Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 843
  • 854
  •   1
Отговори
# 645
Наси, съжалявам за загубите ти, мила.
    Ако абортите доказано не са свързани с тромбози, то ендометрита е логична причина за случилото се. Все пак става въпрос за възпалителен процес в матката, който би могъл да обхване и плоден сак, плацента и т. н.
     Хубаво е обаче да направиш и контролна биопсия за да е сигурно че е напълно излекуван.

# 646
Жаки , аз и преди съм писала , че не се съгласих на офисхистероскопия без упойка , защото при мен нямаше да е само диагностична , а щеше да се изрязва и остатък от миомата . След всичко , през което преминаваме , смятам , че не е нужно да поемаме допълнително болка . Обсъди го с д-р Калчев . Ако е само за оглед , може и без упойка .

Ще има и рязане корекция, реално там където е удебелено на канала при матката

# 647
Жаки, говори с доктора за упойка, няма ли вариант да ти сложи такава? Ако не - отиди на друго място, където слагат упойка. Според мен си заслужава да се подложиш на процедурата, щом са те посъветвали. Ти направи ли тест?

Аз в края на март съм при Калчев и хич не ми пука - ако каже хистероскопия лягам веднага, макар че и на мен не ми е кеф без упойка. Понеже имам повече от 1 кюретаж се притеснявам да не е в моята матка проблемът, заради последната БХ, особено щом на ММ спермограмата излезна Ок. Има ли такъв вариант изобщо? Примерно, ако имам сраствания и ембрионът се захване точно там.

Насито, добре дошла. Аз те чета от време на време и в другата тема, въпреки че там не участвам. Твоите аборти в коя седмица са и на колко сте години? Може да съм изпуснала нещо, ако си споменала.

Слага някакъв гел, но момичетата казаха, че и с него боли. Както и ако мръднеш е доста опасно може да се получи перфорация на матката. Въобще не ми се рискува без упойка. Ходих при Дойчиновски във Вита той пък ми каза, че МАЙ вижда 2 полипа. Калчев каза, че няма полипи… не съм правила тест, днес имам страшно главоболие мигренозно, а така ми е преди цикъл. Ако утре няма нищо ще взема един уринарен.

# 648
Жаки, питай и за друго обезболяващо, аулин и тн. При мен махнахме полип и нищо не усетих- имам 2 хистеро в Надежда без упойка. Дано все пак не ти се наложи да правите хистеро!

# 649
Jakito, на мен Дойчиновски ми махна полип с хистероскопия, с упойка. Ужасно съм доволна от всичко, малко след това направихме инвитро и забременях. Според мен не бива да се прави без упойка и аз не бих рискувала.

За матката - моята е седловидна според Станулов, после и друг лекар ми потвърди, когато правех цветна снимка. Много се притеснявах, че няма да може да износи плод, но нямаше проблеми с това. Явно седловидната не е толкова сериозно състояние като двурогата. И все пак знам, че и с двурога може всичко да е наред, зависи къде и как се закрепи ембрионът.

# 650
Добре дошла в темата , Насе!

# 651
  • Ст Загора
Добре дошла в темата , Насе!
мерси .... Ако се задържа ....

# 652
Jakito, на мен Дойчиновски ми махна полип с хистероскопия, с упойка. Ужасно съм доволна от всичко, малко след това направихме инвитро и забременях. Според мен не бива да се прави без упойка и аз не бих рискувала.

За матката - моята е седловидна според Станулов, после и друг лекар ми потвърди, когато правех цветна снимка. Много се притеснявах, че няма да може да износи плод, но нямаше проблеми с това. Явно седловидната не е толкова сериозно състояние като двурогата. И все пак знам, че и с двурога може всичко да е наред, зависи къде и как се закрепи ембрионът.

Аз реално не знам каква ми е матката. Калчев само каза, че в горната част на канала е удебелена и там кръвопотока е над нормата. Но дали това пречи на забременяване не знам. И аз по скоро клоня към Дойчиновски и то най вече заради упойката. Иначе Калчев е страхотен. Достатъчно болка поех, три биопсии на веднъж, цветна снимка без упойка, после хиперстимулирана пак болеше. Сега и хистеро ..

# 653
Момичета, нали ви споделих че не се разбирам с майка ми, а бяхме две седмици заедно по празниците. Беше враждебна обстановка.Днес си отидохме с Мм в нас и цял ден бях така радостна, разхождахме се, забавлявахме се.Към пет си проследявам овулацията- и за един ден lh от 0,42 е станал 1,08. Възможно ли е на психическа основа така да се влияе овулацията. Все едно разцъфтях за един ден.

# 654
  • Замък сред облаците
Не, от хипофизата е Simple Smile

# 655
Момичета, вие как си броите дните на лутеалната фаза. Аз например си следя овулация с лентички грубо от около 3 години и за този период винаги ми е идвало на 15-ден след положителен тест за овулация, като започвам да броя от следващия ден, т.е. потенциалнния ден на овулацията. Последните няколко цикъла обаче ми идва на 13-ти ден след пика на ЛХ, но ми идва късно следобед- вечерта, т.е. ако броя следващия ден като начало на цикъла, по-скоро дължината на лутеалната фаза е била 14 дни. Но се чудя дали правилно броя деня на овулацията за първи или трябва след овулацията да го броя за първи. И още един въпрос всъщност от какво се влияе дължината на лутеалната фаза и колко най-къса трябваше да е? Предполагам от хормоните, но ако може някой да обясни по-конкретно.
Наси, радвам се да те видя тук. Надявам се темата да ти е на късмет, време ти е и на теб! Heart

# 656
  • София
АА, последният път правихме MACS по настояване на ембриолозите. Казаха, че нямат забележки към плувците.
То ясно, че ММ минава на строг режим, след празниците. Аз също оставих акопунктурата за след празниците.
Ще видим до следващата процедура какви ще ги свършм...

# 657
  • Замък сред облаците
SGC, аз гледам приложението какво ми показва. Мисля че деня на О се брои като първи ден от дължината на ЛФ, макар че съм чувала че някои лекари го водят нулев.

Шантал ✌

# 658
Аз броя дните  по същия начин. Почвам от деня след положителен тест и винаги е 14/15 дни, като даже си проверявах календара година назад.

Момичета, вие как си броите дните на лутеалната фаза. Аз например си следя овулация с лентички грубо от около 3 години и за този период винаги ми е идвало на 15-ден след положителен тест за овулация, като започвам да броя от следващия ден, т.е. потенциалнния ден на овулацията. Последните няколко цикъла обаче ми идва на 13-ти ден след пика на ЛХ, но ми идва късно следобед- вечерта, т.е. ако броя следващия ден като начало на цикъла, по-скоро дължината на лутеалната фаза е била 14 дни. Но се чудя дали правилно броя деня на овулацията за първи или трябва след овулацията да го броя за първи. И още един въпрос всъщност от какво се влияе дължината на лутеалната фаза и колко най-къса трябваше да е? Предполагам от хормоните, но ако може някой да обясни по-конкретно.
Наси, радвам се да те видя тук. Надявам се темата да ти е на късмет, време ти е и на теб! Heart

# 659

Точно там е работата, че не може да се предвиди къде ще се имплантира ембрито. При седловидна е проблем ако имплантацията е в зоната на "седлото". Не се получавало добро кръвоснабдяване там.
На мен заради инвитро опитите ми препоръчаха да не рискувам и направих корекция на седлото.
Но просто при мен се стараехме да се презастраховаме за всякакви варианти.

Общи условия

Активация на акаунт