От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 39 015
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
Забърсват капака отвътре, който е проектиран вдлъбнат за да събира накапалата вода, и като се затвори тази вода да се излее в съдомиялната, ама някои хора я бършат предварително, което е напълно излишно, че ако кажа вманиачено се сърдят.

# 706
  • София
😂 E... аз съм мърла, вода не забърсвам, ако капне олио или сос някой или нещо от манджа и няма да я пускам веднага, да, може. Иначе граничи с - измивам и подсушавам съдвете преди да ги сложа в миялната.. Според мен. Ама, който каквото го радва, познавам хора, които не перат гащи и чорапи в пералня, защото било нехихиенично... 🤷‍♀️

# 707
Цитат
ако капне олио или сос някой или нещо от манджа и няма да я пускам веднага, да, може.
Ей за такова нещо става дума, не за цялостно почистване на съдове и машина преди миене, какво толкоз остана неразбрано, не знам...

# 708
  • София
Ясно, на мен ми прозвуча като да се накапе с вода и да се бърше, което ми е странно, но пък и аз като всеки си имам лудостите и странностите,кой няма някакви, та не бих могла никого да съдя за нищо...

Иначе да си споделя с по-старата миялна имам някакъв странен проблем, понякога зацикля  на някакви минути и остава там... Може и 2часа...и не мога да схвана какъв й е проблема, после пускам наново програмата и си я минава като песен, мие си 10пъти добре и после хоп пак... Гледахме вчера, че маркуча който влиза в канала почти се беше извадил, обаче дали може от това да е и нещо да не е могла в някои моменти да засмуче добре да изпомпа🤔 сега ще я наблюдавям пак, но яко на някой др му се е случвало нещо такова, идеи?

# 709
Е по нагоре пишеш, че е вода от съдове с тесто които си мила, сега стана олио и сос, ама както и да е, и сос да е пак е излишно да се бърше, и не, не е от мърлявщина, просто не обичам да робувам и да правя излишни неща, две съдомиялни имам, нищо не им става, нито от отваряне, нито от не забърсване. И се извинявам, никой не искам да обидя, просто изказвам мнение.

# 710
  • София
Ам, айряни, сосове, разводнено тесто... Ам ще засъхнат много няколко часа или до следващия ден, не че няма да се измият, ама може да замиришат лятото, може да почнат да развиват бактерии...но честно казано... Мн рядко ми се случва да я накапя с нещо различно от вода, обикновенно изливам в мивката и върху миялната няма какво да капе.

# 711
Е то по тази логика, соса е дошъл от чиниите в съдомиялната, така или иначе ще замиришат те, ако не я пускаме същия ден до вечерта пускаме само изплакване, те хората топлата вода са я открили. 😀

# 712
  • София
И това е така... Да и аз го ползвам това плакнене и врата и съдове, вс е ок да си чака истинското миене после...
Иначе честно такова накапване ми се случва най-вече като си редя съдовете и някой мине и тикне нещо отстрани или го заметне през мен в мивката... 🤷‍♀️ 😂

# 713
  • Варна - Черна гора
Аз пък почиствам съдовете със силиконова шпатула и така ги слагам в миялната, ако случайно се излее нещо на врата на машината (главно от чаши, които съм пропуснала да изпразня) обирам с влажна кърпа.
Всеки със своето ОКР Sweat Smile

# 714
Е по нагоре пишеш, че е вода от съдове с тесто които си мила, сега стана олио и сос, ама както и да е, и сос да е пак е излишно да се бърше, и не, не е от мърлявщина, просто не обичам да робувам и да правя излишни неща, две съдомиялни имам, нищо не им става, нито от отваряне, нито от не забърсване. И се извинявам, никой не искам да обидя, просто изказвам мнение.
Е, няма да изброявам всичко, дала съм просто пример с нещо, което е по-воднисто. Наистина, не може ли смислово да се чете и схваща идеята, а се налага изброително и напоително да се обяснява? Бърша само по-обилни течни остатъци, които при многократно отваряне и затваряне на вратата, докато се напълни и пусне СМ, може и да пръскат извън вратата. Не зареждам машината наведнъж (тогава наистина няма нужда, просто пълниш, затваряш еднократно и пускаш, каквото и ще да тече), а всеки съд или прибор от готвене слагам, когато приключа с ползването му.   
А дано сега да е станало ясно вече, че въпросът отдавна се изчерпа, пък някой още дъвче ама кой защо и как бърше...

# 715
Ем …  за друго бърсане говорим, но понеже бързаш за бръмбарите не си разбрала. Нищо не трябва да ѝ забърсвате. Нищо не е задължително и за всички в тоя живот. За това хората сме различни: едните си мислят, че всичко знаят, разбират и техния начин е винаги правилен, другите могат да си позволят по-скромен образ.
Има във всяка инструкция глава често наречена “Почистване и поддръжка”, но както казах нищо не е задължително в тоя живот. То не само с техниката е така, и при хората е така.
Абсолютно разбрах какво бършете.
Жив бръмбар си е.
Този, да се заяждаш персонално също.

# 716
Здравейте, спрял съм се на съдомиялна Бош. Чудя се има ли значение откъде ще бъде закупена? https://bosch-home.expo2000.bg/ или от някъде другаде например Зора и т.н.

# 717
Щом са официални партньори на Бош, няма никакво значение от кой магазин ще я вземете.
Единствено значение има цената — където я намерите най-евтина, от там вземете.

# 718
Има си термин за това бърсане - ОКР Wink
Сега да не се обиди някой, за мен уреда трябва да ми служи на мен за улесниение, а не аз да трябва да му слугувам 😉

# 719
Естествено, че ми служи уредът, дори два пъти на ден. Не бърша нещо, което няма нужда, нито всеки път - просто при повече течности и няколко пъти отваряне - затваряне, докато още е мокра от тях вратата, виждам как течността се опитва да се ориентира извън капака на килима, та се опитвам да го избегна, все пак с физичните закони не мога да се боря. Това е,  за никакво слугуване не става дума. 

Общи условия

Активация на акаунт