Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 105
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Какъв ти е резултатът?

# 346
# 347
  • София
Mimi9999, всичко е наред с детето. Има си някои здравословни проблеми, но не може да се каже дали е от това. Според лекари може и да има антитела, но не са я изследвали. Ако не изкара скоро са решили да я ваксинират, че е вече почти на 5г.

# 348
Дами от днес ме боли гърло, предполагам скоро до ден два ще стане на гнойна ангина(винаги така става) в почти 20 г.с. + болка в ухото което е от страната на болката в гърлото. Дайте идея какво да правя най вече бабини домашни лекове.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 00:46 от G•H•

# 349
Дами от днес ме боли гърло, предполагам скоро до ден два ще стане на гнойна ангина(винаги така става) в почти 20 г.с. + болка в ухото което е от страната на болката в гърлото. Дайте идея какво да правя най вече бабини домашни лекове.

Не знам дали при всички е така, но на мен, откакто съм бременна, никакви бабини лекове не ми действат и си ми трябват лекарства. Аз съм в 37г.с., миналата седмица се разболях, АГ веднага ми каза Биозин мама, Муконазал спрей и Трахизан. И мен ме заболя ухото, даже 3 дни не чувах и капех топло олио и сока от дебела мара, може да пробваш. 😉

# 350
Гаргара по много пъти на ден със сода, разтворена в мляко. Силен разтвор, всеки път, когато се сетите. Аз и друго правя, но не на всеки му понася-  гаргара няколко пъти на ден с масло от черен кимион успоредно със содата. Също и гаргара с лимонов сок. Всички тези неща ме спасяват , иначе гърлото ми е слабо място, въпреки че нямам сливици.

# 351
Гаргара по много пъти на ден със сода, разтворена в мляко. Силен разтвор, всеки път, когато се сетите. Аз и друго правя, но не на всеки му понася-  гаргара няколко пъти на ден с масло от черен кимион успоредно със содата. Също и гаргара с лимонов сок. Всички тези неща ме спасяват , иначе гърлото ми е слабо място, въпреки че нямам сливици.

Може и с лайка, сода и сол, не е чак толкова гадно.

# 352
  • София
Момичета, благодаря аз отговорите за кафенцето - пих си спокойно и днес ще повторя Grinning

Имам нов въпрос, тъй като в групата "майчино счетоводство" не ми отговориха:

в 15гс и съм в болничен до раждането. Някой знае ли в този период (болничния) работодателят какво плаща- само осигуровки ли и кои по-точно, в какъв размер и тн? Благодаря предварително.

Наясно съм, че първите 3 дни ги покрива работодателят. Чудя се дали докато съм в болничен той има разходи по мен и какви по-точно. Благодаря! Heart

# 353
До колкото знам разходите са му само първите 3 дни. Ако излезеш в болничен, върнеш се и пак излезеш, нови 3 дни. Но ако удължаваш, мисля че няма нови разходи за теб.

# 354
Момичета, предложете ми не много скъп добре хидратиращ крем за очи и за лице. Кожата на лицето ми сега е станала много суха и нищо не я овлажнява. Разбира се, издирвам козметика, подходяща за бременни, а в повечето дрогерии и дори аптеки не могат да ми помогнат.

# 355
  • София
До колкото знам разходите са му само първите 3 дни. Ако излезеш в болничен, върнеш се и пак излезеш, нови 3 дни. Но ако удължаваш, мисля че няма нови разходи за теб.

Идеално! Благодаря! Heart

Момичета, предложете ми не много скъп добре хидратиращ крем за очи и за лице. Кожата на лицето ми сега е станала много суха и нищо не я овлажнява. Разбира се, издирвам козметика, подходяща за бременни, а в повечето дрогерии и дори аптеки не могат да ми помогнат.

Аз си ползвам Avene Hydrance Aqua Gel - не знам дали е на 100% подходящ за бременни, но аз съм супер доволна от него. Ползвам го за нощен. А през деня съм със слънцезащитния на Biotrade.

# 356
Здравейте, момичета.
Относно слънцезащитниге кремове четох,че  съдържат съставки,които не са полезни по време на бременност.
Само че определено имаме нужда от такъв,заради пигментациите и т.нар маска на бременноста,която понякога се получава.
Въпросът ми е има ли такъв за бременни, който да е подходящ и безвреден или може би статиите,които съм чела не са вярни?

# 357
  • София
Аз си поръчах от Wooden spoon, подходящ и за бебета.

# 358
И при мен от гърлобол, бързо се стига до ангина.Аз също съм от няколко дни така и си правя гаргари с вода и сода на много кратки интервали) - облекчава ме. Също така пръскам tantum verde спрей и смуча Хомеожен 9 на всеки час. Не мога да кажа, че съм оздравяла, но определено се подобрявам.

# 359
Кои съставки в слънцезащитата са вредни за бременни? Защото така някой едва ли ще каже точен продукт. По-лесно е със ставките, за да изключите поне това, което имате.

По принцип мисля, че не е успокоително, ако ползваме продукти за бебета. Това не значи, че няма да навредят на бременни. Логиката ми е такава, че по време на бременност хормоните са разместени, всичко което приемаме, мажем, ядем отива в кръвообращението и от там към бебето, което е недоразвито и някой от тези неща могат да му навредят. Когато бебето вече е родено, завършено така да се каже, не са толкова опасни вече някои неща за него. Разбира се то продължава да расте и да се развива, за това има и разделения на бебешки, детски, за възрастни, но вече е самостоятелен човек и нещата са по-лесни. За това и много лекари, които не са АГ не искат да лекуват бременни, нищо че е в тяхната специалност.
Последно като бях на хематолог (почнах да ходя преди да забременя) при последния преглед трябваше да ми влеят система с желязо и като й казах, че съм бременна, тя отказа да ми влее системата. Каза, че по принцип се прилива на бременни желязо, но трябва да си ме следи АГ и тя да си каже. Те не лекуват бременни. Бях в хематологията в София. Мислех, че имат някакъв опит. Та мисълта ми е, че другите специалисти като чуят, че сме бременни и вдигат ръце. АГ да се оправя.
И се отплеснах за продуктите и съставките. За тях исках да кажа, че независимо дали продукта е за бебета, хубаво е да знаем кои по принцип са неблагоприятните съставки при бременност и така да изключим някои от продуктите. Сигурна съм, че има такива в бебешките продукти, но не съм толкова навътре 😃 При продуктите за възрастни знам, че не трябва да ретинол и производните му, салицилова киселина и други по-агресивни киселини. Феноксиетанол е ендокринен разрушител, но пък е и консервант, без който не може (използват се и други консерванти, но да кажем този е най-известен) и ако е на някое по-задно място не е толкова опасен. Някои знаят как да определят и какво процентно количество е в дадения продукт, но съм толкова мастър в това 😃

Общи условия

Активация на акаунт