Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват калориите?
Какво представлява лунната диета и как може да се комбинира с план за отслабване?
Какви са препоръките за хранене както по време, така и при спазване на диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват калориите?
За да изчислите калориите, можете да използвате специализиран софтуер или онлайн калкулатор, който взема предвид целта за отслабване, физическата активност и други фактори. Програмата Calories Express е един от вариантите за изчисляване на необходимото количество калории на ден и колко трябва да се изгорят с упражнения. Важно е да разпределите калориите между храненията и внимателно да наблюдавате приема им, за да постигнете желаните резултати.
-
Какво представлява лунната диета и как може да се комбинира с план за отслабване?
Лунната диета е ден, в който се консумират само течности, като вода, чайове и пресни плодови и зеленчукови сокове. Понякога ябълка може да бъде включена в диетата. Този ден може да се съчетае с план за отслабване чрез избягване на захар и кафе, когато е възможно. По време на лунната диета могат да се загубят до 1 кг, но е важно внимателно презареждане след това, за да запазите загубените килограми.
-
Какви са препоръките за хранене както по време, така и при спазване на диета?
За да следвате диета, важно е да разнообразите храната си с плодове, зеленчуци и нискомаслено мляко. Избягвайте захар и кафе, пийте вода вместо това. Препоръките за хранене включват намаляване на приема на калории, увеличаване на консумацията на зеленчуци и избягване на хляб и сладкиши. Участниците споделят своя опит с различни храни като ябълки, портокали, салати и пилешко месо.
-
Какви идеи за хранене се споделят във форума?
-
Какви са мненията за диетата на д-р Ори във форума?

.
Бях с едни и същи дрехи при двете срещи, така че не са те подвеждащ фактор. Все пак неговото мнение мисля да го отдам на мъжката ненаблюдателност за такива подробности, понеже така ми изнася

За моя гордост си вземах само от плодовата салата 
много си ви обичкам и все при вас си тичкам
само така! Относно йогата - честно да ти кажа там е важно дишането, релакса да се слееш в едно с тялото си, да се вслушваш в него и поради тази причина е желателно поне в началото няколко пъти да отидеш на курс. С книгата няма проблем - но се изисква четене + запомване кое как за да не си навредиш нещо. Стискам палци да намериш няколко часа .....а за лакомствата в работата -- хей ти си ГЕРОЙ. Свалям ти шапка.
ама то и свкито при теб е палавница голяма и само те изкушава -- направо ти каляват волята. 
аз съм с теб на 100%. Имаш и две прекрасни дечица сега им се създават навици и хранителни, ето ти още един чудесен стимулатор да вървиш напред и да се сприятелиш до макс. с качествените ам-ам. Не отказвай напълно другите, но хайде да ги изоставим по-често -- то това и за мен се отнася
, аз вярвам в теб.
и откъде намираш сили да спортуваш толкова, ти си ми пример отвсякъде, а си и толкова лъчезарен и енергичен човек, много си ми симпатична
. Мойто мъж реши, че трябва да излезем и съответно - бум - в пицарията
. Ами какво да го правя... Е купи си го човекът и си го изяде. Оф...
Наднорменото тегло е враг на здравето,особено с напредване на възрастта.
стига се е занимавала с теб. Браво за положителните мисли и желанието ти да не оставяш днешната работа за утре, а да промениш навиците си сега. И аз това се опитвам да правя. Отказвам колата, мисля и сладкото лека по-лека да му кажа сбогом - говоря за сладкишчетата, които наистина нищо ценно не дават на организма ми. Нали ни трябва качествена храна. Пиша си аз в дневника - поне ми е забавно, какви глупости понякога минават през главичката ми.
Радвам се, че сте здрави това е най-важното. Желая ти успех с начертаните цели за пролетта. Няма да се даваме момичета. Пълен напреддддддддддддд