвориха за Япония, колко познати ходиха през 2023 то там, могат да направят Фен клуб.
Да, точно така, всички са с подкупи, хранилки и т.н...и непременно незаконно.
Ами представете си, че някои хора и то все повече, много добре си се справят в живота и без тези схеми, мафии-политически и всякакви.
Работят хората, предприемчиви са, поемат рискове не чакат балони, кризи, страшния съд и цялата дружина страшни работи дето щели да дойдат.
Как беше: Докато умния се наумова, лудия се налудува...
Явно у нас има доооста ''инициативни и предприемчиви'' хора,щом купуват по няколко имота в годината+поне
една екзотична почивка в годината. Thinking Наистина е впечатляващо.В най-бедната страна на ЕС доста хора купуват повече от един имот на 5г. и правят скъпи пътешествия.Евтините не ги броим.И на всичкото отгоре тези хора ставали все повече.Ти да видиш!А в ЕС все още доста местни живеят под наем до пенсия и освен скромна лятна ваканция не си позволяват големи екстри.Ама това сигурно е,защото не са инициативни и не поемат рискове,нали?Тези,които се наумуват,те дали не искат собствено жилище,или просто не могат да си позволят въпреки,че работят и са честни?Нямало балон.Така е щом има толкова много свободни пари,така излиза.На някои цени на имотите в София се чудят сънародниците ни от зап.Европа.Други използваха точно този не балон и си продадоха имоти тук,за да си купят по-изгодно там.И кризи тук не ни засягат,те се отнасят само за богатият запад.Wink Нека треперят и се гърчат там,ние си броим имотите и си вдигаме наздравици от др.континенти.

# 635
  • София
Така е щом има толкова много свободни пари,така излиза.

Сега като ни дадат 11 милиарда лева от ЕС по Плана за възстановяване и устойчивост ще има още много такива Rolling Eyes

# 636
Колко много сте изписали, не работите ли, време не ми остава да ви чета.
Покупката в Люлин 5 - Това, което пишете Еделвайс е меко казано нередно да се случва, не проучихте ли инвеститора преди да купите? С пари на ръка не работя и самият факт, че го иска някой веднага трябва да ви светне лампата, че ще има потенциални проблеми. За Инфинити вю инвеститора разбрах, че върти номера и не строи качествено, това беше още когато видях обява на 880 евра кв м, може би края на 2022 да е било, което за София пак беше много евтино, но и съмнително евтино.

# 637
Колко много сте изписали, не работите ли, време не ми остава да ви чета.
Покупката в Люлин 5 - Това, което пишете Еделвайс е меко казано нередно да се случва, не проучихте ли инвеститора преди да купите? С пари на ръка не работя и самият факт, че го иска някой веднага трябва да ви светне лампата, че ще има потенциални проблеми. За Инфинити вю инвеститора разбрах, че върти номера и не строи качествено, това беше още когато видях обява на 880 евра кв м, може би края на 2022 да е било, което за София пак беше много евтино, но и съмнително евтино.
Пак казвам, че покупката с пари на ръка е от друг  строител  .Не е Люлин 5.Очакваме акт 16 вече и всичко е точно.Знам,че не е редно,ной той си казва условията и ако не си съгласен насила не те кара.
 За Инфинити разпитвам къде ли не и отговори  не получавам. Цената не е ли евтина,защото на смотано място? Този има доста  блокчета в Обеля(Garden Residence).  Много съм невежа, а пък моят мъж е залетял да взима там  апаратамент..... И общо взето не мога и да го спра.  Ама като видях  построеното от нето в Банско и ми е ясен. Целият комплекс е пред разпад, а той още се опитва  да продава някакви едностайни по 15к евро.🤣 Ако някой има идея какво да гледам и до какъв човек да се допитам  относно строителството  нека пише.

# 638
Аз честно казано не разбирам. Комплексът в Банско на този строител е пред разпад, а вие сте се засилили да купите в друг негов блок в София...

# 639
Аз честно казано не разбирам. Комплексът в Банско на този строител е пред разпад, а вие сте се засилили да купите в друг негов блок в София...
Да,точно. Питайте моя мъж. Аз разбирам, но като човек е с 50 чифта рога(не от мен, а по рождение)  как да го спреш?!

# 640
Ако мъжът ми си го купува с негови пари изцяло - да си троши главата. Но ако и аз ще участвам няма да се съглася.

# 641
Момичета, колко вървят комисионните на брокерите в София ?

# 642
Това се уточнява още на първото Ви  обаждане .Различно е . Зависи  и от фирмата, и от сумата.

# 643
Това се уточнява още на първото Ви  обаждане .Различно е . Зависи  и от фирмата, и от сумата.
За имот 420хил евро,брокера ми иска три процента. Затова питам ориентировъчно.

# 644
И на мен ми се вижда множко. Преговаряйте.

Общи условия

Активация на акаунт