Избор на прахосмукачка - 6

• 37 926
  • 597
  •   1
Отговори
# 345
Интересувам се някой дали използва LEFANT M320 и какво мисли. Търся си робот, изискванията ми са да има голям контейнер, да успява да събира кучешки косми (както и малки останки от играчки, за да не се навеждам) и да има голяма батерия. Приемам предложения, ако може да не е повече от 300-350 лв

#robot #help
То мощните, нормални прахосмукачки едва успяват с кучешките косми, та робот....
Това е правилната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1618742.405

Много благодаря, аз сега съм с робот ILIFE и се справя, но е вече на 5г и дава фира

# 346
# 347
Тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … 6?tab=featuresTab

Имам я (може би по-стара модификация) и съм много доволна. Тиха и мощна, и с качествена "периферия" - маркучи, четки, заключване на тръбите...

# 348
Това, което ме притеснява в този модел (а и в още 1-2), е, че няма регулация на мощността и тъй като не съм имала прахосмукачка без тази функция, не знам дали това влияе на качеството на всмукване.

# 349
Това, което ме притеснява в този модел (а и в още 1-2), е, че няма регулация на мощността и тъй като не съм имала прахосмукачка без тази функция, не знам дали това влияе на качеството на всмукване.

Нарочно няма електронна такава, защото за да функционира добре циклонът се иска максимален въздушен поток. И ако имаше електронно намаляване на мощността въздухът щеше да се движи по-бавни и циклонът да филтрира по-лошо. Затова и го няма. Но ако по някаква причина искаш да намалиш мощността на засмукване си има механична клапа - с палеца отваряш леко и готово. Тоест регулиране все пак има Simple Smile
Иначе със затворена клапа смуче толкова яко, че понякога залепва за пода. Много добре смуче.

# 350
  • Пловдив
Исках една безкабелна прахосмукачка, но явно е стар модел и е изчерпана.
Видях тази кабелна - идея дали ще върши работа за ежедневно почистване?
Имам нормална прахосмукачка, имам и перяща. Съответно не ми се дават много пари и държа да не е с торба

# 351
Здравейте,
Моля да ми препоръчате вертикална безжична прахосмукачка, аналог на Dyson. Трябва ми основно за плочки и паркет. Няма животни.
Благодаря предварително.

# 352
Здравейте,
Моля да ми препоръчате вертикална безжична прахосмукачка, аналог на Dyson. Трябва ми основно за плочки и паркет. Няма животни.
Благодаря предварително.
И защо пишете и двете теми? Видях, че сте намерил/а правилната тема.

# 353
Прахосмукачката ми се повреди преди седмица - бюджетен модел на Rowenta с контейнер. Не съм я носила на ремонт даже, предполагам, че е двигателят, тъй като след едно изключване не можах да я включа повторно.
Та си поръчах този Philips: https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … YCLONE-5/p/813683.
Няма много аксесоари и се надявах да мога да използвам турбо четката на ровентата, но не става, тръбите са с малко по-различно захващане. Та знае ли някой, дали има някакви преходници, които позволяват използването на различни аксесоари?

# 354
Има различни видове преходници, но зависи каква е тръбата и четката. Предполагам, че тръбата влиза в четката. Опиши какво е различното.

# 355
Ще снимам довечера като се прибера.

# 356
Снимай и измери диаметрите.

# 357
И така, няколко седмици по-късно… Grinning
Скрит текст:
Турбочетката

Тръбата на Филипса

Тя има някакви нарези и бутон за освобождаване, докато на Ровентата е гладка. Освен това и диаметърът е различен и не влиза.

# 358
Доколкото виждам външният диаметър на тъбата на Филипса е 31-32 мм. , стандартно е 32. Можеш ли да измериш колко е вътрешният диаметър на турбочетката, че на снимката си измерила външният, а ни трябва вътрешният. и Къде е този бутон за освобождаване и нарезите, че не ги виждам на смимките?

# 359
Здравейте,издирвам следния еднорог и се надявам някой да може да ми помогне,защото от месеци обръщам интернета,но удрям на камък/с изключение на 1-2 модела/: търся си прахосмукачка с торба и кабел, която да има различни приставки, вкл. и за мека мебел, да има четка за твърди настилки и може би най-важното - четка за килими с лед светлини. Някой засичал ли е нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт