Избор на прахосмукачка - 6

• 41 856
  • 616
  •   1
Отговори
# 615
Явно ще я вземам тая прахосмукачка Simple Smile Тогава ще стане ясно дали редовното почистване на остатъчния мъх от филтъра на сушилнята ще я затормозява толкова често колкото сегашната. Основното от филтъра на сушилнята си го почиствам с ръка.
Тази сегашната ти е проектирана да улавя по-грубото с циклона, а по-финото да отива във филтъра. Примерно ако чистиш у вас циклона да отдели 80% от всичко, а 20% да отидат във филтъра, той да улови 19% и един да отиде в HEPA филтъра. И след няколко използвания на прахосмукачката този предмоторния да се е задръстил и да трябва да го изпереш, а HEPA филтъра да трябва да го сменяш веднъж на 1-2 години.
Дайсън имат друг подход. Още от първите им прахосмукачки целта им е била филтрацията да става в циклоните и във филтрите да отива минимум прах. Затова циклоните им са като каскада от голям с по-бавни обороти, който да улавя основната груба част към по-малък диаметър циклони в които центробежните сили са много по-високи и улавят частици с размер по 1 микрон.
Още при моделите преди Кинетик те бяха постигнали такова ниво на филтрация в циклоните, че на практика в предмоторния филтър отиваше толкова малко прах, че да не е някакъв фактор за който да мислиш. А при Кинетик филтрцията в циклоните стана толкова висока, че отпадна нуждата от този филтър.
Та сега ако я вземеш то изобщо няма да става дума за някакво затормозяване от този мъх от сушилнята. И няма нужда да почистваш основното с ръка.

А това за сополите сега научавам, че има такива приставки. Не е ли вреден с нещо този вакуум в носа?
Благодаря отново Simple Smile Точно от това имам нужда май 😁 Ще се купува. Днес сутринта жена ми пак кълнеше нашата прахосмукачка и ходи да взема на майка си прахосмукачката, разбира се за дърпане на сополи Simple Smile Викам на жена ми - набелязал съм прахосмукачка. Тя вина - ама да не е някоя много скъпа - викам и - Не питай за това, което не искаш да знаеш 😂
Иначе аспираторите не вредят Simple Smile Те са изчислени да смучат колкото е нужно Simple Smile
Скрит текст:
Не е правилно да се каже, че филтъра след циклона ще се задръства по-малко. Първо циклона не е един циклон както при Ровента, а са много и второ серията Кинетик няма предмоторен филтър, този за който става дума. Циклоните улавят практически всичко. Има Хепа HEPA на изхода, който улавя пропуснатото от циклоните, но то е почти нищо и този HEPA, е доживотен - има се предвид живота на прахосмукачката примерно 10 години и ползване според инструкциите. Ако се изпразва преди надвишаване на червената линия MAX и ако с нея не се смучат гипс, талк, пепел от камина. Иначе този HEPA филтър може да се подмени при нужда, но мисля, че не е достъпен за смяна както при другите прахосмукачки, а иска разглобяване на прахосмукачката.
Обаче за какви сополи става дума? Сополи не могат да се смучат с нея и изобщо каквото и да било мокро. Ще стане мазало в циклоните и после ще трябва да се разглобяват за измиване.
Скрит текст:
Благодаря за отговора Simple Smile Прахосмукачката няма да се ползва за почистване на строително отпадъци. За това си имам Парксайд Simple Smile И аз избутах тежък основен ремонт, от - до на къща с нея Simple Smile Явно ще я вземам тая прахосмукачка Simple Smile Тогава ще стане ясно дали редовното почистване на остатъчния мъх от филтъра на сушилнята ще я затормозява толкова често колкото сегашната. Основното от филтъра на сушилнята си го почиствам с ръка.
В днешно време смученето на сополи с прахосмукачка е неразделна част от семействата с малко дете 😂 за съжаление Sad Има си аспиратор, който се слага на маркуча на прахосмукачката и не става мазало вътре 😂 Секрета си остава в аспиратора. Това за сополите го написах само като шега. Всяка прахосмукачка може да върши това Simple Smile Е за мен си е банално ежедневие с един 4 годишен и един на 5 месеца. За мое съжаление прахосмукачката се ползва предимно за това - десетина пъти на ден се ползва с аспиратора. Но какво да се прави.
Надявам се след, като станат на 18 да могат сами да си бършат носовете 😂
Но това, което казвате за работата на циклона на Дайсъна е обнадеждаващо Simple Smile Отново ви благодаря Simple Smile Май ще изненадам шефката с нова прахосмукачка скоро време без да и говоря за това колко струва Simple Smile Започвам да чакам заплата време Simple Smile
Надеждата крепи човека ти казва майка на двама пълнолетни-единият от девет години и вече предаден за отглеждане на друга жена, а другият от две  😂😂😂

Мисля, че тази прахосмукачка ще е добър избор. Ще видиш колко много прахоляк ще изтегли след като другата е минала преди това Simple Smile
Благодаря Simple Smile Явно ще се пробва Simple Smile

# 616
Може ли да споделиш отизв като я вземете,че и аз й се чудя на Дайсъна? Благодаря предварително. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт