Избор на прахосмукачка - 6

• 37 939
  • 597
  •   2
Отговори
# 315
Цитат
Е нали когато заработи прахосмукачката и водата започне да се разпръсква, част от капките веднага започват да попадат по филтрите.
Ха, когато слугинствам с прахосмукачката, хич не си и мисля къде какво отива и не го следвам мислено по пътя му, ами си мисля две неща - кога ще свърша (много я мразех тази) и какво следващо ми предстои  Simple Smile

# 316
  • до най-прекрасния мъж
Ок, както кажеш. Аз нямам намерение да правя социологически проучвания, нито измервания. Виждам какво се случва в моя дом и това ме устройва. Вероятно нещата са съчетание от много фактори. За мен е важен крайният резултат за определената цена.

# 317
Ок, както кажеш. Аз нямам намерение да правя социологически проучвания, нито измервания. Виждам какво се случва в моя дом и това ме устройва. Вероятно нещата са съчетание от много фактори. За мен е важен крайният резултат за определената цена.
Когато ти омръзне тази, пробвай с циклон съвременен модел, вероятно ще се изненадаш, че крайният резултат, от който сега си доволна, ще се запази. Просто прахосмукачките отпреди 10-15 години (не с воден филтър) съвсем не са същите - ползвам няколко различни марки, модели и поколения в три къщи (междувременно бях и с воден филтър) и разликите са много очебийни.  Разбира се, не те навивам, но от опит видях, че докато не пробваш нещо лично, в твоите условия и дом, няма как да знаеш кое ще се окаже по-удобно.
The_Third вероятно иска да каже, че ако сравняваш тази с воден филтър с друга отпреди 10 години, е напълно обосновано да намираш разлика в полза на водния филтър, но ако сравниш с нов модел циклон, такава няма да има. Аз поне така го разбирам.

# 318
Аз съм напълно доволна от прахосмукачките с контейнер. Няма води, няма торби, мощността не намалява с напълване на контейнера и няма прах и миризми.

# 319
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, Кубратова. Като ме предаде моята пенсионерка, ще мисля какво да взема. Ще ми се една безжична, че с малката е вечно пълно с трохи и боклуци по земята. Но засега няма да ме огрее, предвид че сменихме доста големи уреди в последните месеци, а Зелмерът работи. Перящата функция ме блазни много, също че изливам контейнерът в тоалетната, плакна го и с това се приключва обслужването й. Може би са добри новите модели, спрямо преди 10 години, но удобството на водата за мен е неповторимо. Да, тежка е, да, заема място, но методът на работа ме устройва и харесва най-много.
Имам малка ръчна за кола, но е с кабел. Това чудо дърпа зверски добре, ползвам го да обирам ежедневно трохите от пода. Но! Като дойде време да го чистя, ми побелява косата. Има едно филтърче, което се наблъсква с прахоляк, а е книжно и не може да се мие. Та... язък за чистенето, като се надишам, докато го почистя.

# 320
На мен ми стига да не сме болнави, да не ми става кофти на носоглътката като чистя и да не усещам миризма. И като съм си внушила, че другото е вредно и съм до там. Вероятно сте прави, вероятно греша или не знам новото и скъпото, но мисля, че всеки си е в правото да избира за себе си и да разбира и другия.
Влязох за съвет за нещо, което е по възможностите ми, но влязохме в ненужни спорове.

# 321
Е, спорове никой не води, просто се излагат опит и гледни точки.
Синьо ангелче, не знам (може да си писала и да не помня) дали имаш килими, но мен на водната това много ме тормозеше - във водата се събираше смес от влакна, боклук и прах, та тази смес трябваше първо да извадя без остатък, че тогава да изливам водата...Ако само вода оставаше, лесно.  Докато циклонната с контейнера просто отварям внимателно в торба, сипвам и толкова - не хвърчи прах, не дишам нищо, затварям и продължавам. От контейнер до контейнер (включително в начина на отваряне и затваряне и предпазване от излитане на прах при операцията) обаче намирам разлики, имах една, която отваряше само ММ и едва я изтраях.

# 322
  • до най-прекрасния мъж
Имам килими, дълга коса и хлапе. Тоест, по моя под има всичко. Нищо не вадя предварително, изсипвам, плакна с душа над контейнера и всичко излиза. Ако има някой заплетен косъм, го дръпвам и готово.
Само да вметна, че вкъщи през прага с обувки не се влиза. Събуваме се отвън, така че нямам драма с градската мръсотия и не ме е гнус да пипна нещо в контейнера.

# 323
Имам килими, дълга коса и хлапе. Тоест, по моя под има всичко. Нищо не вадя предварително, изсипвам, плакна с душа над контейнера и всичко излиза. Ако има някой заплетен косъм, го дръпвам и готово.
А няма ли опасност така и твърдата (да я наречем) съставка да замине с водата?
Аз затова я вадех предварително, то си е точно мокър неразтворен боклук, особено коса и влакна, чат пат и някоя гайка или нещо подобно е влизало, че домашният майстор беше се нещо активирал Simple Smile   
Може при твоята контейнерът да е устроен различно, не знам...

# 324
  • до най-прекрасния мъж
Решетката ли имаш предвид? Не, тя си стои доста здраво и изисква усилие, за да излезе. Аз така или иначе си я вадя, за да измия всичко хубаво. Но първи изсипвам каквото има вътре и тогава.

# 325
На мен ми стига да не сме болнави, да не ми става кофти на носоглътката като чистя и да не усещам миризма. И като съм си внушила, че другото е вредно и съм до там. Вероятно сте прави, вероятно греша или не знам новото и скъпото, но мисля, че всеки си е в правото да избира за себе си и да разбира и другия.
Влязох за съвет за нещо, което е по възможностите ми, но влязохме в ненужни спорове.
Представи си, че имаш система от сита с различна големина на отворите, като винаги ситото с най-фините отвори е последно.  Мислиш ли, че ако в един случай някъде по-напред има по-ситно сито, а в другия по-едро, накрая ще има някакво значение, след като последното и най-фино обира всичко? Единствената разлика може да бъде в това, че евентуално последното сито (в случая хепа филтърът) ще се задръства по-бързо. От там нататък кой каква прахосмукачка предпочита е въпрос на навици, как са го научили като дете, дали не е попаднал на лош модел и прочее.

# 326
Какво ви е мнението за тази Miele
https://shop.miele.bg/prakhosmukachki/12030000.html
Бюджетна е, затова се колебая да не е някой боклук. Искам да може да дърпа и да чисти, а не като последната ми прахосмукачка на Филипс с контейнер.

# 327
Здравейте! Някой има ли впечатления от прахосмукачката от актуалната брошура на Кауфланд (Ayco HAVC-230 циклонен въздушен филтър)?

# 328
  • София
Здравейте! Някой има ли впечатления от прахосмукачката от актуалната брошура на Кауфланд (Ayco HAVC-230 циклонен въздушен филтър)?
Питай в темата за Кауфланд, често се обсъжда. Аз я имам, но за мен е много слаба. Кабела е къс. Все пак, за цената на промоция става.

# 329
При мнението на дамата над моя пост, след някое време просто ще ти писне, щом е слаба, ще я завреш някъде (ни да я хвърлиш, ни да я ползваш) и ще вземеш нова - така ми се чини Simple Smile
А новата ще ти излезе + цената на тази. Аз бих размислила за такава покупка.

Общи условия

Активация на акаунт