Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 158
  • 770
  •   1
Отговори
# 195
Според мен си пуснете пак глюкозата и урина. Освен глюкоза над 7 има и кетони в урината, които също не трябва да ги има.

# 196
Здравейте бременна съм в 10г.с минах вече два прегледа и гинеколога ми каза,че трябва да работя до 8м. и половина обаче работя в хранителен магазин и има много физическо натоварване. Четох,че трябва генеколога да ми пусне някакви изследвания обаче не е споменавал за такива. Просто се притеснявам искам всичко с бебето да е наред,а напоследък почнах много да съм изморена и не мисля,че ще мога да работя до 8 месец

# 197
  • София
По принцип имаш право на 180 дни болничен (годишно) и после 45 дни преди раждане. Няма как да каже “трябва” от сега. Ако състоянието не позволява да се работи можеш да вземеш болничен и преди това.

Изследвания ми пуснаха към 12гс. Тогава бях пак на преглед.

# 198
АГ ти е казал докога трябва да работиш? Бих я попитала дали тя ме издържа, че ми прави сметка на работното време.
Аз спрях работа средата на 5 месец, защото съм учител. Реално първите 3 месеца бях в лятна ваканция и съм работила с ученици месец и половина. И това ми беше много. 😄🫣 Платих си и излязох болничен. По 70лв/месец ми е.

# 199
Момичета, налага ми се да направя аборт, в 7г.с съм, доктора ми препоръчва вакуум, но аз четох, че по щадящ за организма е медикаментозния аборт. Утре си запазих час за второ мнение.
Ще помоля и за вашето или момичета преминали през това. Какво ви препоръчаха на вас и какво предприехте. Много съм уплашена и объркана.

# 200
Момичета, налага ми се да направя аборт, в 7г.с съм, доктора ми препоръчва вакуум, но аз четох, че по щадящ за организма е медикаментозния аборт. Утре си запазих час за второ мнение.
Ще помоля и за вашето или момичета преминали през това. Какво ви препоръчаха на вас и какво предприехте. Много съм уплашена и объркана.

Много съжалявам през какво трябва да преминеш! Моят съвет е наистина да отидеш на второ мнение и да проучиш възможността за медикаментозен. Аз преминах през същото преди 2г. Много по-бързо се възстановява организма след медикаментозния. Психически може би по-трудно преминава Sad

# 201
Здравей, аз също за съжаление преминах през това в края на 2021. Задължително отиди на второ мнение, на мен и на двете места на които ходих ми казаха, че е по-добре с хапчета, защото не съм раждала. А пък си и в 7 седмица, все още имаш време за медикаментозен аборт. Аборта по твое желание или по медицински причини е?

# 202
  • На изток от Ада
Аз имам 5 аборта и 5 кюретажа, също не раждала.... Та това е в провинцията.

# 203
Ами и по мое желание и по медицински причини до някъде. Аз се бях настроила за медикаментозен аборт, но гинеколога изобщо не ми го предложи като опция, аз го попитах за него и той каза, че не го препоръчва, тъй като бил по-опасен. И аз тотално се обърках. Не стига, че ми е толкова притеснено, а и времето вече ме притиска.
Аз също съм от провинцията, не знам дали да не потърся някой гинеколог в София или Пловдив.
За Надежда в София разбрах, че практикуват МА, дали да не отида там, но при кой лекар, че и да ме вземат веднага ?
Искам да кажа, че до сега не съм раждала.

# 204
Имате в предвид, че такава е практиката в провинцията ли? Защото аз ходих за две мнения в две различни болници (Щерев и Света София). Иначе имам приятелка, която прави кюретаж в Майчин дом, заради кухо яйце и след 2 месеца забременя и всичко беше наред. Но пък винаги може да възникнат някакви усложнения..

# 205
  • На изток от Ада
Имате в предвид, че такава е практиката в провинцията ли? Защото аз ходих за две мнения в две различни болници (Щерев и Света София). Иначе имам приятелка, която прави кюретаж в Майчин дом, заради кухо яйце и след 2 месеца забременя и всичко беше наред. Но пък винаги може да възникнат някакви усложнения..
ми да, но аз 4пъти бях в държавата АГ и веднъж в частна болница

# 206
АГ ти е казал докога трябва да работиш? Бих я попитала дали тя ме издържа, че ми прави сметка на работното време.
Аз спрях работа средата на 5 месец, защото съм учител. Реално първите 3 месеца бях в лятна ваканция и съм работила с ученици месец и половина. И това ми беше много. 😄🫣 Платих си и излязох болничен. По 70лв/месец ми е.
Еми самия АГ ми каза,че не мога да си взема болничен и трябва да работя до 8 мес,но не съм много съгласна аз сега се чувствам много изморена пък чак до 8 мес. Просто ме притеснява това, че вдигам тежко и не искам да рискувам уж внимавам ама постоянното зареждане много ме изморява

# 207
Кетони може да се появят при бременна жена без да има някакъв проблем. Особено в по-ранните месеци. forest girl Увеличи приема на вода и течности и ще се изчистят освен ако няма реална причина. Глюкозата е нормална за 1 час след ядене.

Според мен си пуснете пак глюкозата и урина. Освен глюкоза над 7 има и кетони в урината, които също не трябва да ги има.

# 208
Нини, можеш да си вземеш болничен, разбира се. Трябва да се вместиш в тези 180 дни годишно, защото после отиваш на ТЕЛК мисля. Моята АГ също имаше някакви претенции, както ти казах, и ме изпрати на ЛЛК. Аз си мислех, че е кой знае какво, а всъщност ти искат едни пари и ти дават болничен. Проучи как стои въпроса в твоя град. Не пишеш откъде си, но няма такова нещо като да не ти дават болничен. Ако не става по един начин, става по втория. Това ти го казвам за успокоение! 🤗 
А вдигането на тежко го забрави. Пази се! Сега сте най-важни вие с бебето! На работа знаят ли, че си бременна? Не може ми друг да мъкне стока?

# 209
Ще проуча как стоят нещата с болничния. Даже мисля да сменя Генеколога. От разград съм. Гледам да внимавам обаче няма кои друг да мъкне стоката. Работодателя ми взе още не знае тъй като първо мислим на родителите да кажем за коледа

Общи условия

Активация на акаунт