Любители на котки - Тема 190

• 35 696
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • До морето...
И моето нямаше яка.Просто първия ден го пазех да не се ближе.Не, че не го направи по едно време 🤦‍♀️

# 136

Алечка , какво лекарство давате за епилепсия? Едната котка на майка ми е с епилепсия. Не помня името, но дава по 1 таблетка 10 дни в месеца, после почивка 20 дни. Така го изписаха. Да чукна на дърво, отдавна не е правила гърчове. Да предупредя майка, да купи по-скоро, ако е на привършване.

На Епитил. Ама ние даваме по 1/4 таблетка на 12 часа... Любимия е намерил в друг град. Ако майка ти не намери ще ви изпратя един блистер, на нея ще и стигне за много време, ако дава същото.

Никога не сме слагали яки ние, ни на женски ни на мъжки котки, след кастрация, не сме имали проблеми.

# 137
Днес питах на няколко места във Варна, петвалентни ваксини ще има след Нова година, предполагам не е проблем да изчакате малко? То и в случая май нямате избор, просто са изчерпани по складовете.
Ако не е първа ваксина, мисля, че имунитета би трябвало да е достатъчно силен ?
Ако имате познати по малките градчета, където не са чак толкова оборотни ваксините, може да помолите да ви пратят.

Дописвам: Мила, помолих приятелка от Карлово да провери в клиниката, която посещава. Казва се ТРИОВЕТ и имат все още ваксини. Съгласни са да ти пратят по куриер. Цената за първата е 40 лв, за втората 50лв. /Нещо такова, но да не става развален телефон, ако искаш им звънни/

Хора, моля Ви за мнение, много съм разстроена! Ейми, която дадохме на бабата е починала. Вчера вечерта е спала до главата на бабата, много продължително време, което и е направило впечатление. Пиела е и доста вода. После е почнало повръщане, бабата твърди, че явно котето е било много болно.
Според моят приятел се е хранело добре, преди да го вземем. В клиниката също потвърждават. Всички тестове бяха отрицателни, само антитела към ковид и нищо.... Шокирана съм, направо не мога да повярвам, какво му е станало? И как толкова болно, а в клиниката да не са разбрали .....

Единствено, което ме притеснява мен е, че котето е изживяло много силен стрес, но пък чак да почине Sad Мъжът ми умника го е изкарал да си играят на автогарата, то се е стреснало, избягало, много трудно го е хванал. Дали не е това причината?

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 18:06 от kitty007

# 138
Много съжалявам за котето. Странно е как така изведнъж е починало при отрицателни тестове.

Намерих ваксина в една от клиниките в моя град.
Kitty007 много ти благодаря,  оценявам това, че си се ангажирала с търсенето. Благодаря.

# 139
Съжалявам за котенцето!
Няма как да е починало от стрес.А и това,което казваш,не е кой знае какъв стрес.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 18:58 от red soul

# 140
Докторката, която я е преглеждала просто няма обяснение. Проявила е признаци на панлевкопения, но няма как това да я убие за 24ч. Нямала е никаква симптоматика, а и теста е бил отрицателен. Просто искам да имаше някакво логическо обяснение....

# 141
Само аутопсия би показало.Другото са предположения.
Още веднъж-съжалявам! Помня как искахте да му дадете шанс да живее в дом.

# 142
  • Варна
Тъжно ми стана за котето ... Но с риск да ме помислите за луда, от известно време гледам канала на Невена Цонева и разбрах, че всяка душа избира кога и в каква форма да се роди, и кога да си отиде. В един живот може да се коте, в друг - човек и така докато си научи уроците за да се извиси някъде на по-висше измерение. Пресъздавам какво съм разбрала, за да кажа, че котешката душа може би така е решила за себе си.

Днес е професионален празник на ветераните лекари, нашата доктор Маноела е поздравена. Вие поздравихте ли вашите?

# 143
Идеята за прераждането,в която и аз вярвам,идва от будизма.А той отрича прераждането на животни.Но пък смъртта е естествено продължение на живота и в нея няма нищо страшно.Това не е въпрос за тая тема,обаче.
От утре се разделяме за 2 седмици с дребосъците.Махнах нашийника на Сакура,да не би Зак да я дръпнеш жестоко,щото той си е идиот.Снощи си отворил съдомиялната и извадил уплатнението и,от друг шкаф на извадил едни картонени подложки и ги ял и разхвърлял.Ще видя какво ще заваряване после.Само да са живи,здрави и да са си в къщи,че вече не знам.

# 144
Шепичка любов Heart

# 145
Докторката, която я е преглеждала просто няма обяснение. Проявила е признаци на панлевкопения, но няма как това да я убие за 24ч. Нямала е никаква симптоматика, а и теста е бил отрицателен. Просто искам да имаше някакво логическо обяснение....
Значи или не е било панлевкопения, или  ветът няма да си признае подобна издънка. А мъжът ти или ти (не мога да проследя по веригата) как не сте разбрали, че котето е болно, това е по-интересния въпрос. Rolling Eyes Симптомите на панлевкопения не могат да се объркат с нищо друго. Особено пък, ако и пкк е правена. От фип не може да загине за 24 часа. От панлевкопения + стрес може. Всъщност за какво и колко време е престояло котето в клиниката? На колко месеца беше котето?

Роси_, намери ли GS?

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 17:42 от amy_nka

# 146
  • Варна
Маслин си е вкъщи вече Simple Smile Менажерията е в пълен състав Simple Smile

# 147
Леле, Vanne, каква красива шепичка любов! Heart Много да ви радва!
Като си спомня Лина колко смешничко изглеждаше, когато беше колкото шепата ни с едни големи уши и тънко вратле Joy толкова несъвършена и толкова красива в нашите очи Joy Сега се забавляваме много с първите снимки и клипчета. Heart

# 148

при Франи съм.

# 149
  • Варна
Маслин и Сивчо изпълняват танца "Ади дай, дай да ядем, ко се моташ?!":

Общи условия

Активация на акаунт