От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 133
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Тъкмо си редактирах поста. Феъри са и моите таблетки. Дано тази машина има някаква настройка на солта. На старата не открих такава.
Ако без гланц съхнат в тази и аз бих го пропуснала. В старата без гланц оставаха мокри съдовете.
Разбира се, че има настройка. Щом си ползвала друга марка и то значително по-стар модел, наистина съветвам първо да прочетеш внимателно упътването. Аз пък чета упътванията и тогава си избирам окончателно уред, че и по няколко пъти ги чета. И когато дойде време за първо ползване, само си припомням бегло някой детайл, основното и важното вече са ясни.
Леле, Кубратова, направо ти се възхищавам. Grinning Сериозно!
Аз имам да купувам сега много уреди. Но като дойде време за книжките и чак ми се отщява. То толкова страници, толкова нови неща, а имам опит с всичките преди това (само сушилня досега не съм имала).... Обаче това разучаване вече много ме изнервя.
А ти пък четеш и на други модели, не само на "твоите".

# 166
Тъкмо си редактирах поста. Феъри са и моите таблетки. Дано тази машина има някаква настройка на солта. На старата не открих такава.
Ако без гланц съхнат в тази и аз бих го пропуснала. В старата без гланц оставаха мокри съдовете.
Разбира се, че има настройка. Щом си ползвала друга марка и то значително по-стар модел, наистина съветвам първо да прочетеш внимателно упътването. Аз пък чета упътванията и тогава си избирам окончателно уред, че и по няколко пъти ги чета. И когато дойде време за първо ползване, само си припомням бегло някой детайл, основното и важното вече са ясни.
Леле, Кубратова, направо ти се възхищавам. Grinning Сериозно!
Аз имам да купувам сега много уреди. Но като дойде време за книжките и чак ми се отщява. То толкова страници, толкова нови неща, а имам опит с всичките преди това (само сушилня досега не съм имала).... Обаче това разучаване вече много ме изнервя.
А ти пък четеш и на други модели, не само на "твоите".
А, не бих казала, че материята ми е забавна или е "моята", ама така по-лесно се ориентирам и си избирам модел. На сайтовете на търговците понякога информацията е малко, а понякога и подвеждаща.

# 167
Здравейте Simple Smile
Преди време бях питал за съдомиялна и ме бяхте насочили, също така и бях избрал препоръчана марка и модел. Но сега като дойде време да я купувам се оказа, че има проблем с намирането точно на този модел - изчерпан, не се произвежда вече или нещо такова. Не е невъзможно да се намери но от един магазин ми предложиха още два модела, като единия е на много близка цена.
Въпроса ми е може ли да ме посъветвате дали да търся стария модел или да вземам някой от новите Simple Smile
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/SMV6ZCX49E това е стария модел.
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/built-in-di … -width/SMV6ZCX03E
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/built-in-di … -width/SMV6ZCX05E и това са другите два модела, които ми предлагат.
Моля за някакви съвети и насоки Simple Smile
Благодаря ви Simple Smile

# 168
Г.Писаров, двата последни модела на пръв прочит имат разлика от 4 кг, 1 децибел, 10kWh, клас В и С. Обаче не се знае каква е продължителността на програмите. Аз бих взела по-нов модел, а не изостанал някъде такъв. Успех!

# 169
  • София
Избирам от това, което е налично в момента по магазините и не се вглъбявам в модели, буквички и цифрички. Още повече, че след 2 месеца, буквите и цифрите стават други.

Решавам коя марка искам, кой ценови диапазон ме устройва и кои 2-3 функции са ми най-важни. После решавам според цената и/или според допълнителните функции/екстри.

Между SMV6ZCX03E и SMV6ZCX05E разликите са едва забележими, така че няма особено значение коя от двете ще изберете. Аз бих избрала тази с по-добрата цена.

10-те кВтч. разлика са около 2 лв, т.е. биха „избили“ разликата в цената едва след 5000 цикъла, а толкова е целият предвиден от производителя живот на уреда. Освен това, тези 10 кВтч. се отнасят само за икономичната програма, която в модела *05 просто е удължена с 15 минути спрямо модела *03. Предполагам, че останалите програми са с еднаква продължителност, което означава и еднакъв разход на енергия.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 18:54 от Vilemina

# 170
Здравейте! Току що пристигна новата съдомиялна. Изглежда чудесно, но като я разопаковахме вътре е мокра. Мъжът ми предполага, че е конденз. Със сигурност не е пускана. Пътувала е близо 400 км.
Кабелът не е монтиран.

# 171
Съдомиялните, които съм имала също са пристигали мокри, вероятно от тестовете, които им правят.

# 172
  • на Мелмак
Да,
От тестовете е, споко Simple Smile
И честито!

# 173
Да,
И честито!
Благодаря Simple Smile Монтирана е вече. Остана само вратата да й се постави. Аз започнах да я разучавам. И първо ще прочета цялото ръководство, както ме посъветвате тук. Дано имам търпение, че е 46 страници 🙄

# 174
Значи на моите аз лично съм провела тестовете Simple Smile, и двете бяха сухи, когато пристигнаха.

Да,
И честито!
Благодаря Simple Smile Монтирана е вече. Остана само вратата да й се постави. Аз започнах да я разучавам. И първо ще прочета цялото ръководство, както ме посъветвате тук. Дано имам търпение, че е 46 страници 🙄
Със здраве и мерак да ползваш и дълго да служи! Спокойно с книжката, свършва изненадващо бързо Simple Smile

# 175
Значи на моите аз лично съм провела тестовете Simple Smile, и двете бяха сухи, когато пристигнаха.

Да,
И честито!
Със здраве и мерак да ползваш и дълго да служи! Спокойно с книжката, свършва изненадващо бързо Simple Smile
ММ продължава да твърди, че е конденз. Твоите вероятно си ги купувала в по-топли месеци 😉
А книжката съм я почнала като роман. Водя си записки и после ще ви задавам въпроси 😁

# 176
Опитвам се да си спомня кога съм купувала втората - мисля, че е било октомври, първата - края на м. март, но беше монтирана есента, през септември, като през това време си стоя опакована.
Нито една нямаше и намек за влага.
Чудя се, ако от пробите остава толкова вода и не се подсушават машините, които се тестват, при опаковането и престоя с месеци, че и повече в складовете, не се ли създават предпоставки за поява на плесен и неприятни миризми? Струва ми се доста странно да остане толкова вода от тестове.

# 177
Ако не се лъжа във всяка инструкция го пише - машините се тестват при напускане на завода. За това е нормално да има останали влага вътре. Тази влага не може да се източи напълно. Защо в някои машини няма влага:
* някои производители тестват абсолютно всяка машина, други - само няколко
* машината е престояла дълго след производството в складове и при търговци
Същото е и с пералните.

# 178
Ако не се лъжа във всяка инструкция го пише - машините се тестват при напускане на завода. За това е нормално да има останали влага вътре. Тази влага не може да се източи напълно. Защо в някои машини няма влага:
* някои производители тестват абсолютно всяка машина, други - само няколко
* машината е престояла дълго след производството в складове и при търговци
Същото е и с пералните.
Не знам дали обърна внимание на снимките - това не е просто влага, а вода на капки. Че аз един ден да я оставя миялната отворена и е абсолютно суха, не знам дали не ги изсушават преди опаковане в завода, дори и да ги тестват. Струва ми се логично. Моите не са престояли дълго, съпоставяйки времето на производство и закупуването. Евентуално да не са тествани. Но и това според мен не обяснява голямото количество вода от снимките.
Вода може да остане някъде в проводите (така е и при пералните, имало е вода, но пералня с мокър барабан не съм купувала, вътре даже книжките са сложени, а при мокра пералня със сигурност биха мухлясали), но в самата камера на миялната ми се вижда наистина странно. В миялните на Бош вътре слагат и две таблетки, не мога да си представя какви ще пристигнат при купувача, ако стоят на влага.

За протокола: Допълвам се с прясно наблюдение - преди 15 минути отворих миялната и вече е абсолютно суха вътре, както и съдовете. Продължава да ми е съмнително в камерата да има толкова вода само от тест. Или ги държат затворени след теста? Има ли някой запознат с производството и практиката в това отношение, че да се проясним от извора, както се казва?

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 00:36 от Кубратова

# 179
Снимките сега ги видях. Съдомиялната се изсушава при отворена врата защото е също топла след миене. Ако правят във фабриката тест за херметичност пускат само студена вода и не изсъхва веднага. Едва ли знае някой коя фабрика какви тестове и на кои машини прави. Вижте си инструкциите - пише го. Мухъл от какво ще хване? Само от вода?
Извадка инструкцията на произволна Miele миялна

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 08:00 от Di Soleil

Общи условия

Активация на акаунт