Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват калориите?
Какво представлява лунната диета и как може да се комбинира с план за отслабване?
Какви са препоръките за хранене както по време, така и при спазване на диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват калориите?
За да изчислите калориите, можете да използвате специализиран софтуер или онлайн калкулатор, който взема предвид целта за отслабване, физическата активност и други фактори. Програмата Calories Express е един от вариантите за изчисляване на необходимото количество калории на ден и колко трябва да се изгорят с упражнения. Важно е да разпределите калориите между храненията и внимателно да наблюдавате приема им, за да постигнете желаните резултати.
-
Какво представлява лунната диета и как може да се комбинира с план за отслабване?
Лунната диета е ден, в който се консумират само течности, като вода, чайове и пресни плодови и зеленчукови сокове. Понякога ябълка може да бъде включена в диетата. Този ден може да се съчетае с план за отслабване чрез избягване на захар и кафе, когато е възможно. По време на лунната диета могат да се загубят до 1 кг, но е важно внимателно презареждане след това, за да запазите загубените килограми.
-
Какви са препоръките за хранене както по време, така и при спазване на диета?
За да следвате диета, важно е да разнообразите храната си с плодове, зеленчуци и нискомаслено мляко. Избягвайте захар и кафе, пийте вода вместо това. Препоръките за хранене включват намаляване на приема на калории, увеличаване на консумацията на зеленчуци и избягване на хляб и сладкиши. Участниците споделят своя опит с различни храни като ябълки, портокали, салати и пилешко месо.
-
Какви идеи за хранене се споделят във форума?
-
Какви са мненията за диетата на д-р Ори във форума?
Аз съм им сърдита, защото повечето от тях се отказаха на втората седмица и още са си по 200-300 паунда.
, много усмивки от мен в този хубав слънчев ден. Днес докато вървях пеша до офиса се наслаждавах на слънчицето и макар и студено то някак си ме зареди с още повече енергия. Направо съм готова да изляза на ринга и да се справя с всякакво предизвикателство. 

и не ми се яде, а готвих зелеви сърми цяла сутрин (абе повредила съм се нещо), но ще се насиля по обяд да изям поне един портокал или ябълка, или поне сока им, даже чая и кафето не ми вървят особено, абе гадно! За вечеря съм си намислила да изям 1-2 сърми и квото дойде ако, разбира се вече не ме боли (т.е. намеря време и средства да отида на зъболекар).
и в понеделник ще докладвам.
,
Аз съм много щастлива - слушам любимата си песен, и се готвя да хрупкам китайското зеле, след това и пуешкото месо. Заради този режим малко ми се измества обедната почивка - с няколко часа, но няма как. И аз като Солима се чувствам много добре и се наслаждавам на промените в мен.
. Може би защото и аз мисля като теб - на сватбата освен всичко ще си неотразима, просто защото си в мир със себе си и няма как това да не се личи.
Сутринта изпих едно капучино, хапнах два банана и една голяма ябълка, чайчета си правих, ама като се прибрах преди малко, бях изгладняла здравата
Не ми се разказва как се измъчваше всеки ден и какви здравословни проблеми си навлече, само ще кажа, че за няколко месеца от малко над 70кг стана 45, а е по-висока и едра от мен... Когато започна да се чувствам виновна затова, че съм си хапнала сладко въпреки многото си килограми, винаги си казвам, че по-добре така, отколкото да се доближа и малко до нейното тогавашно състояние.
Затова и предпочитам да не си следя стриктно какво точно ям, като много ми се прияде нещо, да си го хапвам по малко без угризения и да не си намалявам много драстично енергийния прием, пък каквото стане. Килограмите си качвах в продължение на години, и да ми отнеме и цяла година и повече да ги сваля, пак ще съм доволна и в мир със себе си
.