Любители на котки - Тема 190

• 35 731
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Роси, съжалявам че ще го кажа, но много мъчително умират котетата с инфекциозен перитонит. От сърце се моля твоето да се оправи!!
Но... ако започне кървава диария, отказ от храна и вода, не чакайте гърчовете и не го оставяйте да се мъчи, приспете го Sad
Дано, дано, дано не се стига дотам!

# 166
Ох, Роси, от както написа "ужас нещо става..." и много ви мисля, стискам палци и се моля да се оправите.
Пука ми се душата за котачетата, одеве в снега издирвах тези около блока да ги нахраня, намерих едното под една кола, видях го, че хапна та се качих. От годините ли е, лудост ли е ама...като не ги видя и тях ги мисля...

# 167
  • До морето...
lusia,не знам дали е от годините и аз,но изпитвам същото като теб.И аз правя преброяване на приятелчетата ми пред входа, и ако някое, особено малко ,не го видя ,се питам дали е добре..
Роси,дано се оправи котенцето.Много тъжно..

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 22:27 от Rox

# 168
Роси, как сте? Стискам палци на котето да се подобри🍀👍

# 169
Djaki,  добре е. Правиха му днес и ПКК и няма в момента анемия. Биха дозата и другите лекарства и го наблюдаваме. Храним го със спринцовка, защото не се храни.

# 170
Ей ви един глезан Сина

# 171
Здравейте, може ли съвет като по-опитни, че никога не съм имала коте. Пред блока имаме доста, от няколко дни едното има проблем с очите.
Социално е горе долу, но не дава да го хвана и няма как да го заведа до вет, та по телефона ми изписаха Цилоксан капки, които му слагам по 4 пъти на ден вече 3 дни. Не виждам никакво подобрение обаче, спиред Вас на кой ден би трябвало да има подобрение? Чудя се утре дали да не купя Тобракулин и да ги сменя или да капя Цилоксана 5 дни и тогава да сменя? Притеснявам се, че няма да ни има по празниците и няма кий да му капе Sad Ще съм благодарна на всякакви съвети
Ето го момчето

# 172
Как му слагате капки, като не дава да го хванете 🤔 Не изглежда добре котето, заведете го на вет. Имате ли възможност да го оставите на стационар?

# 173
Как му слагате капки, като не дава да го хванете 🤔 Не изглежда добре котето, заведете го на вет. Имате ли възможност да го оставите на стационар?

Дава ми да му сложа капките срещу салам в замяна, но не и да го хващам през тялото и да го вдигам.
Не искам да спре да ми се доверява и да идва при мен, но в краен случай насила ще го водя
Никой тук няма да го вземе на стационар..

# 174
  • Варна
Момичета, един бърз въпрос. Какви са актуалните изисквания за влизане със самолет с котка в БГ от страна не членка на ЕС? Благодаря на отзовалите се!

# 175
Днес ми остана време да си украся Коледно апартамента, досега отлагах заради Линка. Вадя едно венче за външната врата и очичките стават на понички. Сложих го от вън и тя се заигра. Вадя една малка елхичка иииии Лина черта..
Направо ми секна мерака да се разкрасим за Коледа. 🙈 Не ми се мисли как щеше да реагира на голямата и на чувалчето с играчки и герлянди . 🙄
Ето от това малко нещо се уплаши.

А я намерих в кухнята навряна тук. 😳

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 20:46 от lusia

# 176
Да и изям пухкавата упашка! Blush
Кити е същата, особено ако се прибера с кашон. А извадя ли прахосмукачката се качва на хладилника от страх.

# 177
Нямам опит, но се интересувах за пътуване с коте - да не е нискотарифна компания, да има ваксинация вкл. против бяс - поне 40 дни преди полета, да е чипирано и с международен паспорт, да е в транспортна клетка.

Почти не разбирам от котки, но показалият се трети клепач май е признак за друго страдание, а не на очите. Тук има много опитни. Нека  обяснят. По-лошо ще е ако вместо доверието му, загубите самото него (ще изпитвате вина).

# 178
  • София
Да ви покажа моята пораснала любимка ❤️
Невероятна красавица е станала (винаги е била, но сега излъчва някаква величественост 🥰

Осиновена е в София, живее в 🏡 в Родопите, има четири човешки братя и сестри, две кучешки сестри и котешки брат. Любимка е на всички.
Помните ли я? Преди 2,5 години изглеждаше така. 😻 Едното момиченце на Чари.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 12:13 от AnyHr

# 179
А имало ли е при вас такава слуз вместо твърдо ако? Всъщност той преди един час "свърши работата " твърдо и сега вече няколко пъти му тече гел все едно. Току що дори повърна бяла пяна.
Ужас, нещо става.
Само да не става каквото стана при котето на icqletdq... Frowning От къде е GS? Може ли да го снимаш?
Да не си посмяла да слагаш пипетата! И не слушай ветовете за хепатопротектора. Давай си му. И съвети от сорта на "приспивай" избягвай също...

Ако повърне още 2 пъти бързо при вет за тест за панлевкопения! И предложи да му сложат малко система подкожно (за да му се отвори малко апетит).

Oblachee, тука проблемът въобще не е за антибиотични капки. Тест за левкемия/котешки имунодефицитен вирус + тест за антитела на корона. Вместо антибиотични капки за профилактика (той няма жълт секрет по очите), давай му Силулокс (амоксиклав) в салама 62,5 мг на 12 часа + вътрешно обезпаразити за профилактика. Даже направо комбинирано го обезпаразити. Ако има начин му измери температура с дигитален термометър (ректално). Може да има висока температура и нужда от аналгетик. Котето има рани по носа от калицивироза. Вероятно има афти и по устната кухина, които може да му пречат да се храни. Давай му сварено месо на малки късчета (може и леко затоплено), за подсилване на имунитета и ако можеш го прибери на топличко за 1-2 седмици или му направи топло кашонче на завет.

Не бих водила насила при вет коте, което не дава да го хващам. Предвид стреса, който ще му причиня, може да му влоша състоянието, вместо да му помогна да го преодолее. Такива котки обикновено се справят сами, но ако има кой да му подаде малко топлина, леснодъвчима и богата на протеин храна плюс малко антибиотик си е голяма подкрепа за тях.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 01:40 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт