Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 846
  • 854
  •   1
Отговори
# 630
Абе и аз така помислих ама да питам
А за тази загуба щом е бил здрав ембриона какво казват лекарите, каква е била причината?
При мен нещата съвсем се закучиха - при нас нямаше нито една работеща лаборатория днес, а в болницата не правят хормони. Та прп-то със сигурност се отлага, както и пускането на хормони за следващия цикъл. Ще отида обаче на фоликулометрия, за да видя поне дали ще имам доминантен фоликул и овулация в този цикъл

# 631
  • Ст Загора
Според Надежда е било от хроничен ендометрит обаче после генетиците не приеха изследванита от Геника. Пуснахме кариотип който е добре. Но те искаха изследвания за 4600 лв . Бебето не е успяло да се закрепи добре към матката.
Имам и малки миоми 2 под 2см .

# 632
насито а обмисляла ли си консултация в Турция? Знам че правят и онлайн, но пък ако можеш да отидеш да те прегледат там най-добре. И не се чака като за Калчев. Ти поне успяваш да забременееш, значи проблема е някъде другаде, остава само добър доктор да го открие
Щом кариотипа е ок и нямаш генетична тромбофилия, остава придобита тромбофилия и имунологични, но те важат за кратко време да

# 633
  • Ст Загора
Да мислила съм и Турция. За сега само го премислям....
Може би ще видя Калчев или Ковачев... Макар че сме в Селена. Само веднъж ходих де...

# 634
Файона 🤞всичко ще бъде наред.
Nasito, не съм те забравила,  четях те в другите теми. Подкрепям предложението да се довериш на един лекар и стриктно да следваш инструкции му. Последните изследвания, които ти търсят по-спомен не са толкова скъпи,  така , че е добре да ги направиш. Дано по-стриктно следене преди бременност и още по-стриктно след това  да ти донесе успех.  Не скачай от лекар на лекар, никой не е магьосник!

# 635
Матката още вътреутробно , се формира от сливането на две тръбички т.нар. Мюлерови канали  .Еднорогата  се образува само от единия от тези канали и най-лаически обяснено , тя е по-малка от нормалната . Между другото , на една от хистероскопиите ми в Надежда , имаше едно момиче за корекция на еднорога матка , разшириха кухината .Жаки , аз мисля , че ако Калчев имаше съмнения , щеше да назначи офисхистероскопия .
Наси , не се притеснявай , много добре разбираме какво пишеш . Моето мнение е да се спреш на един лекар и да начертаете план за действие .

Да, той ми назначи офис хистеро.. обаче аз много се чудя защото доста момичета ми писаха че боли много. Той не слага упойки. Прага ми на болка не е голям. Биопсии съм правила ама там е за малко болката..

# 636
  • Замък сред облаците
Момичета, поправете ме, ако греша, но дори на добри изследвания на СГ това не значи винаги, че сперматозоидът оплодил Я носи адекватна ДНК информация, нали? Тоест сега като са открили ИР на мъжа на Шантал, той може да вземе мерки, да подобри качеството и дай боже догодина да имат успех!

Наси, добре дошла отново!

Анс, съжалявам за кофти опита с МД, там май са прословути в патологията… Още един глас от мен за диагностично хистеро.

# 637
Момичета, поправете ме, ако греша, но дори на добри изследвания на СГ това не значи винаги, че сперматозоидът оплодил Я носи адекватна ДНК информация, нали? Тоест сега като са открили ИР на мъжа на Шантал може да вземе мерки, да подобри качеството и дай боже догодина да имат успех!

Наси, добре дошла отново!

И аз така мисля. Ние винаги сме били с добра спермограма, но след този опит Дойчев ми каза, че е имало забележки в сперматозоидите. Явно не винаги е достатъчна спермограмата както и зависи подбора при инвитрото. При ИКСИ май не е гаранция, че сперматозоидът няма да има днк фрагментация

# 638
  • Ст Загора
Мила , благодаря! Кой знае с какво ме помниш? Вероятно с незаинтересованост за д-р момичета. Нямах тел и пишех от лаптопа, не виждам добре и.,стик пишех малко ....

# 639
Според Надежда е било от хроничен ендометрит обаче после генетиците не приеха изследванита от Геника. Пуснахме кариотип който е добре. Но те искаха изследвания за 4600 лв . Бебето не е успяло да се закрепи добре към матката.
Имам и малки миоми 2 под 2см .
И според мен е било от ендометрита. А понякога просто не се закрепят достатъчно здраво.
Аз съм писала назад във темата. Бременна съм в 7мия месец вече, ама през първите 3 за малко да загубя бебка. Поне 5 пъти прокървявах, като единия си беше сериозен кръвоизлив с частично  отлепване на сака и голям хематом в матката. Чак като се образува плацентата се стабилизираха нещата.
    Понякога нещата просто не вървят като по учебник.

# 640
  • Ст Загора
Гейзер . четох те е темата за инвитро. Чета ги ! За инсе и инвитро....
И сх бременност с изтекли води в 11 седмица и кюретаж в 13 сед. Тогава слагах вливки интралипид и клеклсн през ден (терапия от доц Русев ) аз реално нямам тромбофия.

# 641
Спокойно,  всичко е точно. Само се старай да пишеш ясно и да се разбира какво искаш да кажеш. 😉
АА има логика в това, дано се получи 🤞
Мила , благодаря! Кой знае с какво ме помниш? Вероятно с незаинтересованост за д-р момичета. Нямах тел и пишех от лаптопа, не виждам добре и.,стик пишех малко ....

# 642
Жаки, говори с доктора за упойка, няма ли вариант да ти сложи такава? Ако не - отиди на друго място, където слагат упойка. Според мен си заслужава да се подложиш на процедурата, щом са те посъветвали. Ти направи ли тест?

Аз в края на март съм при Калчев и хич не ми пука - ако каже хистероскопия лягам веднага, макар че и на мен не ми е кеф без упойка. Понеже имам повече от 1 кюретаж се притеснявам да не е в моята матка проблемът, заради последната БХ, особено щом на ММ спермограмата излезна Ок. Има ли такъв вариант изобщо? Примерно, ако имам сраствания и ембрионът се захване точно там.

Насито, добре дошла. Аз те чета от време на време и в другата тема, въпреки че там не участвам. Твоите аборти в коя седмица са и на колко сте години? Може да съм изпуснала нещо, ако си споменала.

# 643
Жаки , аз и преди съм писала , че не се съгласих на офисхистероскопия без упойка , защото при мен нямаше да е само диагностична , а щеше да се изрязва и остатък от миомата . След всичко , през което преминаваме , смятам , че не е нужно да поемаме допълнително болка . Обсъди го с д-р Калчев . Ако е само за оглед , може и без упойка .

# 644
  • Ст Загора
Мн мило за който ме чете! Сигурно сте разбрали и че на моменти се ссухвам....

Абортите са ми в 8 -11 седмица. Аз скоро направих 35г ММ е на 31г

Общи условия

Активация на акаунт