От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 38 929
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Моята настояща миялна е 20 год. Електролукс. По 2-3 пъти на миене я отварям да добавя или извадя нещо от нея. Това проблем ли е?
Съветите са ако се отваря да е съвсем в началото на миенето още преди да е загряла водата. За конкретната машина не мога да кажа, но много машини отчитат нивото на замърсеност и ако се слагат и вадят големи неща се променя. А защо се налага да вадиш? Опасността от изгаряне също не е за пренебрегване и парата остава вътре в кухнята.
Миялната е 45 см, не излиза много пара. Понякога спешно ми трябва някой съд и нямам време да чакам края на програмата. За добавяне винаги е в началото. Сега поръчах нова, защото правим нова кухня и майсторът предупреди, че новите миялни се вграждат по различен начин и реших всичко да е ново. Дано не съжалявам, че си сменям работеща машина, с която сме си свикнали.

# 691
Аз не отварям по време на работа, не намирам чак такава нужда от нещо, което се мие в момента, а ако знам, че ще ми трябва и е само едно (направо не се сещам за точно такова нещо, освен някоя специфична кухненска джаджа), просто не го мия в нея, а на ръка, ама да кажем, че ми се е случвало веднъж на години с една белачка за лимонова кора.
По погрешка я отварям обаче вече два пъти - забравям, че работи и се засилвам да сложа нещо. Стряскащо е, когато току пред очите ти бликне гореща вода, но поне не е излизала, засега. 

# 692
Отварям и слагам, махам понякога ако ми трябва нещо спешно... Никакъв проблем, мие си идеално до края на цикъла.

# 693
Това с отварянето и ваденето или добавянето за мен е абсурдно. И аз като Кубратова ако знам, че нещо много ще ми трябва, просто го измивам на ръка. Обикновено е резачката за пици, всичко друго го имам по няколко. Нито сушилня, нито пералня, нито миялня човъркам след като е пусната да работи, ама все сам си преценя както е модерно да се казва.

# 694
Хаха, не се вманиачавайте чак толкова, нищо няма да и стане на съдомиялната, дори и на автоматична програма да е не вярвам една допълнителна чиния или прибор да и разбърка чакрите толкова. Преди време тук четох, че даже някои забърсвали капака на съдомиялната отвътре от капките вода! 😂

# 695
Аз писах за забърсването, ама не на капки. Не знам защо си си внушил, че бърше някой капки, че чак си го и запомнил. Бърша, когато се е събрала повече течност върху капака, че както го затварям енергично, често и с коляно (третата и четвъртата ръка ми закърняха от мързел), баш си хвърчи.
А се събира, когато плакна съдове от залепнало тесто или други подобни остатъци, които не мога да избърша със салфетка, че ще остане по тях, а не мога така да ги сложа и в машината.

# 696
Божкееее, че и аз си бърша вратата и даже мивката си подсушавам.
Ако на това му се вика “вманиачаване”, то обратното по моята скала е … мърлявост.

# 697
Мислех, че всички си бършем вратата от накапано... изненадана съм

# 698
Ми някои са изненадани, че бършем, и то още преди, като писах Simple Smile
Аз пък съм изненадана, че някой се изненадва...
То е някак рефлекс, автоматизъм - виждаш мръсно, бършеш, дори не се замисляш.

# 699
# 700
Точно между двата модела нямам лични наблюдения, но бих избрала като марка Бош. АЕГ може да избера пералня, сушилня (което съм и направила), но за СМ - Бош. Ползвам две такива и нямам никакви забележки. 

# 701
Има тема за бръмбарите за тия с бърсането 😉

Нищо не й бърша на съдомиялната, нито на чиниите. Махам само твърди остатъци, с всичко останало съдомиялната се справя идеално. Идеята на уредите е да вършат работа, не ти да ги обслужваш.. ако ще мия предварително, не ми помага особено ...

# 702
  • София
Даже не разбрах какво трябва точно да й забървам? 😂 😂 😂

# 703
Ем …  за друго бърсане говорим, но понеже бързаш за бръмбарите не си разбрала. Нищо не трябва да ѝ забърсвате. Нищо не е задължително и за всички в тоя живот. За това хората сме различни: едните си мислят, че всичко знаят, разбират и техния начин е винаги правилен, другите могат да си позволят по-скромен образ.
Има във всяка инструкция глава често наречена “Почистване и поддръжка”, но както казах нищо не е задължително в тоя живот. То не само с техниката е така, и при хората е така.

# 704
  • София
Аз наистина не разбрах къде й забърсвате и явно важно ако другото е мърлявост, съответно не - правещите го мърли...

Общи условия

Активация на акаунт