Внуци

• 12 506
  • 415
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мда, така е. За мен е нелогично да искаш да живееш в чуждо жилище, след като имаш собствено, но...

Това, обаче, не го разбрах:
Скрит текст:
Ако апартамент нямаше в уравнението, щеше ли да намираш оправдания за поведението й?
Въобще не я оправдавам. Ама снахата виновна и ще я съди, обаче синът с лошия път удобно се пропуска. Много лаконично и едностранчиво представена история, а тука някои като чуете апартамент, ви бъркат в душата и веднага сте на нож.
Не не се пропуска удобно.
Синът ми и внучето нямат нищо общо.
Скрит текст:
Всеки родител иска най-доброто за детето си. Но за съжаление не винаги се получава. И не винаги родителите могат да отговарят за постъпките на децата си.
Как така нямат нищо общо. Нали са родител и дете?

# 76
Да, обаче са я изгонили от семейното жилище, което създава повод за дразги. Примерно тя сама ли живее в жилището от баба си в момента или се е наложило да живее с баба си? Да не би го е отдавала под наем, а сега е останала без тези пари и без помощ от мъжа (щом е тръгнал по лош път може би и пари не дава за детето си)? Това жилище било ли е нейно още тогава или е останала на улицата и баба й затова й го е прехвърлила? Ей тия неща може да развалят отношенията. Естествено за всичко това са си виновни двамата родители, не бабата. Да си бяха взели семейно жилище. То е ясно, че няма кой да ти гарантира, че ще живееш в свекървенския апартамент, след като се разделиш с мъжа. Синът нищо не е направил за семейството си и сега майка му е виновна.

# 77
Ако апартамент нямаше в уравнението, щеше ли да намираш оправдания за поведението й?
Въобще не я оправдавам. Ама снахата виновна и ще я съди, обаче синът с лошия път удобно се пропуска. Много лаконично и едностранчиво представена история, а тука някои като чуете апартамент, ви бъркат в душата и веднага сте на нож.
пак глупости.
написано е, че снахата не позволява контакт с детето, а не че е виновна!
какво общо има авторката с делата и погрешките на сина и само го навираш тук? хипотези много...от наркоман и/или наркопласьор до "безобидното" изневерил е... пу-пу дано е нещо "безобидно".
майката не отговаря за действията на пълнолетно дете. каза се синът е сгрешил.
аз коментирам правото на свиждане без да се вълнувам от апартаменти. Ти се вълнуваш, затова и те попитах.
тези баби, които са бедни също имат право да си виждат внучето. законово е еднакво за всички положението, с или без потенциално наследство.
още авторката не е казала ,,ще я съдя;;. отговориха й, че това е вариант

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 11:58 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 78
Снахата, ако трябва да бъдем честни, не толкова, че не позволява контакт с детето, а самата тя не желае никави контакти с бившата свекърва и дори не и вдига телефона. И тъй като детето е още много малко, това лишава и детето от връзка с бабата. Ако  снахата бъде уведомена, че бившата свекърва е готова да си търси правата  и да я съди, вероятно ще се притесни и ще се съгласи на някакви контакти между баба и внуче.

Разбира се, това също няма да подобри  мнението и за бившата свекърва, но то  и без това тоя мач е свирен вече.

# 79
абе свирен, чисто изнудване е
я да й остави апартамент да видиш как ще си промени набързо поведението (поне за кратко)

(Аз ако от дъното на душата си мразя някого и не искам да ми напомнят това нищо не бих искала и приела от този човек)

# 80
Ако мъжът ми избяга или се забърка в някакви каши, а мен ме изгонят, докато съм (евентуално) в майчинство с двегодишно дете, и аз няма да съм особено доволна. От морална гледна точка е хубаво за детето да се вижда с бабата, ама е хубаво и да подадат ръка на млада майка. Мъжът се изнесъл и изведнъж бабата се сетила, че тоя апартамент може да й трябва след време, че нямала брак, че не знам си какво.

# 81
  • София
На мен не ми се струва чак толкова драматично че снахата е искала да остане в жилището,  където е живяла с детето, то е свикнало, адресни регистрации, евентуално детски градини и тн.
Някакъв период, в който да си стъпи на краката и да си нареди ежедневието като явно единствен родител може само да помогне при раздяла с на практика бебе.
Вече как са се случили разговорите не знам, но ако е мое внуче, бих опитала да разбера, а не направо с Тя ми иска апартамента.
В бебешките периоди с боледуване през седмица и работа когато може, дори да дава своя под наем,  със сигурност всякакъв доход е добре дошъл за майка с дете и не се знае колко присъстващ баща.

# 82
  • София
Детето е било 2-годишно. Какво свикване, какви ДГ...

П.П. Родителите на снахата са длъжни на дъщеря си, не свекървата. Ако има някой длъжен, освен бащата.

# 83

П.П. Родителите на снахата са длъжни на дъщеря си, не свекървата. Ако има някой длъжен, освен бащата.

За внучето са длъжни и двете му баби, не ли? Или само бабата по майчина линия трябва и е задължена да дава и се грижи за внуче?

Съгласна съм с постовете на Ирис аз.

Трудно ми е да повярвам в добрите намарения на бабата по бащина линия - че я е еня много за внучето, и иска да го вижда. Ако я беше толкова еня, нямаше да го изгони от жилището след развода.
Някак си...думи имаме, срещу действия, а  мен животът ме е научил не на думите да вярвам, а на действията.
А тук на думи авторката е много загрижена за внучето, а действията и "говорят" друго.

# 84
От две години са кофти отношенията, а детето е на 4 годинки. Точно сега е времето да създават близост и изграждат отношения, ако пропуснат този момент идва пубертета и 😤.

# 85
  • София

За внучето са длъжни и двете му баби, не ли?
Скрит текст:
Или само бабата по майчина линия трябва и е задължена да дава и се грижи за внуче?

Съгласна съм с постовете на Ирис аз.

Трудно ми е да повярвам в добрите намарения на бабата по бащина линия - че я е еня много за внучето, и иска да го вижда. Ако я беше толкова еня, нямаше да го изгони от жилището след развода.
Някак си...думи имаме, срещу действия, а  мен животът ме е научил не на думите да вярвам, а на действията.
А тук на думи авторката е много загрижена за внучето, а действията и "говорят" друго.
След двамата родители. Евентуално. Домът на внучето е грижа на двамата родители. Нито бабата по майчина линия, нито тази по бащина са длъжни да се правят на родители.

# 86
Ами фактите са, че ако ги беше оставила в апартамента, сега щеше да си вижда внучето. Самата тя не живее там, все още, така че не е като да е трябва спешно. Пък за прехвърляне на внучето - я стане, я не. Аз винаги съм била против да се прехвърлят жилища  на когото и да е. Но тя снахата не го е и искала това веднага.

Да, апартамента си е на свекървата, ако иска снаха си ще остави, ако иска под наем ще го даде, ако иска ще го държи празен. Ама нали  много го обича това внуче.

# 87
Майката може да бъде подкрепяна по много начини, когато има нормално общуване.
С грижа и внимание към детето, с пари, с подаръци, с любов...

# 88
Именно, като е изгонила снахата, с нея е изгонила и внучето. то върви с майка си все пак. Как й е дало сърце да ги изгони, да изгони внучето си, за което твърди, че милее? Не ги разбирам тези неща аз.
Уж ти е мило, пък го гониш? Как става тая работа, и как да вярвам аз на думи?

# 89
  • София
Ами фактите са, че ако ги беше оставила в апартамента, сега щеше да си вижда внучето.
Скрит текст:
Самата тя не живее там, все още, така че не е като да е трябва спешно. Пък за прехвърляне на внучето - я стане, я не. Аз винаги съм била против да се прехвърлят жилища  на когото и да е. Но тя снахата не го е и искала това веднага.

Да, апартамента си е на свекървата, ако иска снаха си ще остави, ако иска под наем ще го даде, ако иска ще го държи празен. Ама нали  много го обича това внуче.
Много грозно изнудване е това.

П.П. Ако наистина снахата и внучето са били изгонени грозно, грубо, бързо..., то разбирам такава реакция на снахата. Ако е било така. Не знам дали случаят е такъв. Категорично не смятам, че свекървата е тази, която трябва да осигурява жилище на снахата или на детето, защото едно дете е задължение на родителите си. То е техен съзнателен избор, не на баби, дядовци, лели и подобни. Родителите отговарят за собствения си избор.

Общи условия

Активация на акаунт