От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 38 927
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Да ви се похваля - пристигна ми красивия Бош, още стои опакован, чакаме майстора да го свърж Въпросът ми е следния - пише, че ако се регистрирам в сайта ще получа 2+3 години гаранция и тука почнаха мъките - къде за бога да видя тези данни, които се искат - FD?, сериен номер..... отвън на опаковката има сто цифри, но мислите ли, че има стикер с тези данни на самата машина или на документи, къде да ги видя - много се извинявам, знам как звуча, но ме хвана лудост, че не мога да ги видя

Отваряш я, вътре има пакет с книжки и упътвания! Та там има написано черно на бяло Wink Няма нужда да заничаш😉

# 676
Да ви се похваля - пристигна ми красивия Бош, още стои опакован, чакаме майстора да го свърж Въпросът ми е следния - пише, че ако се регистрирам в сайта ще получа 2+3 години гаранция и тука почнаха мъките - къде за бога да видя тези данни, които се искат - FD?, сериен номер..... отвън на опаковката има сто цифри, но мислите ли, че има стикер с тези данни на самата машина или на документи, къде да ги видя - много се извинявам, знам как звуча, но ме хвана лудост, че не мога да ги видя
Като купих моята в магазина настоях да ми я отворят и да си я видя отвътре.После момчето в магазина ме накара преди да я опаковат ,да си снимам вратичката ,при копчетата където се стартират програмите стои и FD номера и там серийния номер и къде е произведена.Каза човека ,ще ви трябва при регистрация.

# 677
  • София
Същите номера ги има и по етикета отвън.
Някъде по сайта имаше пример, те ще са ви ориентир кой номер кой е.
Отваряте и виждате, как ще знаете че красавица без да проверите. На врата са, не са в книжките.

# 678
Същите номера ги има и по етикета отвън.
Някъде по сайта имаше пример, те ще са ви ориентир кой номер кой е.
Отваряте и виждате, как ще знаете че красавица без да проверите. На врата са, не са в книжките.
Точно на Бош съм им писала и то вторият път съвсем скоро. Не се виждат, няма как да се ориентираш. Всичко разопаковахме, за да  регистрирам преди крайния срок.

# 679
  • София
Благодаря ви хора, отворих я за 2е секунди, от нетърпение, видях номерата на вратата, отвътре. Сега търпение докато дойде майстора да изхвърли старата и да инсталира тази. Много ви благодаря!

# 680
Благодаря ви хора, отворих я за 2е секунди, от нетърпение, видях номерата на вратата, отвътре. Сега търпение докато дойде майстора да изхвърли старата и да инсталира тази. Много ви благодаря!
Честито, със здраве и дълго да ти служи! Почвай да готвиш, докато дойде майсторът, че да има с какво да я пълниш Simple Smile

# 681
Здравейте, питането ми е за съдомиялна Bosch SMS4HV00E.При избиране на функция допълнително изсушаване увеличава ли ви се продължителността на програмата?При мен няма промяна, а също е непроменен и разходът на електроенергия.

# 682
При мен се увеличава и на двете машини - Бош са, но различни модели. Не ми се вижда логично времето да си остава същото, но пък знам ли какво ново са измислили...
Само на много кратки програми времето се увеличава едва с 5 минути, на останалите - с повече.

# 683
  • София
И при мен се увеличава. Това даже го пише в описанието на функцията в сайта на Бош:

„Активирането на опцията Extra Dry изсушава съдовете ви изключително старателно чрез по-високи температури по време на цикъла на изплакване и по-дълга фаза на сушене - само с едно натискане на бутона.“

# 684
Благодаря, аз за това питах за конкретния модел. Имах 6 комплектова, пак Бош, при която увеличаваше  времето, за това сега ми се видя странно.

# 685
Благодаря, аз за това питах за конкретния модел. Имах 6 комплектова, пак Бош, при която увеличаваше  времето, за това сега ми се видя странно.
А какво пише в упътването ти? Тук може и да няма някой четящ със същия модел, но в упътването трябва да е дадено. Евентуално, ако пише, че трябва да се увеличава времето, а си сигурна, че няма разлика, може да звъннеш в Бош.

# 686
  • София
Дами и Господа, направих моето първо миене  току що 😄🍾. Доволна съм много от моят Bosch SPV2IKX10E. Сега обаче се чудя - тя свърши, угаснала е, нали не натискам бутона за изключване? Защото старата ни машина (не от тази марка) като свършеше и трябваше да я изключа от копчето. Ох, а тази има една светеща червена точка на пода - прекрасен бонбон е! Изключително съм ви благодарна, без вас нямаше да направя лесно моят избор.

# 687
Нищо няма да натискаш, само отвори вратата да се сушат по-бързо съдовете и прибирай. Наистина много лесно се работи. Лятото пък аз чаках една Финлукс да изключи и се паникьосах, че още свети и работи, пък цикълът приключи и не знам какво да правя. Хем чинно изчетох предварително всички книжки за техниката в къщата, в която пребивавах, ама явно не съм могла да смеля всичко или съм очаквала, че това ще е еднакво.

# 688
  • София
Моята настояща миялна е 20 год. Електролукс. По 2-3 пъти на миене я отварям да добавя или извадя нещо от нея. Това проблем ли е?

# 689
Моята настояща миялна е 20 год. Електролукс. По 2-3 пъти на миене я отварям да добавя или извадя нещо от нея. Това проблем ли е?
Съветите са ако се отваря да е съвсем в началото на миенето още преди да е загряла водата. За конкретната машина не мога да кажа, но много машини отчитат нивото на замърсеност и ако се слагат и вадят големи неща се променя. А защо се налага да вадиш? Опасността от изгаряне също не е за пренебрегване и парата остава вътре в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт