Любители на котки - Тема 190

• 35 743
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
kitty007, Буда има редки изхождания, когато е яла повече и при смяна на храната. Затова на нея  давам точно, колкото трябва. Понякога  сутрин намирам почти във всяка тоалетна (четири на брой) "подаръци", понякога-не. Ако котето гризка трева-може и от нея да е.

# 376
Kitty07, ето имаш отговори от прекрасните момичета тук. Радвай му се и се забавлявай щом е игриво, хапва и имаш съкровища в тоалетната, всичко е наред! Когато има дискомфорт, поведението му ще е много различно и ще го разпознаеш от раз, че нещо не е както трябва. Дано ти е все игриво, здраво и щастливо и не се вторачвай толкова, наслаждавай му се! И в този ред на мисли се питам - как съм живяла без коте до сега? Уникално е! Heart

# 377
Послушай Ване, спешен случай е котето да има воднисто изпражнение. Тогава вече живота му е застрашен. Може да се обезводни. Дявяй му повече вода. И не се вманиячавай. Сестра ми е хипохандрик, прави изследвания всеки месец.

# 378
  • София
Чета групата, от когато имам и нея, но не съм срещала подобни оплаквания от стопани.
Така е, защото това не са оплаквания, за които си струва да се пише. В нашата тоалетна редовно сред нормалните "подаръци" има и някое "кюфтенце". Хич не му обръщам внимание. Ако станат повече, едва тогава започвам да разследвам кой от петимата се е разхлабил. След като го установя, се опитвам да променя нещо в храната и наблюдавам, а не търча до ветеринаря. 

Последното масово разхлабване стана от суха храна Брит Сенситив. Не я ядат за първи път и досега не мога да разбера защо се получи. Преди това давах от бежовата серия от Лидл и не им харесваше. И на консервите се мръщеха точно в този момент. Освен да са преяли, когато им сипах нещо по-вкусно. А и тя е по-мазничка. Simple Smile Оправиха се. Все още ядат Брит от същия чувал и нямат проблеми. Simple Smile

# 379
# 380
Щом котето е игриво, няма промяна в поведението, не е унило и не се крие значи всичко е наред. Проследи следващите подаръци в тоалетната какъв вид имат и в случай че са кашави тогава иди при ветеринаря. Моята Чучи като бебе имаше страшно разстройство, помогнаха  едни билкови таблетки, както и пробиотичните прахчета на Purina.

Малко снимки от нас
С Лъки гледаме телевизия

С Чучи плетем

И Пуфи. Не мога да повярвам колко по-добре се чувства и изглежда милата ми тя. Много изстрада с тази грешна диагноза.

# 381
Тотално ѝ се е променило изражението на лицето на Пуфи. Беше ми интересен казуса, но не успях да го проследя покрай празниците. Би ли обобщила, каква беше първоначалната диагноза, как беше поставена тя и как след това се коригира... Имам спомен, че се споменаваше за котешка левкемия...? Тези лиги, които все още ѝ текат, от какво били?

Не знам дали ти прави впечатление, но на тази снимка муцунката ѝ (нослето, ноздрите) изглеждат възпалени (подуто).

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:15 от amy_nka

# 382
Сина, спящ, но не съвсем  Joy  С едно полуотворено оче, да не пропусне нещо

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:14 от cardhu

# 383
Тотално ѝ се е променило изражението на лицето на Пуфи. Беше ми интересен казуса, но не успях да го проследя покрай празниците. Би ли обобщила, каква беше първоначалната диагноза, как беше поставена тя и как след това се коригира... Имам спомен, че се споменаваше за котешка левкемия...? Тези лиги, които все още ѝ текат, от какво били?

Не знам дали ти прави впечатление, но на тази снимка муцунката ѝ (нослето, ноздрите) изглеждат възпалени (подуто).
Преди две години забелязах, че започна да и тече слюнка и я отведох на преглед. Докторката прегледа устата и ми показа, че са започнали да се оформят възпалени язви от двете страни на езика и назад в устата. Постави диагноза котешка левкемия, направи кръвен тест, който излезе отрицателен,но тя каза, че това е така, защото болестта била още в началото.
До преди една година котето беше що годе добре, но тези язви и възпаление започнаха да се увеличават и потекоха много лиги. Водих я на преглед, биеха антибиотик и на въпроса ми какво друго може да се направи ми отговаряха нищо, това е нелечимо и нищо не можем да направим. На всичкото отгоре отказваха да я прегледат, защото тя била много агресивна. Ами агресивна е, защото я боли възпалението в устата.

Четох много в интернет за котешката левкемия и все повече и повече не ми се връзваха нещата, познавайки котката си и виждайки симптомите.
Освен това и другите ми две котки трябваше да ги пазя да нямат много контакти с Пуфи, защото нали котешката левкемия е заразна.

Преди празниците трябваше да поставя годишната ваксина на Чучи и търсех петвалентна. Момичетата тук ме посъветваха да търся в малките клиники, ако има останали. Така обикаляйки по клиниките в града попаднах в една, в която имаха ваксината.
В разговора с доктора описах всичко за Пуфи и той каза да я отведа на преглед. Да, прегледа беше много много труден, защото Пуфи агресираше при опит да бъде прегледана. Но успяха да вземат кръв и ..... изненада .... резултата беше отрицателен за левкемия. Диагнозата е еозонофилен гранулом, който е абсолютно лечим, ако още в началото започне лечението. Но при нас е минало много време в нелечение.
След първата инжекция спря теченето на лиги, което беше постоянно, всекидневно в продължение на няколко месеца, котето не можеше да се самопочиства, аз я бършех с една влажна кърпа, доколкото ме допускаше да я пипам т.е много малко .
След втората и третата инжекция спря да го боли, възпалението в огромна степен намаля и вече е съвсем друга котка. Гальовна, мъркаща.

Не мога да опиша колко се обвинявам защо не потърсих по -рано второ мнение и помощ. Но вярвах на онези лекарки, че няма лечение и така ще е, докато умре.

Надявам се от тук натам всичко да е наред. Все още има възпаление. Личи си и на снимката се вижда по устата, стои още леко отворена и на брадичката се събира лига.  След седмица ще я водя на преглед да видим как се повлиява от хапчетата.може да се наложи да се извадят и зъби. Но като цяло е добре Пуфи.

И друго, което ми каза доктора. Тази петвалентна ваксина, която ме караха да поставям на Лъки и Чучи, защото тя покрива левкемията, никак не е безопасна. Довежда до рак. Още повече, че трябва да се поставя на опашката, защото ако се развие тумор опашката може да се премахне и да се спаси живота на котката. Естествено не им бяха поставяли миналата година ваксината в опашките ...... От сега натам само тривалентна , която няма такива странични ефекти, ако въобще поставям ваксина.

# 384
  • София
Да ви покажа как се монтират контакти на село с помощник Страх Simple Smile

Иначе аз съм се побъркала от притеснение за Шепа. Точно преди да заминем извън София за оразниците повърна единия ден няколко пъти. При еднократно повръщане не се впечатлявам, но тя повърна и на следващият ден и за малко да си остана с нея тук за Коледа. Все пак беше напълно жизнена и енергична и реших да пътувам, като инструктирах приятелка всеки ден да я проверява, дали пак е повърнала, яла ли е, ходи ли до тоалетна. Всичко беше ок, ние като се прибрахме също всичко беше ок и тази нощ пак повърна. Иначе си е жизнена и енергична. Няма да ви казвам какви мисли ми минават през главата, след НГ ще ходи на преглед със сигурност. Признавам си, че тя ми е любимката и направо се побърквам от притеснение.
Иначе Страх си е напълно здрав. Малкият Смоуки почти не кашля и расте сериозно, след НГ и той е на контрола. Наско е добре, станал е леко дебел катарак, но все още венците са му червени леко, макар да няма този неприятен дъх като преди. Преглеждаха му венците наскоро, пи известно време и аб, имах и гел за мазане, но не успявам да се справя много с мазането, а и той повечето време си е на село.

# 385
Здравейте момичета. И ние сме добре. Днес бихме 16-тата доза GS на Коки❤️. Добре се възстановява, показателите се подобряват, храни се обилно, иска дори повече от колкото е разрешил доктора да му даваме. От няколко дни започна да подтичва☺️ из апартамента, да се гонят и бият с Оливър. Вчера обаче питах доктора може ли след 20- тия ден да минем на хапчета и той каза, че е добре поне 30-тина дни да е на инжекции, че има опасност да се върнем в изходна позиция, ако по-скоро минем на хапчета и тогава лечението ще е още по-трудно.
Така че за сега сме на този режим за неопределено време.

# 386
  • Варна
Много се радвам на добрите новини  за Коки Simple Smile притеснявах се за него, когато писа в темата. Пусни и някоя снимка на геройчето, когато направиш.
Айла, Шепа може да повръща и на емоционална основа. Може да са ѝ е събрали доста промени и вълнения напоследък. Но ти си я познаваш най-добре и ако прецениш, най-сигурно е на лекар.
Историята на Пуфи ме потресе. Какво страдание и за нея и за хората ѝ - и то ненужно, напразно. Съжалявам, че ще го напиша, но в лекарската професия според мен трябва да има изпити за правоспособност по специалността на всеки 5 години, точно за да няма такива фрапантни грешки!

# 387
Айля, ако не е Страх да ви направи контакта - на тъмно ще седите. Така се шегувам с майка ми - Кокорчо ако не й помогне да сготви, гладна ще остана. Той само пречи, бута, пробва, бута, ръси косми но ...
И той негърче ...

Мила, с интерес ще следя историята на Пуфи. Дано случаите на добри лекари и да се оправи. Според мен в България истинските доктори - човешки и ветеринарни са търговци и не им пука. Рядко се намира читав особено ако нямаш пари и не разбираш.

Знам че темата е котешка но ... Аз съм с две котки, кастрирани и обезпаразитени. Онзи преди тях нямаше тези неща. Но и с тримата съм сменила доктори. Мечта ми е куче но разходките ще са ми мъка.

Като взех Феликс що материали изпратих на майка ми за кастрация и ваксини. Успях да я убедя да стане. Тогава й пращах мнения от тук. Не помня низове ама преди две години пишещите тогава сториха онова за което не ми достигаха силите. Като дойде малкия - тя само попита кога. И двамата на около 8 месеца.

Днес срещнах приятел кучкар. Тя е на 6 години, пудел. Не е кастрирана. Подули й се цицките, влачела плюшена маймуна, заспивала и плачела с нея. Накрая операция, резнали цицки и края на януари- клъц. Попитах го защо не я е кастрирал. Искал да роди и да ги раздаде на приятели. Попитах го как ще има сърце да ги даде. Замълча

Е ...

Знам че всеки си шета на акъла. Но куче, котка в апартамент не е като в природата. Едното ми е без зъби, различни като пол и характер, в апартамент.

Жал ми е за кучето. От човешка глупост ...

# 388
Не важи ли същото и за мъжките кучета и котки? Не е до пол, вид, а  до акъл на стопаните?
И аз като малко дете имах много котки на село. Всяка година различни. Помня бебетата с гуреливи очи, мъжките с издрани муцуни.
Ама сега на дърти години с две негри дето грам не се разбират ...

Успях да ги кастрирам и ваксинирам. Тяхна работа как ще се разбират. Но и с домашните се разбрах - не повече от две. И за една нощ не искам бебета и да плача като ги изхвърля.

# 389
Да, и при женските котки е така. Уличните се съсипват от раждане и умират млади. Домашните се измъчват с разгонването и накрая получават тумори. Затова - кастрация и пак кастрация!

Мъжките животни по-леко и безопасно понасят да не са кастрирани, но и за тях е по-добре да са, уличните не се бият, домашните не маркират.

Общи условия

Активация на акаунт