Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 830
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Rockstar
аз съм от тези, които имат вече оскъден цикъл и ми прескача. От година спрях всякакви добавки за премено, мено и т. н. И по-добре направих.
Дано нямам проблеми с кръвоизливи, съсиреци и тем подобни.
Приемам си пчелен прашец, витамини разни и оставям всичко на естествения си ход по отношение на цикъла.

# 436
Пак не ми идва. Нямам никакви признаци, освен подуване и нищо няма да правя. Ни добавки, ни нищо. Каквото стане.
Ти се радвай, за кво ти е да ти идва и да маже и тече безспир! Hug

# 437
# 438
  • тук и там
Май това е ключово.
Цитат
Обикновено до навършване на 50-годишна възраст се изписва хормонозаместителна терапия, която да компенсира намалената функция на яйчниците.
 Прочети още на: Как да не допуснем ранната менопауза! (ІІ част) | Puls.bg - https://www.puls.bg/seks-i-zdrave-c-53/kak-da-ne-dopusnem-rannat … a-ii-chast-n-2342
Аз след няколко месеца ще стана на 50, мисля в рамките на нормалното е да съм в менопауза на тази възраст и да не ми идва. Плюс минус две-три  години ...Ранната менопауза е друга работа, но мисля тук в темата -повечето са си с нормална, а не ранна менопауза..Всъщност в предменопауза даже, щом има менструация, макар и нередовна.

# 439
От лекари се препоръчва до 55 да я има, след 55 пък има други рискове - по-добре да я няма... Grinning Аман

# 440
  • София
Каква ранна менопауза? 😁
Аз съм си баш на възраст.
Това спиране ми се случва вече за пети път. Обсъждала съм го тук в темата. Бях на АГ, пих добавки. Затова казвам - този път нищо. Каквото - такова.

# 441
ха, ха ранната менопауза, аз тази година ставам на 52, колко повече да го чакам!

# 442
ха, ха ранната менопауза, аз тази година ставам на 52, колко повече да го чакам!
Аз ще гледам да го поддържам до 55 заради мозък, кръв, кожа.

# 443
Гери, щом можеш, няма лошо.
Моят гинеколог също е на мнение, че 50/1-2 си е вече нормална възраст да започне да спира. Никакви добавки не искаше да ми изпише, с голям зор ми изписа Ремифемин за вълните, който така и не го пих.

# 444
И аз гледам да поддържам цикъла, но се съмнявам, че се повлиява от поддръжка.
Миналата година не ми беше идвало 6 месеца и след 1 месец прием на инозитол ми дойде.
Но дали е от него, не се знае. Сега пак пия с надежда да ми дойде.
Освен нередовен цикъл, нямам никакви други симптоми.

# 445
Добавките не ми пречат, напротив, харесвам ги много. Освен че повлияват на съответен проблем, са широкоспектърни и помагат за много други неща (естествено, когато се приемат умерено и за предпочитане след допитване до вещо лице)

# 446
Аз вече не го искам, да треперя ще спре ли, няма ли, кога ще дойде, колко време ще се влече,не мога да планирам почивки...секс! Wink

# 447
  • offshore & overseas
Е добре де, то ако по принцип цикълът е решил да спира към 50 г. (или тялото е решило да няма цикъл, или както щете го формулирайте по-коректно), а ние се стремим да го поддържаме с добавки или ХЗТ, това не е ли един вид насилие над тялото? Или пък се счита, че ако спре, значи непременно нещо не е наред? Аз не мога да повярвам, че цялото добруване на жените в перименопауза се корени в наличието на цикъл, когато аменореята не е признак на сериозен проблем, разбира се. Има толкова много други фактори.

# 448
50 години е статистическата норма. Всичко останало са разсъждения.

# 449
Не е много хубаво да ти спре и по-късно. Понеже чета по друга тема , на няколко места прочетох, че спирането на цикъла след 52г. повишава риска от рак на гърдата. Както каза Параход 50г е напълно достатъчно. Все пак не може да бъдем вечно млади. Ако цикъла е нормален за 3-4-5дни , без кръвоизливи и без да идва на 14-15дни , съм съгласна да ми идва още 7--8години. Обаче с моята агония с кръвоизливи и не спира и идва когато иска не мога да издържа толкова. Както бях писала ми изписаха ХЗТ за 3 месеца и добре , че не я започнах , а изчаках да мина мамолог. От постоянния прием на хормони последната година съм си създала такива проблеми - целите ми гърди са в кисти.

Общи условия

Активация на акаунт