От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 111
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
А , те Фискарс са си издръжливи,а  и не са толкова скъпи, че да ме е яд ако се съсипят. 4 броя имам от тях. Пускам ги в миялната. На един му строших върха, но не си признавам, че бях аз. Wink
Мъжът ми, обаче, си е купил някакви японски чудесии (той си пада по такива неща), които сигурно и глави режат. Като им гледам оцветяването на стоманата-някакъв  ефект от закаляването, чак страх ме хваща да ги сложа в миялната, сигурно те струват повече от мен Simple Smile . Не съм го и питала колко струват, но само външният им вид леко ми нашепва, а пък и той не се натиска да ми каже и гледа да ми отклонява вниманието от тях. Innocent

# 151
  • на Мелмак
Имам Солинген, които винаги като ги пусна излизат с петно. Но после изчезва.
Японски и аз не бих пускала Wink Joy

# 152
Всички ножове си пускаме в миялната. Никога не сме имали някакви проблеми с тях.
Нашите са евтини 25-30 лв.

# 153
Може би глупав въпрос но е породен в следствие на последните няколко поста. Избрал съм сушилнята и ще я купувам. Първа ще ни е. И още не сме се сблъсквали. Но някой ми е казвал или съм чел, че ножове не е препоръчително да се мият в миялна машина. Погрешна информация ли имам или е така?
Въпреки, че могат да се мият не е препоръчително. Съсипват се с времето. Особено ако дръжките са слепени и нитовани - влиза вода и там.
Тефлонови или тигани с незалепващо покритие също не е препоръчително да се мият. На всяка хубава марка тигани пише, че може да се мият в миялна, но яко искате да удължете живота им е добре да ги миете на ръка.

# 154
Здравейте! След близо 10 годишни мъки с едно Канди реших окончателно да се разделя с него. Съсипа ми доста посуда, тенджери и тави винаги съм търкала преди да ги поставя, защото нямаше шанс да ги измие. Но в последно време започнах да изваждам чашите чисто бели и се появи ръжда по долната кошница, която започнах да виждам по съдовете и приборите. Това вече не мога да го преглътна и ще купуваме нова.
Изчетох доста и по вашите препоръки успях да се ориентирам коя марка да избера и на кои функции да държа: сушене със зеолит, интензивно миене на приборите в долната кошница, подвижни кошници за да поема по-големи тави, 1/2 зареждане, горен рафт за приборите, светлинна индикация на пода, да е сравнително безшумна. Спрях се на този модел и ще ви помоля за мнения https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/built-in-dish … width/smv6ycx05e/
Приятелки ме посъветваха да търся машина, която се отваря сама след приключване, но в 6та серия на Bosh не открих такива. Сушенето със зеолит вероятно е по-нова технология от отварянето на вратата или не съм разбрала правилно? Също и 1/2 зареждане не виждам в модела, на който се спрях. Но има някакъв  сензор на натоварване. Дали той е алтернативата за икономия на вода и енергия при по-малко съдове?
Смях се с ножовете на мъжете ви. ММ е същия. Не позволява ножовете да се мият в миялната. Наскоро подмени целият комплект ножове за готвене с някакви японски. Тях също не бих посмяла да ги сложа в мияланата. Не искам после да си имам проблеми Simple Smile

# 155
За мен си е много добра машината, не й се чуди толкова. Половин зареждане ми се струва направо излишно и никога не съм имала нужда от него - при нормално готвене машината се пълни за ден, максимум на следващ, а даже при приготвяне на нещо извън основното меню - десерти, тестени и т.н., пускам по две на ден - съдовете от приготвянето заемат доста място, не толкова чиниите от храненето. Със зеолит се сушат много добре. Вратата я отварям, когато съм будна или мия през деня, не ми липсва функцията за автоматично отваряне - има я, но не на всички програми.   

# 156
Много благодаря за бързия отговор ❤️
Поръчвам я още днес. Има ли значение кой магазин ще избера? В Техномикс е най-евтина. Нямам много впечатление от тях. От там съм поръчвала само дребни уреди и не ми се е налагало да връщам или да използвам гаранционен сервиз.

# 157
Поръчвам я още днес. Има ли значение кой магазин ще избера? В Техномикс е най-евтина. Нямам много впечатление от тях. От там съм поръчвала само дребни уреди и не ми се е налагало да връщам или да използвам гаранционен сервиз.
За мен са коректни. Доста неща сме купували през годините. В крайна сметка, ако се наложи сервиз, то няма значение от кой магазин е уреда. Винаги купувам от най-евтиния познат за мен.

# 158
Аз с едно изключение само от този магазин взех всичката си техника за двете къщи, но препоръчвам от магазина на Симеоновско шосе да пазаруваш или онлайн - от този на Шипченски проход не съм с добри впечатления от обслужването и познанията на служителите.
Доволна съм от обслужването, ползват само техен транспорт (не външни превозвачи) и непрекъснато има контакт със служител - по телефон и мейл, реагират бързо.
Сервиз досега не съм ползвала и се надявам да не се налага. Колкото по-висок клас е техниката, толкова по-малка е вероятността да се ползва сервиз, макар и да не е изключена, разбира се.
Сервизът не е техен, а направо се обръщаш към сервиза, обслужващ съответната марка, ако се наложи.
Успех!

# 159
+ 1 за Техномикс
Няколко неща съм купувала от тях.

# 160
Благодаря на всички! Поръчах я онлайн. От Несебър съм и нямаме наблизо физически магазин на Техномикс. Надявам се тези дни да пристигне Simple Smile Само да ви попитам мога ли като за начало да ползвам старите препарати в новата машина ( комбинирани гел капсули Феъри, сол и гланц на Лидл). Дали изискава нещо по-специално Бош-а? За Миеле бях, чела, че някои модели работят с техен препарат. Вероятно трябва да задам въпросите си в другата тема. Но първо ще трябва да попрочета там какво се препоръчва за да не се драскат съдовете.
Дали имат някакъв регулатор на солта тези машини? Старата мисля, че пускаше много сол в последно време. Така си обяснявам проблема с белите чаши и петната ръжда по приборите. Но така и не намерих от къде се регулира солта. Правих някакви експерименти да затягам и разхлабвам капачката. Дано с тази машина нямам такива проблеми, че си съсипах доста съдове. Приборите са ми от качествен материал и не би трябвало да ръждясват.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 16:36 от lucky duck

# 161
Точно на твърда вода сол се слага задължително и то с настройка според твърдостта на водата. Вместо да купуваш препарати предварително, по-добре да прочетеш упътването, защото в суматохата точно нещо важно от него може да пропуснеш.  Препаратите са лесни. Аз ползвам капсули на Фейри и за леко замърсени и кристал - гел пак на същата марка или на Сомат. Сол - откъдето и каквато взема, без значение. Гланц слагам, но не постоянно.

# 162
Тъкмо си редактирах поста. Феъри са и моите таблетки. Дано тази машина има някаква настройка на солта. На старата не открих такава.
Ако без гланц съхнат в тази и аз бих го пропуснала. В старата без гланц оставаха мокри съдовете.

# 163
Тъкмо си редактирах поста. Феъри са и моите таблетки. Дано тази машина има някаква настройка на солта. На старата не открих такава.
Ако без гланц съхнат в тази и аз бих го пропуснала. В старата без гланц оставаха мокри съдовете.
Разбира се, че има настройка. Щом си ползвала друга марка и то значително по-стар модел, наистина съветвам първо да прочетеш внимателно упътването. Аз пък чета упътванията и тогава си избирам окончателно уред, че и по няколко пъти ги чета. И когато дойде време за първо ползване, само си припомням бегло някой детайл, основното и важното вече са ясни.

# 164
  • на Мелмак
Честито!
Машинката е чудесна .
Настройката за сол и гланц е от бутоните.В упътването си пише.
Щом има зеолит, не ти трябва отваряне на врата Wink

Общи условия

Активация на акаунт