От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 38 926
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
Марката съм я избрала,  но се загубих в моделите.  Коя серия на Бош е най- добрата? Търся си 45см.

# 721
Марката съм я избрала,  но се загубих в моделите.  Коя серия на Бош е най- добрата? Търся си 45см.
Бош 45см са до 6 серия, нямат 8ма. Ние сме с тази
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/built-in-di … r-45cm/SPV6ZMX17E
Но предпочитам да бях изчакала да се появи някъде в наличност тази, защото има автоматично отваряне на вратата
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/built-in-di … r-45cm/SPV6YMX08E

# 722
  • Somewhere far away
Добре , а кое е по-доброто - вградена или не?

# 723
Освен, че визуално вградената изглежда много по добре, съм забелязал, че и във височина вътре вградените са по големи, не знам дали всеки модел е така, но предполагам.

# 724
Имам вградена и свободностояща — не съм забеляза разлика във височините им.
Вградена за мен визуално е по-добрият вариант, още повече, ако тепърва се конструира кухнята.
Ако съдомиялната ще се слага постфактум — тогава се взема свободностояща.
Разликата между двата вида е единствено и само визуална — във вратата. По друго не се различават.

# 725
  • Somewhere far away
Жалко. Значи за нашата кухня няма да стане вградена а мн ми се искаше... Confused
А защо не може постфактум? Ако разликата е само вратата?

# 726
Аз пък имам свободностояща Горение, и вградена Електролукс, има очевидна разлика във височината, затова го казвам, може не при всички да е така, разбира се.

# 727
Жалко. Значи за нашата кухня няма да стане вградена а мн ми се искаше... Confused
А, не че не става вградена да се монтира при вече готова кухня. Трябва да имате шкаф, в който ще влезе машината — 45 или 60 см (зависи каква искате) и да си изработите и монтирате декоративна вратичка на вратата на вградената съдомиялна.
Май имаше и вид полувградени. Те влизат в съответното място, но вратата им е като при свободностоящите. Нямат нужда от монтирана плоскост.

# 728
А, не че не става вградена да се монтира при вече готова кухня. Трябва да имате шкаф, в който ще влезе машината - 45 или 60 см (зависи каква искате) и да си изработите и монтирате декоративна вратичка на вратата на вградената съдомиялна.
Май имаше и вид полувградени. Те влизат в съответното място, но вратата им е като при свободностоящите. Нямат нужда от монтирана плоскост.

Това не знам от къде го измисляте и се пише от различни потребители из темите постоянно?!

Шкаф НЕ трябва да имат! В шкаф се вграждат дребни електроуреди като фурна, МВ, кафемашина... Съдомиялна и пералня се слагат МЕЖДУ шкафове или в края на редица, като се закапачват от външната страна.
Трябва Ви само вратичка. Тя може да е проблем ако декорът/плоскостта/ вече не се произвежда, или е нещо боядисано, фрезовано.... Реално може да е врата от всеки един шкаф 60 см от долен ред, която да се прикрепи към уреда.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 07:58 от drago_2008

# 729
А, не че не става вградена да се монтира при вече готова кухня. Трябва да имате шкаф, в който ще влезе машината — 45 или 60 см (зависи каква искате) и да си изработите и монтирате декоративна вратичка на вратата на вградената съдомиялна.

Това не знам от къде го измисляте и се пише от различни потребители из темите постоянно?!

Шкаф НЕ трябва да имат! В шкаф се вграждат дребни електроуреди като фурна, МВ, кафемашина... Съдомиялна и пералня се слагат МЕЖДУ шкафове или в края на редица, като се закапачват от външната страна.
Трябва Ви само вратичка. Тя може да е проблем ако декорът/плоскостта/ вече не се произвежда, или е нещо боядисано, фрезовано.... Реално може да е врата от всеки един шкаф 60 см от долен ред, която да се прикрепи към уреда.
Под “трябва да имате шкаф с определените размери” визирам точно това — при вече готова кухня да има къде да се пъхне в редицата от шкафове.
Да, друг вариант е да се допълни редицата, но обикновено за допълване няма място при вече готова. Иначе да, и това е вариант. Но по-логичното в случая е, ако е последна в редицата, да се сложи свободностояща, защото при всички положения ще се получи кръпка, я на плот, я на друго.
Или пък да се отиде на вариант да се смени целия плот, за да се удължи, което не ми се струва финансово удачно при все, че накрая просто може да се сложи една свободностояща машина.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 09:34 от Djordja

# 730

Общи условия

Активация на акаунт