Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 095
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
  • София
За слънцезащитата - оксибензонът и неговите производни са най-често използваният ултравиолетов (UV) филтър, които трябва да се избягват. Аз обаче ползвам на La Roche Posay Anthelios UVMune 400 с 50 фактор, а в него има производни на оксибензон. Но не го слагам всеки ден, а наистина като е силно слънцето и знам, че ще излизам обедно. От минимално количество не се притеснявам. Не нанасям и препоръчителната доза слънцезащита, а доста тънък слой колкото да не е без нищо.

За сухата кожа на лицето - мен за 2 дни ме спаси на Mixa серията за много суха кожа на лицето. Бях стигнала до лющене и сърбеж, а кремът ме успокои много бързо.

# 361
Какви са тия кремове за бременни, бе хора? Имам чувството, че ако на водата сложат етикет, че е за бременни ще се купува още повече. Това за мен са някакви трикчета за продажба. Вижте кои съставки са забранени в големи количества при бременни и взимате крем без тях. Ретинол и киселини със сигурност. Въпреки че аз използвам алфа- и бетахидрокси киселини на лицето дори и сега. Отделно боядисвам косата си с амонячна боя. И ей ме на! Жива и здрава в осми месец, а бебето е повече от добре - расте и дивее...

# 362
Аз избягвам октокрилен, феноксиетанол, токоферол, ретиноиди, както и формалдехид/метенамин. Много малко са кремовете, които не ги съдържат. Ползвам слънцезащитата на Eucerin Dry Touch от много време и тя ми пасва добре на кожата.

# 363
Токоферол защо? Това е витамин Е.

# 364
Токоферол защо? Това е витамин Е.

Просто на моята кожа прави едно голямо нищо, та затова предпочитам и без него. Иначе да, не е опасен, приемам го с витамините ми, но на лицето ми не го толерирам.

# 365
Добър ден Бременна съм в 5тия месец и нямам коремче трябва ли да се притеснявам

# 366
Добър ден Бременна съм в 5тия месец и нямам коремче трябва ли да се притеснявам

Не. Има жени, които и в деветия нямат.

# 367
И особено ако е първа б.Споко

# 368
Аз ползвам Толериан на Ла Рош Позе. Много съм доволна. Иначе тези съставки гореизброените, както и слънцезащитата са си отровни и без да сте бременни. По принцип трябва да се избягват. Сега с ретинола е настанала една мода за ежедневно и ежеминутно мажене, което в дългосрочен план не мисля че е ок. Също и за деца мисля че слънцезащитата е вредна и излишна при условие че ги извеждаме само в безопасните часове на деня.

# 369
Здравейте, бъдещи мами! В 37+0 г.с. съм и от седмица насам имам почти постоянно усещане за подуване в областта на гениталиите, вътре в самото влагалище и към ануса също , сякаш имам топка ,от време на време и бодежи отново във влагалището. Не мога да си седя спокойно на дупето. Дали е свързано със спускането на главичката на бебо по-ниско и от натиска да се получават тези усещания? Някъде четох, че може да е и от повишеното кръвоснабдяване там долу. Дали е признак за скорошно раждане , тъй като имам планирано секцио и се притеснявам да не тръгне по-рано, по принцип и бебка върви по-едра.

# 370
Аз ползвам Толериан на Ла Рош Позе. Много съм доволна. Иначе тези съставки гореизброените, както и слънцезащитата са си отровни и без да сте бременни. По принцип трябва да се избягват. Сега с ретинола е настанала една мода за ежедневно и ежеминутно мажене, което в дългосрочен план не мисля че е ок. Също и за деца мисля че слънцезащитата е вредна и излишна при условие че ги извеждаме само в безопасните часове на деня.
Абсолютно не съм съгласна с тези твърдения. Дори и да се излиза навън в "безопасните" часове на деня, слънцезащитата е изключително важна. Особено сега когато поради хормоналните изменения по време на бременността, кожата ни става по-чувствителна и уязвима. За нежната бебешка кожа пък дори няма да коментирам.

# 371
До колкото знам до 6 месец не трябва да се маже детето, от доста хора съм го чувала, даже се бях зачела, защото ми стана чудно. За бременни е много важна слънцезащитата, защото могат да станат пигментни петна заради хормоните.

# 372
Здравейте, някой пробвал ли е да чуе сърцето на бебето с ония слушалки за сърцето, където ни прислушват лекарите ?

# 373
Дами, здравейте!
Как се смята в коя седмица съм бременна? Последния ми цикъл беше на 29.11 , днес разбрах че съм бременна, като ми закъснява с 4 дни,  и в две приложения ми показва различна седмица, в едното е 5седмица и 2 дни а в друго 4 седмица и 2 дни. На кое да вярвам Simple Smile

# 374
От 29.11 смяташ колко седмици са.

Общи условия

Активация на акаунт